Home / Hem / Vad är ett omslag: definition, tips och exempel

Vad är ett omslag: definition, tips och exempel

Ett av de viktigaste rummen i alla hem är sovrummet och design och funktion måste beaktas när det gäller komfort och avkoppling.

Sängkläder är mycket viktiga här, och en täcke av god kvalitet håller dig bekväm hela natten och hela dagen.

Massor av täcken lägger till stämningar och stilar i sovrummet.

City-Serenity-av-Kendall-Wilkinson-Design Vad är en täcke: definition, tips och exempel
Bildkälla: Kendall Wilkinson Design

Men vad är ett täcke? Den grundläggande definitionen av täcken skiljer sig från ett täcke eftersom det är lätt och en del av en komplett täcksats. Den hänger på tre sidor av sängen, vanligtvis halvvägs upp på golvet. De har olika färger än de andra lakan eller överkasten och sticker ut som en dekorativ lugn.

Bountiful-by-Bountiful Vad är en coverlet: definition, tips och exempel
Bildkälla: Massor

Ett täcke är mindre än ett överkast men större än en filt. Om du lever i ett varmare klimat eller om du gör förändringar regelbundet är en täcke mycket bättre eftersom det är mycket lättare att ta bort den, ändra den och förvara den.

Rafe-Churchills nya bondgård Vad är en täcke: definition, tips och exempel
Bildkälla: Rafe Churchill

När det gäller alternativen kan du få allt från ett king size-täcke, ett dubbelt påslakan, ett täcke eller en satintäcke och en linnedäcke för material och en grå täcke och vit täcke för färger. Det finns till och med påslakan, så du har verkligen ett stort urval.

Samtida sovrum-av-GARY-FINLEY-ASID-2 Vad är ett täcke: definition, tips och exempel
Bildkälla: GARY FINLEY, ASID

Vad är syftet med en?

Du kommer att upptäcka att de vanligtvis fungerar som en dekorativ bit. Deras huvudsakliga användning är att visa upp visuell värme och skönhet och ge ditt sovrum en klassisk finish.

Interior-Design-and-Decorat-by-Sealy-Design-Inc.  Vad är ett omslag: definition, tips och exempel
Bildkälla: Sealy Design Inc.

Vilken storlek ska jag välja?

Täcken finns i olika dimensioner. Att välja rätt madrass är faktiskt en fråga om preferenser, men du bör ha den proportionell mot storleken på din madrass. Populära storlekar är kungliga täcken och dubbla täcken, men låt oss dela upp dem:

  • Dubbelsängar i två storlekar: 70 “x 92”
  • Full storlek påslakan (queen size): 92 “x 96”
  • King size täcke: 108 “x 96”
  • Täcke i Kalifornien storlek: 104 “x 100”

Presidio-Heights-traditiona-von-Brian-Dittmar-Design-Inc.  Vad är ett omslag: definition, tips och exempel
Bildkälla: Brian Dittmar Design, Inc.

Du behöver inte riktigt hålla fast vid dessa storlekar. Du borde veta hur mycket du vill att täcken ska draperera över dina sängars sidor. Och om du har en kortare täcke kan du dra nytta av en sängkjol som säkerställer att sängens undersida inte syns.

Edwards-House-by-Period-Architecture-Ltd.  Vad är ett omslag: definition, tips och exempel
Bildkälla: Period Architecture Ltd.

Vad sägs om material och stilar?

Du kan hitta många olika stilar och tyger och du kan välja vilken du vill. Bomullstäcken är de vanligaste, och du kan också hitta quiltade täcken, virkade täcken, matelassé täcken och satin, siden och sammet täcken.

Tributary-by-FrontDoor-Communities Vad är ett omslag: definition, tips och exempel
Bildkälla: FrontDoor-samhällen

Stilarna som du kan få dem med varierar från traditionell till modern design och du kan vanligtvis hitta snyggt designade broderier också.

Klassisk-traditionell-av-JMA-INTERIÖR-DESIGN Vad är en coverlet: definition, tips och exempel
Bildkälla: JMA INTERIOR DESIGN

När du köper en finns det också andra faktorer som du bör tänka på, till exempel: om ditt hus är heltäckningsmatta eller trägolv och hur individer känner när de sover på natten eller delar en säng eller sover ensamma. Detta gör att du kan välja lämplig täcke baserat på materialet.

Fort-WorthTX-Mike-Ann-von-Sarah-Greenman Vad är en täcke: definition, tips och exempel
Bildkälla: Sarah Greenman

Hur bryr du dig

Vård av en täcke varierar vanligtvis beroende på vilken typ av täcke. De flesta av dem kan tvättas i maskin. Det vore dock klokast att läsa tillverkarens instruktioner innan du gör något som kan skada dem.

FORMA-Design-by-FORMA-Design Vad är ett omslag: definition, tips och exempel
Bildkälla: FORMA design

Hur man dekorerar med ett täcke?

Täcken finns i olika färger, material och tryck. Du hittar allt från modern till traditionell design. Därför kan du använda din fantasi. Om du inte vill oroa dig kan du köpa påslakan med matchande örngott, sängkläder och lakan.

Strandstil-sovrum-av-Kelly-Mcguill-Home Vad är en täcke: definition, tips och exempel
Bildkälla: Kelly mcguill hem

Skillnaden mellan ett täcke och ett täcke: ett djupare utseende

Material och storlek

Ett överkast är vanligtvis en liten, vävd version av ett överkast. Ett täcke, å andra sidan, består av tygbitar som sys ihop. Dessa villkor kanske inte enbart gäller vävda eller lapptäcksängar och tillämpas ofta löst. Ett täcke är vanligtvis tunt och används som ett överkast på sängen.

Captiva-House-by-K2-Design-Group-Inc.  Vad är ett omslag: definition, tips och exempel
Bildkälla: K2 Design Group, Inc.

Istället för att täcka över kuddarna och gå på golvet täcker dynan bara din madrass. Det används inte nödvändigtvis för värme och används oftare som ett dekorativt föremål. En mer omfattande täcke skulle vara en täcke som har ett sömmönster på toppen.

Leawood-Residence-by-Tobi-Fairley-Interior-Design Vad är en täcke: definition, tips och exempel
Bildkälla: Tobi Fairley inredning

Ett täcke är ungefär lika stort som ett överkast, kanske lite större, men vanligtvis tjockare och varmare. Du kan också hitta täcken med broderidesign ovanpå, men det gör dem inte riktigt ett täcke.

Fontana-Interior-by-Mark-English-Architects-AIA Vad är en coverlet: definition, tips och exempel
Bildkälla: Mark English Architects, AIA

Täckenens sidoflikar sys ihop så att de passar ganska bra över madrassen som en keps. Den är inte riktigt gjord för enkel sängbäddning eller böjning, men den ser fantastisk ut i ett underutnyttjat rum. Se dock till att du har dem i lager i varierande grad av värme så att dina gäster är bekväma.

Sammanfattning

Ett överkast är ett vadderat eller vävt, icke-vändbart överkast. Den är lätt och utformad som ett dekorativt skikt och inte för värme. Den går över tjockare överkast och kommer med ett tunt lager bomullsull, som, beroende på dess vikt, ibland är lämplig för ett fristående överkast.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*