Home / Hem / TV-stativ och nöjescenter
TV-stativ och nöjescenter

TV-stativ och nöjescenter

TV-stativ och nöjescenter

De av oss över en viss ålder kommer ihåg 1970-talets konsol-TV. En 25-tums TV med detta gigantiska katodstrålerör (CRT) ansågs vara stort och inrymt i ett hölje som hade TV: n på egen hand eller med förlängningar på vardera sidan med ett stereoanlägg och en skivspelare för att spela LP-LP-album. De var enorma och skrymmande, men mycket populära på den tiden.

Dagens HD-TV är större och har en 50-tums skärm som finns i vardagsrum och sovrum. Konsolen har ersatts med TV-stativ och kompletta underhållningscenter (media), som är ett attraktivt alternativ till dessa gamla konsoler.

Hur väljer jag ett TV-stativ?

En TV-bås är i grunden ett litet underhållningscenter. Skillnaden är att TV-stativet främst fungerar som bas för TV: n, medan nöjescentret har ytterligare hyllor och skåp som kan skjuta ut utanför det centrala området.

 • Det första uppenbara steget är att justera TV-stativet så att det passar storleken på din TV. Nya HDTV säljs vanligtvis med dem Fästen för väggmontering och med stödben eller en plattform. Plattformen är ofta en rektangulär eller oval bas som enkelt sitter ovanpå alla storlekar på TV-stativet. Det största problemet är att välja ett stativ som ligger nära TV: ns bredd.

 • En mindre TV på ett större stativ är acceptabelt med ytterligare föremål som en vas eller en inramad bild för att kompensera utseendet. För en större TV, se till med stödben Benen sitter några centimeter från kanterna för att ge nödvändigt stöd. Benen är vanligtvis fästa på TV: n cirka två tum från sidorna och sprider ytterligare en tum.

 • En bredare TV på ett mindre stativ ser topp tung ut och mer benägna att falla Det rekommenderas därför inte. Tv: ns vikt spelar vanligtvis ingen roll om själva stativet är tillräckligt starkt för att stödja det. Det enda undantaget är för dem som inte kan dela med sin 37-tums CRT-tv från 1990-talet. Det kan fortfarande fungera bra men Vikten på 100 pund kan överväldiga vissa TV-stativ Designad för vikten av dagens tv-apparater.

Hur väljer jag ett nöjescenter?

Underhållnings- eller mediecenter är vanligtvis större än TV-stativ och tar mer utrymme längs väggen. Om du vill ha något som passar bekvämt i ett hörn, använd ett mindre TV-stativ.

Många nöjescentra kommer att ha en central rektangulär eller fyrkantig inneslutning som kallas det ett stall, detta kommer att hålla din TV. Se till att din TV passar i båset Ett par tum på varje sida, topp och baksida för tillräcklig ventilation. Detta är viktigt för att hjälpa till att avleda värmen som genereras av TV: n och göra det lättare att ta bort TV: n för rengöring och för att kontrollera kablar och anslutningar.

Innan du köper, se till att det finns några Hål eller kontakter för dragning av elkablar och ledningar till uttag och andra kringutrustning som högtalare, videospelare, karaoke-system och liknande. Ägare av denna 37-tums CRT-TV måste Se till att ladugårdsdörrarna stängs helt Precis som många nöjescentra har skjut- eller dubbeldörrar för att dölja TV: n när den inte används.

Vilka är de bästa nöjescentra och TV-bås gjorda av?

För studenter på en sovsal är cementblock med träskivor eller kreativt staplade mjölkkassar av plast bra ställen att sätta en TV på. Om du letar efter något mer sofistikerat, välj antingen trä och metall eller en kombination av båda.

 • Trä ger ett mer traditionellt ”rustikt” utseende och omfattar valet av trä Körsbär och lönn som ett billigt träval Ek och mahogny för högre pris träalternativ.
 • Metallen som används i många nöjescentra och TV-stativ är Stål- eller aluminiumrör med pulverlackering eller förkromning. Metaller passar bättre för moderna hem.
 • De som söker billiga plast- eller plastartiklar Det rekommenderas att följa det berömda rådet: ”Du får vanligtvis vad du betalar för”.

Vilka är de vanligaste typerna av TV-bås och nöjescentra?

Det finns tre vanliga typer av TV-stativ och mediecentra som finns i många stilar och mönster. Detta beror på enhetens funktion och användning.

 • Den första typen för dem som behöver lagringsutrymme och har en tillgänglig vägg är ett oberoende mediecenter eller TV-stativ. Det kan vara så enkelt som en byrå. TV: n sitter på byrån eller på en väggfäste ovanför den. Högtalare och andra audiovisuella komponenter kan också sitta på byrån. Med en bred enhet med nio lådor är den perfekt för sovrummet och för förvaring av kläder. Håll dock en låda reserverad för nycklar, byte och andra saker.

 • För nöjescentra, ta samma fristående stil och lägg till ett TV-skåp så har du det den stabila stilen Lämplig för vardagsrum eller din “mänskliga grotta”. När du väljer denna typ av underhållningscenter, tänk på ovanstående riktlinjer för stugor.

 • TV-stativ erbjuder en extra stil, hörnenheten med en triangulär eller tre eller femsidig design som gör att den passar tätt i ett hörn. Detta har fördelen att du sparar plats och omedelbart kan bli ett hemmakontor. Hörnenheten ligger utanför mitten av rummet. Placera en bärbar dator här som du kan använda med brusreducerande hörlurar medan dina barn sjunger och dansar till Baby Shark-videor på YouTube.

Hur väljer jag bland de många typerna av nöjescentra och TV-bås?

Saknar du estetiska färdigheter? Få hjälp av en vän som har dessa färdigheter. Om underhållningscentret är en del av en ombyggnad, be din inredningsarkitekt att inkludera den i den nya designen, även som ett infällt mediecenter som ger utrymmet användbart.

Med detta sagt, och med ett nästan obegränsat antal tillgängliga stilalternativ, är det bättre att diskutera vad man inte ska göra. Här är “don’ts”:

 • Försök inte att montera ett stort underhållningscenter i ett litet utrymme. Bortsett från logistiken för flytten kommer enheten att skjuta ut i rummet med upp till 24 tum eller 20% av en 10 fot bred.

 • Lägg inte modern design i ett gammaldags rum. Kontrasten hos en futuristisk väggenhet i ett vardagsrum med traditionell eller vintage design kommer sannolikt att se lite konstig ut.

 • Gör inte motsatsen och placera ett gammaldags underhållningssystem i ett modernt rum.

 • Glöm inte att mäta något annat föremål som sitter i eller på nöjescentret. Detta inkluderar högtalare, CD-spelare, förstärkare, ljudstänger, stora böcker och bilder.

 • Glöm inte synfältet från din plats till TV-skärmen. Ett vanligt misstag med väggmonterade TV-apparater är att montera dem för högt så att människor sträcker halsen från soffan. Åskådare brukar föredra mitt på TV-skärmen i en höjd av cirka 40 till 50 tumDetta är dock till stor del en personlig fråga, liksom de estetiska egenskaperna hos TV-stativet du har valt.

Vad mer ska du se upp för i en TV-monter eller ett nöjescenter?

 • Glasdörrar och glaspaneler är ett trevligt inslag i TV-monter och nöjescentra. Den rökta glasfärgen passar bra med det vanligtvis svarta TV-skåpet, och det tonade glaset gömmer föremål i hyllorna bakom glaset. Via glas kan signalen från din fjärrkontroll också nå en dold DVD-spelare.

 • Om du har en åttaåring som tycker om att kasta små projektiler kan glas vara ett dåligt val. Se till att alla glasdörrar eller toppar är gjorda av glas härdat glas för extra styrka.

 • Du kanske inte vet vad som finns i ditt underhållningscenter ännu. Så tänk på det justerbara hyllor som du kan anpassa efter behov. Se till att de rörliga stödpinnarna inte är trasiga eller skadade, och se till att de är i nivå innan du placerar hyllorna på dem.

 • Valet av trä till ett TV-stativ eller underhållningscenter begränsar dina färgval till några nyanser av brunt. Metall är vanligtvis silver / grå färg av stål eller krom. För andra färger Kompositmaterial med laminatfaner är ett alternativ.

 • Bluetooth och trådlös teknik hjälpte till, men människor måste fortfarande kämpa med ett virvar av kablar och ledningar från strömkontakten till de olika in- och utgångarna i ditt mediasystem. När du handlar efter ditt TV-stativ, kontrollera om det finns några Kabelorganisationssystem därpå.

 • En annan sak att tänka på är dina planer på att stanna i din nuvarande lägenhet eller flytta till de ordspråkiga grönare betesmarkerna. Ditt val mellan att köpa en stor enhet med tung vägg eller ett litet bärbart TV-stativ Före eller efter flytten beror på din vilja att använda den förra till din nya lägenhet och dess tillgänglighet.

Sista ordet: Tänk på att din katt kan hitta en av lådorna eller en hylla i ditt nya underhållningscenter den perfekta platsen för en varm, mysig tupplur. Det här är det första stället att gå för att se om “Princess” saknas.

700881-82-83 4 st Orren ellis brookins espresso-finish trä-tv.
700696-800354 3 st Latitude run bukovec espresso finish trä-tv.
700697-800355 3 st Latitude run javin espresso finish trä-tv.
Farmhouse Rustic Wood Floating TV Stand Entertainment Center | Et
Amazon.com: 5Rcom Rolling Wood Entertainment Center TV-stativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*