Home / Hem / Vad är det bästa materialet för utomhuskuddar
Vad är det bästa materialet för utomhuskuddar

Vad är det bästa materialet för utomhuskuddar

”De flesta trädgårdsmöbler är gjorda av lövträ och metallmaterial, som på egen hand är ett elegant tillskott till alla hem, men som inte är riktigt bekväma som sittutrustning. Trädgårdsmöbler är ofta försedda med kuddar för att ge en mer maskulin design med lövträsäten och bord komfort och glans, säger Elsa von outdoorfurnitureonline.com.au

Men inte alla kuddar är lika.

Det finns vissa typer av klädsel som är avsedda för utomhusinredning medan det finns sådana som endast är avsedda för inomhusbruk.

Och så finns det dessa hybridtyper som kan användas var du än vill.

Men när man väljer andra kuddar bör de använda materialen kunna motstå långvarig exponering för elementen och ha en försvarsmekanism mot naturkrafterna.

Sunbrella Outdoor Pillows Vad är det bästa materialet för utomhuskuddar

Ett annat övervägande är deras attraktionskraft och design, och hur materialen kommer att smälta in i trä- eller korgmöbler som de kommer att arbeta med.

Förutom att titta på materialen är det viktigt att du tar en helhetssyn på detta problem och analyserar de olika komponenterna i ytterkuddar. Detta kan i sin tur hjälpa dig att bestämma vilket material som är bäst för ditt projekt.

Kudde kärna

Kärnmaterialet eller kuddens kärna är det som finns inuti. Det är huvudkomponenten och ger kuddarna sin karaktäristiska studs och fluff. Det finns två saker att tänka på med kuddmaterial: styrka och densitet.

Rätt kuddkudde ska vara fast och inte för hård. Det ska vara precis rätt mjukhet för att det ska sitta bekvämt, men inte så mjukt att det plattar ut efter några minuters sittande.

IMG_4233 Vad är det bästa materialet för yttre kuddar?

Vattentäta kuddkärnor är särskilt önskvärda om du bor i ett område med ett fuktigt klimat, men om du har mycket solljus skulle det vara trevligt att ha dem.

Här är några av de material som används för ytterkuddar:

  • Polyetentereftalat – Mer allmänt känt som PET eller Dacron, detta är ett syntetiskt polymerharts som har patenterats som en fiberfyllningsteknik. Detta görs i form av en slitstark skumpolstring som ger optimalt stöd och samtidigt bibehåller dess styrka och densitet. Det är känt att oavsett hur tung den intagna kommer att bli, kommer den inte att planas ut.
  • skum – Detta är den traditionella kuddfyllningen och kommer i en mängd densiteter som inte ska förväxlas med fysisk tjocklek. Som en tumregel, ju högre skumdensitet, desto fastare är den och kan bära tunga vikter.
  • Polyesterfyllning – Det här är den typ av saker du hittar i billiga utomhuskuddar som enkelt plattas ut och inte ger något stöd alls.

Örngott

Täcken skyddar kärnan från elementet och ger kuddarna sin design och elegans. Kuddfodral ser ofta likadana ut, särskilt när de har samma färg. Men om du tittar noga kan du se skillnaden i struktur och finish.

När du köper örngott är det viktigt att kontrollera hur vattentätt det är och hur väl det skyddar kuddkärnan från rutt och mögel. Kom ihåg att kuddarna oftast placeras ute och lämnas ensamma för att bekämpa elementen.

Här är några av de material som används för örngott för utomhusbruk:

  • parasoll – Detta är ett patenterat tyg som är lätt och 100% vattentätt. Det lösningsfärgade akrylmaterialet är också resistent mot mögel och mögel.
  • Bomullstrasa – Detta är det traditionella materialet som används för att göra örngott. En stor egenskap hos detta material är att det kan färgas för färg, men det är inte vattentätt, mögel- och mögelbeständigt. För att kringgå detta problem kan du spraya det med en vattentät lösning varje år eller så.
  • Textilene – Detta består av polyestergarn belagt med PVC-plast. Detta täckmaterial tenderar att bli varmt när det utsätts för solen och låter inte luften andas mellan kudden och kroppen som sitter på den. Detta material är vattentätt men kan lätt rivas.

Med den information som tillhandahålls blir det lättare att svara på frågan: “Vad är det bästa materialet för en ytterkudde?”

Med tanke på att du letar efter ett yttre kuddmaterial som skyddar mot elementen, mögel och mögel samtidigt som du bibehåller dess styrka och densitet, kan du anta att en dacron kärna ytterkudde med ett Sunbrella-lock kommer att vara den bästa ytterkudden någonstans Väder.

il_fullxfull.734675374_tsu9 Vad är det bästa materialet för utomhuskuddar?

Båda materialen är dyra men erbjuder mest förmåner och den största bekvämligheten när det gäller att underhålla gäster utomhus.

Kostnad och komfort och ibland med varandra och det är förvånande varför det är så. Kombinera de mönster du vill ha och se om de finns i det material du vill ha. Detta är fortfarande det bästa sättet att ta reda på vilket material som är bäst för utomhuskuddar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*