Home / Hem / Små lägenhetsidéer att designa och dekorera
Små lägenhetsidéer att designa och dekorera

Små lägenhetsidéer att designa och dekorera

En liten lägenhet har många fördelar. Det är i allmänhet billigare att hyra, närmare attraktiva områden som centrums nöjesområden och har sin egen mysiga charm. Det är dock svårt att räkna ut hur man dekorerar små lägenheter.

Alltför ofta faller inredningen av små lägenheter i fällan att tänka på rymdets funktionalitet, inte utformningen av små lägenheter. Så är inte fallet.

Du behöver inte avslöja din lilla lägenhet bara på grund av dess storlek. Din inredning kan fortfarande vara väldigt snygg. Nyckeln är att vara smart om hur du använder utrymme.

Scandinavian-Power-Flat-by-Georgiana-Cause Tiny Apartment Ideas to Design and DecorateBildkälla: Georgiana sak

Balansen mellan utrymme och design är det viktigaste för att bo i små lägenheter. Det måste vara bekvämt, snyggt och hanterbart.

Din lilla lägenhet måste fyllas med saker som uppfyller dina behov och visa din önskade estetik. Här är några fantastiska små lägenhetsidéer som du kan använda för att dekorera din lilla lägenhet i många eleganta stilar.

Tänk om dina oanvända utrymmen

City-Studio-Apartment-by-Black-and-Milk-Interior-Design-London-1 Tiny Apartment-Ideas on How to Design and Decorate OneBildkälla: Svart och mjölk | Inredningsdesign | London

Det kan vara svårt att ompröva en plats som du har bott på ett tag. Du har fastnat i rutintänkande. Du har dina utsedda förvaringsplatser, dina extra lådor och flätade korgar gömda under din säng. Men du kanske fortfarande inte använder allt tillgängligt utrymme i ditt hem.

Titta runt i din lilla studiolägenhet och identifiera de döda rummen som inte används. Det finns troligtvis oanvända hörn och tomma väggar.

Lägenhet-dekoration-idéer-för-dagens-hyresgäster-för-lägenhet-dekoration-idéer-för-dagens-hyresgäster Små lägenhetsidéer, hur man designar och dekorerar enBildkälla: Robeson design

När du har upptäckt dessa utrymmen bör du tänka på hur du kan använda dessa utrymmen. Om du har en stor fönsterbräda, använd den som arbetsyta.

Försök att få hörnhyllor att använda runt hörnet som var tomt. Lägg ett par korgar eller lådor ovanpå ditt kylskåp för att förvara extra tallrikar och redskap. Även om du har en mycket liten lägenhet hittar du mycket oanvänt utrymme som behöver användas.

Använd lager för extra djup

Houzz-Reportage-Hemma-Hos-Malin-Crépin-by-Kronfoto Små lägenhetsidéer för hur man designar och dekorerar enBildkälla: Kronofoto

Små lägenhetskonstruktioner har inget djup eftersom de är så små. Det finns bara inte mycket utrymme. Du kan lägga till djup genom att lägga på designen på ett mycket enkelt sätt som inte tar så mycket utrymme.

Använd skugglådor på väggarna och lägg till mattor för att täcka din gamla misshandlade matta. Använd flera filtar och kuddar på sängkläderna och sittplatserna för att ge djupet och ge rummet en mysig känsla. Du kan hitta många områden som kan dra nytta av skiktning.

Tiny-Apartment-by-Nicola-Paull-Tiny Apartment-Ideas, Hur man designar och dekorerar enBildkälla: Nicola Paull

Kom ihåg, även om det verkar som det, är skiktning mer än bara att stapla små lägenhetsdesignelement ovanpå varandra. Istället är det en noggrant genomtänkt övning av kontrastskapande.

Välj element som du vill lägga över baserat på deras olika mönster, texturer och färger. Lägg till djärvt mönstrade kuddar i en neutral soffa. Detta skapar en fascinerande känsla av djup och balans.

Följ den flytande designtrenden

Scandinavian-Power-Flat-by-Georgiana-Cause-1 Små lägenhetsidéer att designa och dekoreraBildkälla: Galeana-gruppen

Undvik skrymmande möbler i din lilla lägenhet. Detta gör rummet ännu mindre och stängt. Använd istället små lägenhetsmöbler för din lilla lägenhet och lägg till flytande element.

Detta öppnar utrymmet och gör att ögat kan röra sig runt i rummet och maximerar funktionaliteten i din lilla lägenhet.

Studio-by-the-Sea-by-Studio-Osmosis Små lägenhetsidéer för att designa och dekorera en lägenhetBildkälla: Studio osmos

Använd flytande hyllor istället för en bokhylla. Titta in i en flytande diskbänk istället för en mer traditionell stor fåfänga. Möbler med ben tar mindre plats, både fysiskt och visuellt, än möbler som står direkt på golvet.

5-till-1-lägenhet-av-Michael-K-Chen-Architektur-2 Små lägenhetsidéer för att designa och dekorera enBildkälla: Michael K Chen arkitektur

Leta efter luftiga bitar som genomskinliga akryl soffbord eller de med en öppen metallbas. Dessa element verkar luftiga och får din lilla lägenhet att se mindre trång ut.

Utöver det praktiska, använd flytande design i din inredning. Detta hjälper till att knyta utseendet ihop. Du kan använda flytande hyllor i olika storlekar för att skapa en galleriliknande skärm och sedan flytta dem för att lägga till en rolig personlighet.

A-Tiny-Green-Home-by-Errikos-Artdesign Tiny lägenhetsidéer att designa och dekoreraBildkälla: Errikos Artdesign

Fyll dessa hyllor med en mängd olika föremål, inklusive konst, foton, skulpturer och andra tillbehör. Detta är ett enkelt sätt att skapa en konstinstallation i hemmet som speglar din personlighet och förhindrar att ditt hem blir tråkigt.

Matcha gardinfärgen till väggfärgen

Tiny-Penthouse-Apartment-in-Prague-by-Studio-29 Tiny Apartment Idéer för att designa och dekorera en lägenhetBildkälla: Studio 29

För att skapa en större känsla av utrymme, välj gardiner som smälter in i dina väggar. Detta skapar en oavbruten linje och gör att rummet ser större ut.

Leta efter små möbler

Clapham-lägenhet-av-Elayne-Barre-fotografi Små lägenhetsidéer om hur man designar och dekorerar enBildkälla: Elayne Barre Photography

Mindre möbler är bättre för en liten lägenhet. Små lägenhetsmöbler är ganska lätta att hitta idag, även för traditionellt skrymmande föremål som soffor och fåtöljer. Denna typ av möbler är ofta smalare än traditionella möbler. Dessa läckra artiklar är också ofta mycket budgetvänliga.

Låt möbler dra dubbla arbetsuppgifter

liten lägenhet-i-tel-aviv-von-orly-eran-architektur-design Små lägenhetsidéer, hur man designar och dekorerar enKälla: orly eran – arkitektur & design

Du kan utnyttja många möbler på olika sätt. Använd en gammal pall som sidobord och sittplats. En ottoman med en bricka på toppen kan fungera som ett soffbord som enkelt kan göras till ytterligare sittplatser. En bänk kan fungera som en bokhylla när den inte används. Var kreativ och se vad andra saker kan användas till.

Använd lömsk lagring

Boston-Urban-Micro-Apartment-62-by-Reverse-Architecture Tiny Apartment Idéer för att designa och dekorera en lägenhetBildkälla: Omvänd arkitektur

Förhindra att din lilla lägenhet blir rörig genom att använda möbler med lite mer utrymme för att lagra föremål. Du kan lägga korgar på soffbordets nedre hylla eller stoppa lådor under en bänk. Köp hangarer för dina dörrar ovanför dörren för att skapa mer hängande utrymme för jackor och tröjor.

Det finns ett antal ottomanska mönster med avtagbara toppar och förvaringsutrymme inuti. Använd alla tillgängliga utrymmen som lagringsutrymme för att förhindra att röran rör sig om det lilla utrymmet i din lilla lägenhet.

Skapa väggdisplayer

Tiny-Penthouse-lägenhet-i-Prag-av-Studio-29-2 Tiny lägenhet idéer för att designa och dekorera en lägenhetBildkälla: Studio 29

Häng upp dina smycken. Få en snygg skärbräda och lägg upp den. Dessa artiklar fungerar som unika konstutställningar och rensar ut alla dina lådor.

Saker att undvika när man dekorerar en liten lägenhet

High-End-lägenhet-i-södra-Kensington-London-av-High-End-lägenhet-i-södra-Kensington-London Tiny lägenhet-idéer om hur man designar och dekorera enBildkälla: Aflux design

  • Drapera inte gardiner direkt över fönsterramar.
  • Drunkna inte i rummet för många mönster.
  • Överbelasta inte dina bord med lampor och foton.
  • Köp inte en stor soffa!
  • Använd inte skåp i ditt lilla badrum.
  • Använd inte för många mörka färger.

Slutsats

Att dekorera en liten lägenhet kan vara en utmaning, men allt som krävs är flexibelt tänkande och noggrann planering.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*