Home / Hem / Vackra interiördesignfärger
Vackra interiördesignfärger

Vackra interiördesignfärger

Oavsett om du gör det själv eller om du vill anställa proffs, vill du ha utrymmen som passar din smak och stil. Varje designbeslut du fattar börjar med det färgschema du väljer – och det kan vara det tuffaste valet av alla. Istället för att ge upp och gå tillbaka till vita väggar, tänk blått och använd dessa idéer för att organisera och förenkla dina beslut.

Modern blues

Lovely-Interior-Design-Colors-31 Lovely Interior Design Colors

Att centrera din inre palett runt blues ger dina rum ett friskt, rent utseende som tilltalar alla ögon, lägger till en rik, elegant touch och förstärker utseendet på ditt vardagsrum. Från djupa toner som går utöver rosa-och-blå könsstereotyper till ljusa turkos som påminner om vackra smycken, kan blues skapa ett bibliotek med färger som du bär runt i ditt hem. Allt med en cool sofistikering som ger dina rum en avslappnad stil.

När du väl har bestämt dig för blått som fokus måste resten av inredningsbesluten harmoniseras med det. Förutom ett dominerande motiv behöver ditt färgschema andra nyanser för att sätta accenter och skapa speciella stämningar. Hur du väljer dessa ytterligare nyanser beror på om de skapar intresse och spänning eller lägger till en skrämmande touch till din fridfulla hemscene.

Sök och hitta

Lovely-Interior-Design-Colors-1 Lovely Interior Design Colors

Om du förnyar men inte ersätter varje objekt i ditt hem kan du välja specifika nyanser av blått och leta efter accentfärger i tryck och mönster på stora föremål som mattor, möbler och konstverk. Klädselprover och andra textilier, målningar och tryck, vaser och skulpturer, till och med favoritblommor, kan lägga till ditt dekorationsschema.

färgteori

Lovely-Interior-Design-Colors-10 Lovely Interior Design Colors

När du tittar på färg, tänk på de tre saker som avgör hur det ser ut. Dess nyans definierar om den ser blå, röd, orange eller någon annan nyans ut. Mättnad varierar från levande till matt, med helt desaturerade färger blir gråa.

Den sista komponenten, ljushet, uttrycker färgens ljushet eller mörker. För att bygga ett bibliotek med blues eller hitta variationer på en accentfärg, ändra en av dessa tre komponenter åt gången för att få relaterade nyanser som fungerar bra tillsammans.

Tänk på färghjulet som uttrycker regnbågen när du väljer färger. Intilliggande färger på ratten kan skapa en avslappnad, avslappnad stämning som fungerar bra i ett sovrum. Motsatta färger kan lägga till spänningar som kämpar med ett rymds syfte.

Börja formellt

Lovely-Interior-Design-Colors-2 Lovely Interior Design Colors

Leta efter roliga sätt att använda blues i de stora, formella utrymmena i ditt hem, inklusive vardagsrum, matplats, entré eller foajé. Lägg till en kontrasterande accent som rör sig genom dessa rum och kan överföras till andra mindre områden, inklusive familjerum och mediarum, hemmakontor och sovrum.

Använd denna accent i sin ljusaste form i dina största rum och implementera en mörkare, desaturerad version av den någon annanstans. Så här gör en scharlakansröd nyans en omhuldad vas till en dämpad merlot i kuddar i mediarum eller i sovrumsbeklädnad.

Följ jorden

Lovely-Interior-Design-Colors-3 Lovely Interior Design Colors

Tänk på det inre av ditt hem som en miniatyrversion av omvärlden, med de mörkaste färgerna på jorden under dina fötter, mellantonerna i ögonhöjd i träd och buskar och de ljusaste skuggorna över himlen. Följ detta enkla planeringsrecept för att göra vilket utrymme som helst attraktivt utan att skaka din hjärna och välja vilka färger som ska användas för interiören.

Resultaten översätter den vertikala balansen du ser runt dig varje dag, och undviker det topptunga, komprimerade utseendet på mörka tak som sticker ut över ett ljust golv. För att integrera blues i den här naturbaserade planen blir dina tak himlen.

Titta på din garderob

Lovely-Interior-Design-Colors-7 Lovely Interior Design Colors

Kläderna du bär är de färger som gör att du känner dig bekväm och attraktiv. Till exempel, om din hud innehåller olivtoner, kommer du sannolikt att undvika att bära gult, och om din garderob avviker från ljusa eller pastellfärger, kan dessa element i din personliga stil användas som en guide.

För att göra ditt rum bekvämt och trevligt, var uppmärksam på dina allmänna preferenser när du väljer interiörfärger. Om du verkligen vill återskapa en färg från en favorittröja eller ett dyrbart armband, ta med varan till målarbutiken. Ny teknik för färgskanner gör det möjligt att skanna ett objekt digitalt och skapa en anpassad färgformel som matchar det.

Översätt färgfält till verklighet

Lovely-Interior-Design-Colors-4 Lovely Interior Design Colors

Du kan använda färgrutor för att skapa en referens i verkligheten till ett färgschema. Nästan alla färgtillverkare skapar färguppsättningar vars ljusstyrka sträcker sig från en juvelliknande eller mörk dominerande färg till nästan genomskinliga pastellfärger. För att skapa din egen färguppsättning, klipp ut de nyanser du vill ha från de flerfärgade remsorna.

Trots att dessa färgrutor återspeglar färgerna som de representerar ger de dig inte en fullständig bild av hur de kommer att se ut på dina väggar.

Lovely-Interior-Design-Colors-12 Lovely Interior Design Colors

Det lilla rektangulära provet på ett prov kan inte förmedla hur överväldigande ljus en levande ton skulle se ut på en stor väggyta eller hur dämpad en desaturerad pastell skulle visas på samma plats. Använd provstorlekarna i provstorlek DIY och ta med dig en liten mängd av den nyans du vill ha hem så att du kan applicera den på ett testområde.

Tänk på stämningar

Lovely-Interior-Design-Colors-13 Lovely Interior Design Colors

Individuellt och i kombinationer kan färger förbättra ditt humör och ändra ditt perspektiv. Vissa människor känner sig vilade och avslappnade mitt i det svala, mörka utseendet på mörkare toner. Samma nyanser får andra att känna sig dystra och deprimerade utan att lägga till ljusa färger för att framkalla solljus och lägga till ljusstyrka.

På samma sätt ger interiörfärgscheman som förblir helt i en monokrom palett vissa människor en känsla av harmoni och ordning, medan andra tycker att de är för lämpliga och konservativa. Tänk alltid på personligheter och tankesätt när du väljer blues eller andra färger för att dekorera ditt hem.

Det magiska förhållandet

Lovely-Interior-Design-Colors-21 Lovely Interior Design Colors

Regel 60/30/10 ger dig en enkel formel för att bestämma var du ska placera varje färg i ditt interiör. I detta planeringsschema är 60 procent av interiören den dominerande färgen, vanligtvis på väggar som representerar det största dekorativa området i de flesta rum.

En sekundär färg visas på 30 procent av rummet, inklusive klädsel, draperier, mattor och mattor. Applicera en accentfärg på 10 procent av utrymmet med kuddar, små målningar, vaser och tillfälliga dekorföremål som färska blommor.

Sovrum specialiteter

Lovely-Interior-Design-Colors-11 Lovely Interior Design Colors

Hur du dekorerar ditt sovrum går långt för att avgöra hur du mår i det. Dra bluesen från klädseln eller överkastet till resten av rummet för att få sängen att sticka ut, eller gå i motsatt riktning (om du fördjupar dig djupt i en upprepning av hela rummet) och välj överkast som speglar dina dominerande färger .

För att driva ditt blå färgschema ytterligare, överväga både form och ton och skapa eller beställa ett anpassat huvudgavel för att centrera utrymmet kring specifika former, tyger och texturer. En unik säng ger ett starkt uttalande om din originalitet och din smak, från böjda former till metalldekorationer, inlägg, läder och exotiska träslag.

Förutom din säng tillför borden elegans och funktionalitet till en möbel. För ett konservativt utseende som fokuserar på symmetri och balans, välj två matchande bord, ett för varje sida av sängen. För att lägga till en lättsam charm, använd återvunna föremål som stativ som är omklädda och lackade för att matcha din blå dekor.

Gå till en butik eller auktion för att hitta intressanta kakaskåp, slutbord, små kistor och avföring och upprepa dem enligt dina färgscheman.

Klara färdiga gå!

Lovely-Interior-Design-Colors-9 Lovely Interior Design Colors

Experimentera med dina favoritblues för att skapa en levande men avkopplande uppsättning interiördesignfärger som passar din personliga stil. Har du ett problem eller en fråga? Använd kommentarerna nedan för våra professionella insatser eller ring oss för fullständig rådgivning.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*