Home / Hem / Väggkonst för din interiör är den bästa idén
Väggkonst för din interiör är den bästa idén

Väggkonst för din interiör är den bästa idén

Att dekorera med konst är en äventyrlig och spännande process.

Det finns dock många faktorer som måste övervägas innan du gör ett val. Till exempel dina personliga preferenser, att följa resten av inredningsplanen och välja en lämplig plats där konst kan vara mest effektiv.

Ska du välja delar som passar rummet eller låta rummet passa bitarna?

Väggkonst för din inredning är den bästa idén1 Väggkonst för din interiör är den bästa idénBildkälla: Elms inredning

Konstnärliga själar skulle definitivt gå för det senare eftersom de bara köper bitar de älskar och letar efter en plats att placera dem direkt efter.

Om du har en specifik genre i åtanke, eller verkligen fascineras av en viss samling, kan det här vara en bra lösning. Det finns dock ingen garanti för att din favoritbild ser bra ut när du hänger i vardagsrummet och du kan tvingas ändra omgivningen.

Effekten som du till varje pris bör undvika när du väljer konst till din vägg är att hänga en bit som inte ser ut på rätt plats eftersom dess skönhet kan bli helt irrelevant.

Hur väljer du rätt fokus?

Wall art för din inredning är den bästa idén7 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Maven Interiors

Du kan välja en eller flera kontaktpunkter för att fånga uppmärksamhet. Se dock till att det är en dekorativ bit som kan komplettera det övergripande designschemat.

Fokus bör vara dominerande, men inte överväldiga de andra elementen eller orsaka onödig röran. Till exempel, när du väljer bilder för din interiör, bör du välja en enda stor eller några mindre i stället.

Lär dig först om konst

Wall art för din interiör är den bästa idén8 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Ernesto Santalla PLLC

Om du vill ha en fantastisk samling hemma måste du gå djupare in i konstvärlden. Analysera och träna ögat för att förstå olika tekniker och läs viktiga tips om varje stil.

Ett bra ställe att börja är att skilja mellan original, reproduktioner och begränsade upplagor, eftersom detta kan hjälpa dig att runda upp den budget du vill spendera på konst.

Det behöver inte vara en klassiker

Väggkonst för din interiör är den bästa idén 10 väggkonst för din interiör är den bästa idénBildkälla: Elms inredning

Besök en konstmässa eller prata med erfarna konstnärer. De ger användbara tips för att välja något mycket speciellt för ditt utrymme. Om det finns en ung och framtida konstnär vars arbete du beundrar, stödja honom!

Häng konst på de mest utsatta väggarna i ditt hem

Wall art för din interiör är den bästa idén2 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Studio Durham Architects

Väggkonst för din interiör är en bra idé, men det behöver inte betyda att du ska sprida den runt i rummet. Vissa väggar måste lämnas tomma, medan de mest utsatta ska visa en vacker bit som kommer att fånga uppmärksamhet från första stund.

Tänk på flera media

Wall art för din interiör är den bästa idén3 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Elad Gonen

När vi pratar om konst är det första som tänker på att måla. På det här sättet begränsar vi bara våra alternativ: Skulpturer kan till exempel ge djup i vilket rum som helst, precis som tekniken, färgerna och strukturerna som kan kombineras till fantastiska visuella scenarier.

Så begränsa inte dina val till det media du föredrar, men inkludera alla som kan ha en enorm inverkan på din inredning.

Var försiktig med storleken

Väggkonst för din interiör är den bästa idén11 Väggkonst för din interiör är den bästa idénBildkälla: Phil Kean Design Group

Ta några bilder i olika dimensioner och se hur de skulle se ut på din vägg. På så sätt begränsar du urvalet till några delar som passar din interiör.

Fyll en vägg

Wall art för din interiör är den bästa idén13 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Rodriguez Studio Architecture PC

Det kommer att vara den enda dekorerade väggen i rummet, så var inte rädd för att använda allt. En överdimensionerad bit är en utmärkt idé förutsatt att det inte finns för mycket möbler för att distrahera tittaren från att se.

Delta i en konstutställning på din lokala skola

Väggkonst för din interiör är den bästa idén12 Väggkonst för din interiör är den bästa idénBildkälla: McGraw Bagnoli Architects

Använd ungdomars talang och besök en utställning där de visar sitt arbete. Om inget annat, även om konstnären är den bästa konstnären i denna skola, kan du ha möjlighet att stödja deras arbete och köpa ett bra verk till ett rimligt pris.

Vem vet – han kan vara extremt känd en dag, och din bit kan vara värt mycket mer än du någonsin skulle ha gjort.

Glöm inte innehållet

Wall art för din interiör är den bästa idén4 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: David Scott Interiors

Vad visar stycket? Har din bild att göra med linjerna på ditt böjda soffbord? Är föremålet för målningen tropiskt, samma som stoppningsmönstret? Former och stämningar betyder världen för konst och skapar balans och harmoni.

Anpassa storleken till proportionerna i ditt rum

Wall art för din interiör är den bästa idén15 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Hudson Place Realty

Som vi förklarade tidigare bör konsten varken vara för liten (den går obemärkt förbi) eller för stor eftersom den ser oproportionerlig ut.

Samtidigt bör det inte vara extremt djärvt eftersom det ser för dominerande eller för blekt ut för att passa in i inredningstemat.

Det bästa sättet att välja ett lämpligt stycke är att ta hänsyn till rummets storlek och särskilt väggarna. När du till exempel hänger en målning, se till att det finns tillräckligt med vitt utrymme för att förhindra att målningen känns för trångt.

Konst behöver inte matcha den arkitektoniska stilen i ditt hem

Ännu mer – en traditionell miljö ser fantastiskt ut med moderna verk, och du kan använda dem för att personifiera och göra dem mer levande.

Harmonisera konstverk med färgschemat

De färger som är mest dominerande i rummet bör också visas på konstverket, inte nödvändigtvis identiska, men åtminstone liknar varandra.

Det enda meddelandet du vill skicka är att bilden är en del av den miljön.

Om du redan har bilder väljer du liknande

Wall art för din interiör är den bästa idén5 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Chambray Avenue, LLC

Detsamma gäller för varje konsttyp – om du redan har dem, skäm inte bort dem med en helt annan stil.

Detsamma gäller avsiktligt planerade ämnen som moderna rum med högt i tak där en stor målning skulle vara en vinn-vinn-lösning.

Använd belysningen

Wall art för din interiör är den bästa idén14 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Morrison Dilworth + väggar

Placera teckningen och testa befintlig belysning för att se om du behöver lägga till punkter för att tända den. Det gör att stycket ser ännu mer fascinerande ut.

Var dock försiktig med bländning: om du har täckt biten med glas, utsätt den inte för direkt solljus eller konstgjort ljus, eftersom den kommer att gå vilse på väggen.

Om bländning är ett allvarligt problem i ditt rum, överväga att köpa icke-reflekterande glas som det som används på museer. Var dock medveten om att detta kan vara kostsamt.

handla online

Wall art för din interiör är den bästa idén6 Wall art för din interiör är den bästa idénBildkälla: Robeson design

De flesta original säljs och levereras online för att vara tillgängliga över hela världen.

Det är mycket mer troligt att du hittar en fin bit på detta sätt än att leta i ett visst kommersiellt galleri efter en författare vars hela verk inte ens visas där.

Svartvitt är alltid i stil

Svartvitt är en stor kontrast i alla typer av konst, särskilt fotografi eller stadsmålning. Det kommer nästan säkert att få uppmärksamhet. Så tänk på det om du kämpar för att välja din stil.

Street Art – varför inte?

Färgglad gatukonst växer i popularitet, så du bör tänka på att få tag på den innan den blir för dyr.

Gatukonst ser naturligtvis roligt och positivt ut, och det kan säga mycket om din personlighet.

Om du blir modig, gå modig med en bit

Det borde bara finnas en “wow-faktor i rummet” så håll allt annat enkelt. Du lägger en stor bit i den, och det sista du vill är att se dina möbler “konkurrera” med dem.

Häng delarna korrekt

En målning behöver inte hängas på den centrala väggen utan måste placeras så att mitten är den första som väcker uppmärksamhet.

Skulpturer, å andra sidan, ger dig mer utrymme att experimentera eftersom du bokstavligen kan placera dem var du vill.

Kom ihåg: ditt hem är din personliga fristad och du bestämmer hur du vill njuta av din konst. Mycket ofta hänger människor bilder i taket så att de kan titta på dem när de vaknar. Du bestämmer!

Innan du går:

  • Färger är viktiga, men de behöver inte vara helt identiska.
  • Ramar bör inte bara matcha målningen utan också dess omgivning.
  • Håll mitten av bilderna i ögonhöjd när du hänger dem.
  • Gör en belysningsplan för din konst.
  • Utsätt inte konstverk för direkt solljus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*