Home / Dekor / Vardagsrumsbelysningsidéer

Vardagsrumsbelysningsidéer

Vardagsrum BELYSNINGSIDÉER – Utan tvekan spelar belysning en viktig roll i ett vardagsrumsdestination. Korrekt belysning hjälper dig och dina familjemedlemmar att slappna av på lämpligt sätt när ni alla samlas på plats. Bra belysning hjälper dig att lugna ditt stressade sinne efter en hektisk dag på kontoret.

Vissa väljer små dekorativa lampor, andra för flera glödlampor och inbyggd belysning. Det finns olika typer av belysning som passar din vardagsrumsstil eller bara uppfyller dina förväntningar. Nedan följer våra 10 utvalda ljusalternativ för vardagsrummet:

Vardagsrum med en stor golvlampa

Vardagsrum med en stor golvlampa

En golvlampa med maximalt watt räcker till ditt lilla vardagsrum. Se till att du har fönster för korrekt belysning under dagen. Du kan stänga av lampan, vilket sparar watt och elkostnader.

När natten är på, tänd lampan för att belysa rummet. Det är bättre om lampan ger dig olika watt att välja mellan så att du kan anpassa den till din aktivitet. Du behöver en ljus lampa för att läsa, men inte lika mycket ljus om du vill lägga dig på en soffa eller stol.

Vardagsrum med lampor i korgar

Vardagsrum med lampor i korgar

En stråle lyser genom unikt formade korgar som hänger i taket. Denna typ av belysning producerar vanligtvis måttliga till svaga strålar för hela vardagsrummet. Förutom önskad ljusstyrka kan man inte säga att denna lampmodell är innovativ.

Trä eller rotting som material för korgarna ger rummet en jordnära ton. Värmetonen ökar om du också ställer in bruna möbler eller trämöbler och rumsredskap som ett bord, en soffgrupp eller ett skåp som förvaringsutrymme.

Vardagsrum med separata små lampor

Vardagsrum med separata små lampor

En av ljusidéerna för vardagsrummet är att placera flera små lampor i olika delar av rummet. På grund av den slumpmässiga separata placeringen får alla hörn i rummet rätt stråle. Vanligtvis gäller denna belysningsmodellering för en modern lägenhet eller ett hus.

Det är bättre om var och en av lamporna, eller åtminstone några angränsande lampor, har en motsvarande ljusbrytare. Därför kan du slå på och av lamporna du vill ha för att spara el. Detta beror på din aktivitet i vardagsrummet, vilket faktiskt ger rätt stråle för friska ögon.

Vardagsrum med kameraliknande belysning

Vardagsrum med kameraliknande belysning

Du kan välja denna kreativa belysning som är inspirerad av lampor som används under film- eller tv-produktion. Detta liknar den tredje idén, men det skiljer sig åt i modelleringen och placeringen av lampan.

Med denna idé sprids inte studioliknande belysning av misstag som i det tredje förslaget. Som du kan se på bilden, placera några små lampor i en kabelkabel, andra i en annan kabelkörning. Den industriella tonen fyller utrymmet något.

Ha olika ljusbrytare som du kan slå på och av efter behov.

Vardagsrum med dinglande lampa

Vardagsrum med dinglande lampa

En unik dinglande lampa, som visas på bilden, kan uppta alla uppmärksamhetscentra i vardagsrummet. Med sin långa, hängande metallform är denna lampstil unik. Detta passar bäst med en modern lägenhet och ett minimalistiskt vardagsrum.

Om en lampa som denna inte räcker, lägg till lite ljus för att smälta in i taket. Det betyder att du medvetet anställer inredningsarkitekten eller byggaren för att sätta lamporna i taket. Placera lamporna i olika sektioner.

Med tre strålkällor har ditt vardagsrum vacker belysning som kan liva upp dina aktiviteter i rummet.

Vardagsrum med olika lampmodeller

Vardagsrum med olika lampmodeller

Antag till exempel att ditt vardagsrum är mycket stort och att du och dina barn använder det för att titta på TV-program, arbeta, studera och till och med äta tillsammans. I det här fallet kan du välja olika modeller av lampor för varje område i hela vardagsrummet. Glöm inte att byta glödlampor som du inte använder.

Till exempel används en vacker hängande lampa för att lysa upp dina filmer. En bordslampa är speciellt placerad i ett skrivbord där du läser eller arbetar. En annan, större hänglampa är perfekt för att lysa upp middag eller frukost.

Vardagsrum med snygga inbyggda lampor

Vardagsrum med välordnade inbyggda lampor

Den sjunde idén liknar det tredje rådet, men har ett bra lamparrangemang. Placera små lampor inom en linjär linje eller två. Varje liten lampa har samma avstånd från varandra i rad.

Gör detsamma för nästa rad. Detta gör att ditt vardagsrum ser varmt, lugnande och snyggt ut. Om detta inte räcker, lägg till en hängande dekorativ lampa i mitten av rummet.

Vardagsrum med en stor hängande lampa

Vardagsrum med en stor hängande lampa

De åtta av de totalt tio vardagsrumsbelysningsidéerna kommer att bli en viktig pärla för många vardagsrum. Du kan behöva en extra budget för att köpa denna lampstil, men det är väl värt ditt val.

Denna stil av belysning skapar inte bara en ljus stråle för vardagsrummet utan dekorerar också vardagsrumstaket. Sammantaget kommer hela utrymmet att se vackert och klassiskt ut.

Vardagsrum med stora glödlampor som stativbelysning

Vardagsrum med stora glödlampor som stativbelysning

Du kan köpa traditionella små glödlampor som de som ofta finns i butiker, eller så kan du välja dessa kreativa stativbelysning. Tre stora glödlampor sätter in en relativt hög järnstång, som visas på bilden.

Var och en av de tre glödlamporna lyser i olika riktningar i ditt vardagsrum. Om glödlamporna är den enda strålkällan i rummet, leta efter ljusa glödlampor. Om det finns andra ljuskällor, välj lampor med måttliga eller svaga strålar.

Det enkla glödlamparrangemanget gör ditt vardagsrum distinkt samtidigt som du får rätt belysning.

Vardagsrum med skrivbordslampor och liten inbyggd belysning

Vardagsrum med skrivbordslampor och liten inbyggd belysning

Skrivbordslampor blir en annan vanlig belysning som du kan hitta i många hem. Du kan köpa skrivbordslampor som en del av en soffgrupp eller separat. Vi rekommenderar att du väljer en liten eller medelstor skrivbordslampa när du lägger till inbyggd belysning i rummet.

Skrivbordslamporna kan fungera som rumsdekoration tack vare sin vackra design. Du kan slå på och av en av skrivbordslamporna samtidigt beroende på din aktivitet. Medan den inbyggda lampan faktiskt kan fungera som helljuskälla

Detta avslutar våra idéer för vardagsrumsbelysning som kommer att inspirera dig att anta miljövänliga levnadsstilar. Justera dina önskemål igen med en budget och rumsstorlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*