Home / Hem / Hur man använder litet yttre utrymme
Hur man använder litet yttre utrymme

Hur man använder litet yttre utrymme

Alla utomhusytor är bra, men många husägare och lägenhetsboende känner sig fångade av bristen på utomhusutrymme. Även om du bara har en liten uteplats att arbeta på kan du få ut det mesta av det. Beroende på var du bor är utomhus en hetvara på alla sätt. Du vill se till att du utnyttjar detta område till fullo.

Även om du kanske inte kan förverkliga din fantasi om att vara värd för uteserveringar utomhus, kan du fortfarande skapa ett utrymme som är livligt och smakfullt. Låt oss prata om hur du kan använda ditt eget utomhusutrymme så att du äntligen kan njuta av det bästa av naturen på din egen fastighet.

pexels-photo-1057029 Hur man använder litet utomhusutrymme

1. Hitta funktionella möbler

Många utemöbler fokuserar på utseende över funktion. När du arbetar med begränsat utrymme måste allt tjäna ett syfte. Det här låter kanske som en utmaning, men det hjälper dig faktiskt att välja delar som fungerar bättre för dig. Grunderna i trädgårdsmöbler Detta inkluderar ett bord och sittplatser. Börja där med ett litet bord och en eller två stolar. Ännu bättre om de också dubbelt som lagring.

Därifrån, lägg till allt som är vettigt. Se till att du inte begränsar utrymmet med för många extrafunktioner. Om du har en liten gård kan du kanske montera ett fullt bord och stolar, medan du kanske bara har två fällbara stolar och ett minibord på en balkong med portostämpel.

2. Uppdatera ditt räcke

Om du bara arbetar med en balkong eller ett litet däck, vill du inte hindra din begränsade sikt med ett skrymmande räcke.

Ett knep för att skapa illusionen i ett större rum är att använda ett metallräcke. Dessa är inte bara supermoderna, men de säkerställer också att du kan få ut det mesta av din syn och ditt grönska. Terrängexperterna på Inbyggd design är en bra idékälla och inspiration oavsett om du vill göra det själv eller anställa en expert.

3. Tillbehör för handplockning

När du har lagt fram grunderna är det dags för tillbehören. Det är därför det är viktigt att inte överfulla ditt utrymme med för mycket möbler. Det ger dig inget utrymme för tillbehör, och det här är detaljerna som verkligen leder till bra stil.

Som med alla delar av ditt hem, välj ett färgschema som passar ditt utrymme. Om du har ett extremt litet utrymme, begränsa ditt färgschema och element för att undvika överväldigande gäster. Neutrala färger är alltid en smart idé. Lägg till allt som klarar ditt naturliga landskap, från krukväxter till utomhuskuddar.

Terrass Hur man använder litet utomhusutrymme

4. Ta din design vertikalt

I avsaknad av en kvadratmeteravdelning kanske du tror att du måste hålla tillbaka med din design. Inte sant när du börjar titta upp. Även om du kanske inte kan bygga en full gård i din lilla trädgård eller balkong, kan du fortfarande växa vertikalt.

Hängande krukväxter är moderna och eleganta. Om du är behändig kan du hänga växter på en vägg eller ett metallstaket för att odla dina egna blommor och örter. Inte bara ser du ut som en designproffs, du böjer också din gröna tumme.

5. Kombinera dina accenter

Eftersom du har mindre utrymme kan du behöva utnyttja de möbler och accenter du redan har. Det behöver inte vara en dålig sak. Att lägga olika möbler och tillbehör som en färgglad utomhusmatta under ljusa vita bistroplatser är ett mångsidigt och roligt sätt att ställa in ditt utomhusutrymme.

Friluftsliv handlar om mer än att bara se bra ut. Du vill att dina bitar ska må bra också. Om det gör dig glad, blanda ihop det och matcha det tills du hittar rätt kombination. Det finns inga regler så länge du låter ditt utrymme fungera för dig.

Använder du din egen uteplats? Gör inte misstaget att tro att ett mindre utrymme är mindre användbart. Att lägga till din personliga touch till en mindre del av ditt hem är en utmaning, men inte en som bör vara skrämmande. Med några uppdateringar vilar du på din uteplats eller trädgård på nolltid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*