Home / Hem / Väggtoalettidéer
Väggtoalettidéer

Väggtoalettidéer

Den väggmonterade toaletten är en uppfriskande funktion för varje badrum. Det har varit populärt i Europa i många år och USA verkar också anpassa denna idé.

Förutom att de ser väldigt moderna ut, har vägghängda toaletter flera fördelar. De är väldigt praktiska och gör badrummet mer rymligt.

Huvuddraget med den flytande toaletten är vattentanken, som ligger bakom väggen. Vi har fortfarande tillgång genom spolplattan.

Det är dock inte synligt. Väggen håller skålen och rören är anslutna till vattentanken i väggen.

Saker att tänka på:

För-mer-rum-användning-väggmonterad toalett-1 väggmonterad toalettidéerBildkälla: Adams + Beasley Associates

Väggmonterad toalett är ett utmärkt alternativ när du behöver tänka på utrymme. Inte bara får du extra benutrymme, men du får också en fullt fungerande toalett som inte alla har. Faktum är att många människor säkert vill kopiera denna idé från dig.

Att shoppa för ditt hem kan bli riktigt långt och till och med tröttande, med tanke på alla saker du behöver. Ännu mer så om du inte är säker på vad du ska leta efter.

Med detta i åtanke har vi gjort en lista över de bästsäljande produkterna du kanske vill ha i ditt badrum. Genom att läsa den får du en tydligare uppfattning om vad du behöver och vad du inte behöver.

Väggtoaletter

För mer utrymme-användning-väggmonterad-toalett-2 väggmonterade toalettidéerBildkälla: TG-studio

Huvudskillnaden mellan dessa toaletter och de klassiska är hur de fästs på väggen. Eftersom tanken är i väggen är det mer utrymme på golvet.

Detta är särskilt användbart i trånga utrymmen. Det är vanligt på offentliga toaletter, och bland andra fördelar är det lätt att rengöra under skålen.

På detta sätt är toaletten mer hygienisk och sparar inte de skadliga materialen som vanligt. Eftermonteringen kräver ytterligare byggmaterial för att fästa toaletten på väggen.

När du letar efter en skålrengörare, se till att kolla in den här listan över Toalett klassad.

Vad är det?

För mer utrymme-användning-väggmonterad-toalett-3 väggmonterade toalettidéerBildkälla: CUBIC Studios Limited

Vägghängda toaletter kräver ingen bas. Istället placeras vattentankarna och skålarna mot väggen och förblir solida och stabila på grund av den starka konstruktionen.

Fördelar:

 • Du kan justera toalettens höjd och installera den efter dina fysiska behov. Beroende på badrumets modell och struktur finns det vissa gränser för hur högt eller hur lågt de kan placeras.
 • Du kan välja den installationsplats som passar dig bäst. Det enda kravet är vatten som borde vara i närheten. Med detta sagt kan du se exakt vilken plats som är bäst för din toalett och göra badrummet mer elegant och luftigt.
 • För mer utrymme-användning-väggmonterad toalett-12-väggmonterad toalettidéerBildkälla: Nasciturus design

 • Utan bas har rullstolsanvändare lättare tillgång till toaletten så att fotstöden kan passera under skålen. Dessa användare kan också vända och röra sig lättare i badrummet.
 • Det är mycket lättare att rengöra än sockeltoaletten. Inte bara under skålen utan hela designen är enklare och lättare att ta hand om.
 • För-mer-utrymme-användning-väggmonterad toalett-13 väggmonterad toalettidéerBildkälla: Yiangou arkitekter

 • Den dolda vattentanken gör det enkelt att anpassa badrummet till resten av huset. Enkel design har varit populär i så många år och den här toaletten är väldigt snygg och passar riktigt bra med moderna och traditionella hem.
 • Du kan skära av vattenräkningen eftersom denna toalett använder mindre vatten för att spola. De blir också mer miljövänliga.
 • Vägghängda toaletter är en innovativ uppfinning och har därför högteknologiska funktioner som automatiserade lock, upplysta brickor, integrerade torktumlare och liknande. Dessa funktioner ger ditt badrum komfort och gör det ännu mer attraktivt.

Nackdel:

 • Om du tidigare har använt en golvtoalett och precis har bestämt dig för att byta till den väggmonterade modellen kan vissa komplikationer uppstå. Först och främst måste du ta bort gipsväggen för att byta ut standardtoaletten.
 • Om din plan är att placera toaletten i ett litet hörn måste du ha möjlighet att bygga runt tanken. Ändå behöver ditt badrum mycket ombyggnad, så den bästa tiden att byta till den vägghängda toaletten är under hela renoveringen.
 • Dessa toaletter kräver tjockare väggar för att stödja tanken och bärarsystemet. Det kan lätt hända att du inte behöver installera en i ditt badrum. Om du verkligen gillar det finns det ett kreativt sätt att göra de ändringar du behöver.
 • Installationen är dyrare jämfört med golvtoaletten.
 • Den måste installeras av en expert. Om du inte installerar det korrekt kommer du att ha problem hela tiden. Denna toalett tar mer underhåll än en vanlig toalett, så du kan behöva byta och justera mycket.

Genomsnittlig kostnad för installation av golv- och väggtoaletter

För-mer-rum-användning-vägg-vägg-toalett-4-vägg-toalett-idéerBildkälla: Narofsky-arkitektur + sätt2design

Golvtoalettinstallation varierar från $ 200 till $ 500. Det handlar om att köpa artiklarna och installera dem själv, medan samma procedur för vägghängda toaletter varierar från $ 1500 till $ 2000.

Priset är högre eftersom du måste köpa fler delar och installationen är också mer komplicerad. Därför tar det mer tid att installera stödramen eller förstärka befintliga väggar om det behövs.

För-mer-utrymme-användning-väggmonterad toalett-11 väggmonterad toalettidéerBildkälla: Utgång – inredning

Om du verkligen gillar tanken på en väggmonterad toalett, men din budget tillåter inte att du får en till ditt badrum, eller om du bara inte har nödvändiga förhållanden, den golvmonterade toaletten med en tank i väggen är ett bra alternativ.

Installationen är billigare eftersom du inte behöver skapa support och du fortfarande kan spara mycket utrymme.

Om du vill installera toaletten själv utan professionell hjälp är dessa priser lägre. Detta är dock inte det smartaste valet eftersom du kan få fel här och fortfarande måste spendera pengarna på reparationer.

Vägghängd toalett, klassisk eller modern?

För-mer-utrymme-användning-väggmonterad toalett-5 väggmonterade toalettidéerBildkälla: Falchi Interiors

Vilken av dessa är den bästa toaletten för dig? Föredrar du en klassisk eller modern design? Det är viktigt att notera att väggmontering kan vara bäst mellan dessa toaletter, eftersom du kan välja mellan ett brett utbud av mönster, former och storlekar.

Naturligtvis kan andra modeller erbjuda andra mönster, men ingen av dem är lika snygga.

För mer utrymme-användning-väggmonterad-toalett-7 Väggmonterade toalettidéerBildkälla: Skräddarsydd för Khyber

Du bör tänka på hela huset när du väljer toalett. Det rekommenderas inte att använda olika stilar i olika rum. Men charmen med denna typ av toalett är just förmågan att anpassa sig till både moderna och klassiska stilar.

Oavsett vad du väljer kommer ett rent, rymligt och kompakt badrum att passa in. Om ditt hus är litet och du ständigt saknar utrymme är detta det perfekta valet!

En väggmonterad toalett av hög kvalitet kommer till och med att inspirera dig att göra några förändringar och få mer utrymme i andra rum. Du kommer att se att när du enkelt kan röra dig i en modern, bekväm miljö vill du inte längre återvända till trånga, trånga utrymmen.

En sak som du också bör vara medveten om är vattentanken på denna toalett. Eftersom det slösar bort mindre vatten och bestämmer vattentrycket effektivt har du färre problem med läckage, stående vatten och liknande.

Sammanfattning

För-mer-utrymme-användning-väggmonterad toalett-6 väggmonterade toalettidéerBildkälla: Kelly & Stone Architects

När du renoverar ditt hem, eller mer exakt ditt badrum, är det första du bör tänka på när du ska köpa en toalett.

Det är en viktig faktor och en del av ditt badrum så du måste ägna stor uppmärksamhet. Du kommer förmodligen inte att ändra det när som helst snart, så tänk på alla saker relaterade till det.

Den väggmonterade toaletten är ett utmärkt val för alla badrum, så tanken gömd i väggen ger mer utrymme och får den att se snyggare ut.

För-mer-rum-användning-väggmonterad toalett-8-väggmonterad toalett idéerBildkälla: Hemdesign LLC

Den kan anpassas till vilken stil som helst, modern eller klassisk. Det sparar också vatten, så spolningssystemet är bättre strukturerat jämfört med standardtoaletten.

För att installera en vägghängd toalett behöver du mer pengar. Det är inte bara ganska dyrt att installera, utan du måste köpa många delar till det.

För-mer-plats-användning-väggmonterad toalett-9 väggmonterad toalettidéerBildkälla: Alexander James Interiors

Stödväggarna som ditt badrum kan behöva också lägga till detta pris. Men när du är klar och har den här toaletten i ditt badrum kommer du att älska det!

Du kan rengöra under skålen och hålla allt mer hygieniskt än tidigare. Utrymmet och designen ger ditt badrum en helt ny känsla och du kommer stolt att flagga det!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*