Home / Hem / Väggdekoridéer: hur man dekorerar väggar
Väggdekoridéer: hur man dekorerar väggar

Väggdekoridéer: hur man dekorerar väggar

Ibland finns det situationer där du faktiskt gillar hur ditt hem ser ut i allmänhet men märker saker som stör dig.

Så småningom byggs dessa saker upp och du känner att du behöver ändra saker för att bli kär i ditt hem igen.

Men om du bara lägger till fler saker blir det rörigt.

Om du börjar om och tar bort allt bara för att lägga tillbaka saker, ger du dig onödigt arbete.

Bild 1-9 Idéer för väggdekorationer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Mjöddesign

Det finns ett sätt att blåsa nytt liv i ett rum, och det är väldigt enkelt – allt som krävs är att dekorera väggarna. Har du någonsin undrat hur du kan dekorera väggar? Kolla in några väggdekorationsidéer och välj den som fungerar bäst för dig.

Bild 2-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: LDa arkitektur & interiör

spegel spegel på väggen där

Om du har en tom vägg och inte har något att göra med det kan du försöka förvandla den till en jätte spegel. Speglar är bra av många anledningar, särskilt den här storleken, och de är en av de mest intressanta väggdekorationsidéerna.

Först och främst reflekterar de allt ljus som kommer in i dem, vilket innebär att ditt rum blir mycket ljusare och visuellt ljusare. Och de ger också en illusion att ditt utrymme är mycket större än det faktiskt är.

Bild 3-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: SuzAnn Kletzien Design

Naturen är trendig

Om du är utomhustyp och vill ha en uppfattning om hur du dekorerar en vägg, kan du också sätta lite tapeter på dina väggar – det här är ett mycket billigt sätt att få dem att se intressanta ut och det finns aldrig brist på mönster på väggmarknad. Det som tar in mycket ånga idag är naturliga motiv.

Trädstammar, blommor, berg, allt som har med naturen att göra har varit trendigt de senaste åren. Du kan antingen täcka en enda vägg för att inte få hela rummet att se rörigt ut, eller så kan du täcka över tre av dem men kombinera dem med en annan typ av täckning, t.ex. B. färg eller kakel.

Bild 4-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Design butiksinredning

Wainscot paneler är roliga

Wainscot sidespår kan ses över hela världen och är ett utmärkt sätt att lägga till en färgstark färg. Du kan välja en färg som komplimangerar resten av väggen eller lägga till ett sofistikerat utseende med en kontrasterande mörk ton.

Gör en vägg som sticker ut

Det finns alltid den oskrivna regeln att alla väggar är i samma färg eller åtminstone lika. Det här utseendet blir dock lite tråkigt efter ett tag. Försök att motverka detta genom att måla en hel vägg i en färg som är helt mittemot de andra väggarna i rummet. För att få det att fungera och inte bara sticka ut, matcha färgen till resten av föremålen eller möblerna i ditt rum.

Bild-5-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Interiörer av Myriam, LLC

Du kan gå för två toner eller för tre. Tre fungerar mycket bra, särskilt om en av dessa tre är vit eftersom du kan blanda och matcha den med en mängd andra färger – det passar bra med vad som helst. Det ser bäst ut när ingen av dina andra väggar har ett mönster utan bara är målade.

Vara kreativ

Du kan använda en hel vägg som en duk och göra något otroligt av den. Akvareller är en unik målningsteknik som kan se bra ut, speciellt när du använder en mängd olika färger som smälter väl in i varandra och väljer ett tema.

Bild 6-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Eftertraktad inredning

Skapa ett konstgalleri

I den här situationen kan du antingen välja en stor bit eller ordna flera små bitar sida vid sida. Om du går för en stor bit är det lätt att få det till centrum. Du behöver inte ens hänga den på väggen – bara att luta duken mot väggen räcker för att göra ett uttalande. Om du vill ha flera bitar, försök skapa en stor komposition genom att välja former, storlekar och mönster som liknar varandra.

Bild-7-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Byggnad för akterspegeldesign

Designa en mall

Detta är ett av de enklaste sätten att uppdatera en vägg, särskilt eftersom den är extremt enkel och inte kostar något väsentligt. Om du är bra på att rita själv, skapa en stor och dynamisk stencil för en mycket större effekt. Om du hellre vill överlåta detta till någon annan kan du köpa en stencil gjord av en designer som vet exakt vad de gör.

Bild 8-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: SVOYA Studio

Lägg stencilen platt mot väggen och använd en rulle så att den ser bra ut. En liten gör jobbet, allt du behöver göra är att applicera färgen jämnt så att allt ser bra ut. Använd inte det för mycket, eftersom det bara kommer att förstöra saker.

Täck en av väggarna med ett bräde

En träskiva, särskilt en återvunnen, kan skapa en mycket mysig atmosfär, nästan som att vara i en stuga. Du kan göra det i ditt sovrum eller badrum och täcka en av de mindre väggarna för att inte överdriva det. Det finns en mängd olika fläckar och träslag. Så om du bestämmer dig, se till att det är i harmoni med resten av inredningen i rummet.

Bild-9-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Marc-Michaels inredning

Använd ett stort foto

Använd ett förstorat foto för att fylla utrymme i en tom vägg istället för ett mönster eller tapet. Det här är en annan väggdekorationsidé som du kanske inte tänker på först, men som kommer att se bra ut när du har gjort det.

Till exempel kan en skog i en kontrasterande färg till väggens skapa en ganska avslappnad stämning. Eller så kan du urbana ett landsbygdsområde med ett foto av en stadsbild. Det är ditt val.

Bild-10-9 Väggdekor Idéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Natalie Fuglestveit inredningsdesign

Texturer är din vän

Om du ser en vanlig, målad vägg som ser tråkig ut men inte vill ha något speciellt, som ett foto eller tapeter, kan du välja en struktur. En konsistens kan både se mindre intetsägande ut och se till att den håller med den återstående inredningen i rummet.

Bild-11-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Moderna rustika hus

Sofistikerade mönster som vågor är tidlösa och inte särskilt svåra att förverkliga. Om du inte tror att du kan göra det själv kan du hyra en expert eller använda texturerade plattor, som är lättare att montera och producera samma effekt.

Fake en tegelvägg

Medan vissa hus eller lägenheter har en riktig, finns det många sätt att du kan fejka detta utseende. Du kan använda allt från plastbeläggning till ingenting annat än färg. Vissa väljer till och med olika tegelfärger för att få saker att se ännu mer autentiska och effektiva ut.

Bild-12-10 Idéer för väggdekorationer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: iometro

Väggfästen ger dig mycket flexibilitet

Om du inte vill ha samma design eller konstverk varje dag behöver du inte hänga dem direkt på väggen. Du kan använda ett dekorativt väggfäste som du kan använda för att göra ändringar när som helst. Vill du ha en vas med knoppar? Kolla upp. Vill du ha ett inramat tryck en halvtimme senare? Visst, du kan göra det.

Använd tvättband om hållbarheten är begränsad

Det finns många platser som till exempel en lägenhet som du kan hyra eller ett sovsal där användning av permanent inredning på väggarna kan strida mot reglerna. I den här situationen, om du undrar hur du dekorerar väggar, kan ett washi-tejp ge dig den design du vill ha, vare sig det är en färg eller ett mönster, och alternativen för att ta bort eller ändra det efter behag.

Bild-13-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Birgit Anich iscensättning & interiör

Visa dina tallrikar istället för att kasta bort dem

Om du har tallrikar som inte passar med någonting behöver du inte kasta dem. Lägg dem på tallrikshyllor och ställ dig mot en vägg. Du kommer att bli förvånad över hur bra det kan se ut.

Bild-14-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Dallas Design Group, interiörer

Dekorera med korgar

Att hänga upp några korgar kan låta konstigt, men om du är kreativ nog med färgerna och arrangemangen kan du uppnå en mycket intressant dekor.

Bild-15-9 Väggdekorationsidéer: Hur man dekorerar väggar
Bildkälla: Magnolia hus

Omfamla typografin

Detta är en av de senaste trenderna inom väggdekorationsidéer. Från motiverande citat till poesi, du kan hitta bokstäver överallt i ditt interiör. Du kan alltid göra ett uttalande genom att hänga bokstäver på väggarna. Du kan också välja vinyldekaler och hålla meddelandet direkt på väggen. Detta är billigare och du kommer att lägga till en touch av personlighet på en minut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*