Home / Hem / Välja färger för din interiör
Välja färger för din interiör

Välja färger för din interiör

Vi associerar alla och använder färgledningar för att spegla våra känslor, känna med fraser som blå, vara grön av avund, eller så ser jag rött. Det råder ingen tvekan om att färger och vårt humör är kopplade. När det är dags att välja färger för din interiör är det viktigt att välja rätt färger.

Medan du kan se fram emot att ge ditt hem en ny färgfärg, kan det vara en överväldigande upplevelse att välja färger. Det finns ett stort antal kombinationer som kan användas. Men när du har en grundläggande förståelse för färger som kommer att förbättra ditt humör och komplettera din inredning, är du halvvägs med att skapa ett färgschema som du kommer att älska. Tänk på vilka färger som rör dina känslor och vilka du föredrar framför andra färger.

Om du behöver mer hjälp, samla ihop hem- och trädgårdstidningar, modetidningar och kändishemtidningar för att ge vägledning. Inredningsarkitekter förutspår dock att färgerna på deras mest populära färghjul kommer att vara grå, svart och kol, i motsats till ljusgula, purpurfärgade, apelsiner eller djärva pasteller.

Använd färgrutor:

Välja färger för din interiör 5 Välja färger för din interiör

När det är dags för de fruktade färgvalen, samla färgrutor och begränsa dem till tre eller fyra nyanser. Kontrollera färgproverna både i dagsljus och på kvällen när solen har gått ned. Titta också på mönstren i samma typ av belysning som i ditt hem. För att spara pengar, köp små färgrutor och använd dem för att måla en liten del av väggen.

Kombinera dina färgalternativ med dina nuvarande möbler, mattor, parkettgolv, moderna eller antika tillbehör och en säng eller gardintyg, beroende på de rum du målar, t.ex. B. Matchande handdukar i den skugga du väljer för toaletten. Förutom att använda färgrutor från din hårdvaruaffär, använd även klisterlappar från din hantverksbutik, eftersom de nu finns i djärva, exotiska färger för att passa ditt färgschema för att hjälpa dig att tänka kreativt och kreativt.

Sätt dem på väggen och ge dig själv lite tid att fatta ditt beslut. Med modern teknik som passar dig perfekt är det lättare att ta post-it-anteckningarna till ditt lokala färgcenter eller färgbutik.

System med färgpalett:

Färgkombination för interiörfärger på färgpaletter inklusive varm, kall, pastell och neutral:

Varma färger

Välja färger för din interiör 2 Välja färger för din interiör

Grundläggande varma nyanser är röda, gula och orange. De står för värme, glädje, passion, höjd och energi. Deras varma färg är det som behövs för att måla rum som sovrum. Eftersom de också är väldigt djärva och djärva färger, desto mörkare de är, desto svårare kan de skapa ett rum, vilket gör dem för distraherande och överväldigande.

Lugnande svala färger

Välja färger för din interiör 1 Välja färger för din interiör

De grundläggande coola nyanserna inkluderar grönt, blått och lila. Dessa nyanser representerar förnyelse, fred, uppfriskning, lugn och ro. Vardagsrum, badrum och matsal förbättras avsevärt av dessa lugnande färger.

Pastell färger

Välja färger för din interiör 7 Välja färger för din interiör

Pastellfärger är perfekta i alla nyanser eftersom de innehåller mycket vitt. Pastell står för känslor och stämningar som får dig att känna dig lätt och luftig. bekväm; glad; och söt.

Neutrala färger

Välja färger för din interiör 3 Välja färger för din interiör

Neutrala nyanser är vita, beige, taupe, grå och svarta. Dessa färger kan kombineras med alla typer av möbler och tillbehör. Neutrala färger är klassiska och snygga. Om du väljer neutrala färger, använd färgade tillbehör för att få väggarna att sticka ut. Om du vill göra en färgbyte, byt bara ut olika tillbehör.

Målning:

När du har valt dina färgtoner, vilken interiörfärg behöver varje rum:

Matt / platt: Denna finish reflekterar inte mycket ljus och har väldigt lite glans. Matta eller platta färger är perfekta för att dölja ytfel.

Äggskal: Äggskal har en lätt matt yta med en lätt glans. Äggskalfärger är populära i vardagsrum och matsalar.

Satinfinish: Om du har områden med hög trafik i ditt hem är en satinfinish perfekt för väggar. Denna finish ger dina väggar ett silkeslen, glänsande utseende som reflekterar ljus mycket bra och är lätt att hålla rena.

Halvblank / högblank: Halvblank är väldigt lätt men håller sig bra på mycket frekventa ytor. Det används oftare för att måla dörrar, baseboards, kök och badrum. Glansiga färger är mycket slitstarka och har en högre glans, vilket är populärt på skåp och som gjutning.

Väx med dina färgval:

Välja färger för din interiör 6 Välja färger för din interiör

En viktig idé med färgkombinationer för interiörfärger är hur du växer med de färger du väljer. Detta gäller mer för barnkammaren. Barn gillar livfulla färger för sina rum som de inte nödvändigtvis skulle använda någon annanstans i huset. När du målar ett barnrum väljer du en färg som passar in i dekorationsschemat för de andra rummen i huset. Använd färgglada accenter, gardiner, överkast, väggmålningar och mer för att lysa upp barnkammaren och lägga djärva färger till barnen. Med ett primärt väggdesignfärgschema planerar du att använda de primära väggfärgerna när dina barn växer från dockor och drakar för att älska misshandlade tonåringar.

Kontrastfärger:

Välja färger för din interiör 4 Välja färger för din interiör

Vad sägs om kontraster i din interiörfärgidé? Om du har ett stort rum målar du väggarna i en mörk nyans men skär av dem med en ljus kontrasterande nyans. För små rum, gör motsatsen, måla väggarna ljusa och använd en mörkare färg för beklädnaden. En annan idé för interiörfärger är att använda en primärfärg på väggarna, men tillbehör med djärva färger som accenter, såsom: B. färgstark konst, mattor, färgglad soffa, kuddar etc.

Glöm inte att ett tak är som en vägg som behöver färg. Ljusa färger i taket, som traditionell vit eller krämvit, får rum att se längre och bredare ut. Detta får i sin tur väggar att se högre ut, speciellt om du sträcker din väggfärg mot taket.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*