Home / Hem / Vackra rum tapeter idéer för ditt hem
Vackra rum tapeter idéer för ditt hem

Vackra rum tapeter idéer för ditt hem

Hemtapetdesigner är ett nytt spännande sätt att helt förändra rumets känsla och funktion. Med det stora utbudet som finns på marknaden idag kan du hitta underbara rumstapeter som passar exakt dina behov, smak och budget.

tid och plats

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-3 vackra rum-bakgrunder idéer för ditt hem

Att ta hänsyn till miljön är nyckeln när du väljer ytbehandlingar för ditt hem eller företag. I områden med hög trafik är det viktigt att du väljer produkter som tål slitage. Bräcklig tapet löser sig direkt från väggarna och golvprodukter av låg kvalitet kan böjas, gnugga, spricka och på annat sätt se hemska ut.

Dessa produkter är helt fina i och för sig; De kommer att tjäna dig bra i rum som inte används mycket, såsom förråd, rum och liknande. För områden med hög trafik och särskilt kommersiella områden är det dock viktigt att välja produkter som har lång livslängd.

Laminatprodukter som är utformade för högtrafik och vinyltapet är bra för dessa områden eftersom de är mycket lätta att rengöra och hållbara nog för att hundratals människor ska kunna interagera med dagligen. Att välja rätt produkt är också mycket viktigt för hem tapeter. Att använda produkter av högre kvalitet för ångande badrum eller vardagsrum med små barn som stöter på och klottrar på väggarna kommer att spara mycket huvudvärk på lång sikt.

Experiment i färg, mönster och struktur

Experiment-i-färg-mönster-och-konsistens Vackra rum tapetidéer för ditt hem

Efter att ha utvärderat rummets storlek och form kan du välja en tapet som belyser de bästa funktionerna i rummet. Kalla, lugna färger som grönt, blått eller lila är bäst för avkopplande utrymmen som sovrum och badrum, medan varma färger som rött, orange och gult kan elektrifiera ett vardagsrum eller underhållningsutrymme. Ju mer intensiv en färg, desto mer energi ger den in i ett rum, men varnas – dessa ljusa färger är bäst för accentväggar eftersom de snabbt kan bli överväldigande.

Kalla färger gör att ett rum med högre tak känns mer rymligt i en blixt. Mer intensiva svala färger kan göra ett rum friskt och dramatiskt, som B. en mörkblå matsal. Varma färger, å andra sidan, kan bokstavligen göra människor varmare och är populära val för svala, norrläge rum och vinterstugor. De ger omedelbart energi till ett rum och kan helt leva upp till en design.

Ett långt vertikalt mönster ser imponerande ut vid högt i tak, men undviks förmodligen bäst vid lägre tak, eftersom det kan få rummet att känna sig trubbigt. Horisontella mönster kan få ett smalt rum att kännas bredare. Varnas dock med mönster i fetstil, eftersom de kan förstöra den övergripande designen i större utrymmen. Till exempel är ett djärvt horisontellt randmönster i nautiskt blått och vitt perfekt i ett litet, smalt badrum, men mindre lämpligt i ett stort vardagsrum.

Vertikala mönster som ränder som föreslår höjd är bra för en känsla av värdighet och formalitet – lämpliga för en matsal eller ett formellt vardagsrum. Vertikala mönster med motiv, särskilt blommor, gör att taket ser högre ut. Horisontella mönster betonar lugn och avkoppling och gör ett rum lugnande.

Tapetmönster som simulerar texturer, de med skiktade mönster (t.ex. ett upprepat motiv över ränder), eller till och med fysiska strukturer i tapeter av snöre, säckväv, gräs eller andra föremål kan dölja brister i själva väggarna, till exempel hål eller fula stötar och sprickor vilket gör dessa mönster till ett bra val för rum med ful arkitektur.

Blanda det

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-4 vackra rum-bakgrundsidéer för ditt hem

Var försiktig när du väljer djärva mönster. Att välja helt olika mönster eller färger i angränsande rum kan få ditt hem att känna sig ojämnt och osammanhängande. Rum utan mönster kan kännas lite tråkiga, medan rum med ett överskott av mönster tenderar att vara upptagen och till och med trånga.

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-1 Vackra rum-bakgrunder-idéer för ditt hem

När du bestämmer dig för ett extra djärvt mönster i ett rum är det ännu viktigare att du håller dig inom en färgpalett för de angränsande rummen, helst resten av huset, för att ge hela ditt utrymme en känsla av sammanhang och flöde. Bakgrundsböcker är ofta ordnade efter färgvärden. Om du väljer ett av dessa värden kan ditt hem visuellt gå samman.

Föreställ dig framtiden

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-5 vackra rum-bakgrundsidéer för ditt hem

Ta en sida från inredningsarkitektens böcker när du funderar på att sätta upp tapeter. Använd färgflis och tapetprover för att bedöma hur de kommer att se ut på väggen i dina rum, särskilt vid olika tider på dygnet. Klipp ut bilder från tidskrifter tillsammans med dessa exempel för att skapa en vision om vad du tänker göra med rummet. Häng denna “storyboard” på väggen och titta på den i ungefär en vecka.

Vackra rum-bakgrund-idéer-för-ditt-hem-7 vackra rum-bakgrund idéer för ditt hem

Lägg till eller subtrahera inspirerande bilder, färgchips eller mönster under veckan tills du känner att du har uppnått det utseende du vill ha i ditt rum. Gör detta för varje rum som du vill renovera eftersom det här gör att du kan bestämma hur du ändrar din design utan att behöva binda dig till tapeten i ett helt rum.

DIY eller inte DIY?

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-6 vackra rum-bakgrund idéer för ditt hem

När du funderar på hur du ska pussa om måste du överväga att anställa en professionell för hjälp eller inte. Den typ av tapet, som i huvudsak är jätteklistermärken, är lätt att applicera själv. Lätt att ta av utan att skada väggen nedan, dessa avtagbara tapeter är perfekta för dem som tror att de vill ändra design de närmaste åren. Denna typ av tapeter är väldigt trendig och det finns ett brett utbud av mönster tillgängliga.

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-8 vackra rum-bakgrund idéer för ditt hem

Rumstapet-idéer kommer och går, och för dem som bara insisterar på det senaste och bästa är det viktigt att hålla jämna steg med tiden. Men för alla typer av traditionella tapeter är det bäst att anställa en professionell. Det är väldigt enkelt att skruva upp det själv, och det finns ofta ingen lösning än att riva ner det hela och börja om, vilket kan vara tidskrävande, skrämmande och dyrt.

Designer tapeter kostar $ 200 per rulle och mycket mer. Det är därför lämpligt att anställa en professionell. De yrkesverksamma debiterar vanligtvis per timme, och för en så viktig del av din hemdesign som kommer att vara mer eller mindre permanent under längden på din vistelse hemma är det väl värt extra pengar.

Ta bort det

Vackra rum-bakgrunder-idéer-för-ditt-hem-9 vackra rum-bakgrundsidéer för ditt hem

Sammanfattningsvis kan moderna tapetdesigner vara ett utmärkt val för att fräscha upp den allmänna känslan av att leva. Att välja rätt färg, mönster och stil för det utrymme du vill ha är av största vikt, liksom att välja rätt produkt för rummet det ska användas i. Med dagens löstagbara tapetalternativ behöver tapeten inte vara så permanent som den en gång var och som färg kan användas för att dekorera och återuppliva om och om igen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*