Home / Hem / Badmattor och mattor
Badmattor och mattor

Badmattor och mattor

Badmattor och mattor

Badmattor och mattor är ett funktionellt men elegant tillskott till alla badrum. Med en sådan variation av stilar, färger och material kräver det dock att tänka på att välja rätt.

Lyckligtvis betyder det att det finns alternativ för varje budget, krav och smak. Här är några tips för att välja den perfekta badrumsmattan eller badmattan för dig.

Ska jag ta en badmatta eller badmatta?

Badmattor och badmattor kan användas på samma sätt. De placeras framför duschen eller badet och hjälper till att absorbera vatten från kroppen efter tvätt. De håller också överflödigt vatten från golvet, vilket annars kan göra plattorna hala och orsaka personskador.

Men det finns det också några viktiga skillnader mellan de två som kan påverka ditt beslut:

 • Badmattor är speciellt gjorda för detta kastas tillfälligt i badrummet om det behövsoch kan annars hängas eller lagras. Badmattor, å andra sidan, stannar hela tiden på badrumsgolvet.
 • Badmattor är mestadels funktionellmen det betyder inte att de inte kan se bra ut heller.
 • Badrumsmattor som vanligtvis är tjockare och fluffigare Badmattor handlar mycket mer om att förbättra badrumets utseende. De har ofta ett gummi eller någon annan typ av halkskydd.
 • Badmattor är vanligtvis mer absorberande och lättare att rengöra än badrumsmattor
 • Badmattor kan användas lägg till en touch av lyx in i badrummet och kan Håll tårna varma På de kalla vintermorgnarna när det sista du vill göra är att ta en promenad på ett iskallt kakelgolv.

Du kan även köpa badmattor och badmattor för att få det bästa av två världar.

Hur ska jag välja färgerna på badrumsmattor och mattor?

Badrumsmattor

Badmattor gör att du kan ha lite kul med färg i badrummet – ett utrymme som annars kan se ganska sterilt ut. Du vill dock se till att objektet du väljer matchar både tonen och känslan i utrymmet.

Om du strävar efter en avkopplande spa-känsla, då vill du välja lugna och varma färger som liknar naturen Brun, beige och ljusgrön. Blues kan också användas för att representera havets färg.

Till ett badrum Å andra sidan kanske du vill Echo färgerna i sovrummet genom att välja de som exakt matchar dem för överkastet, gardinerna eller mattan.

Badmattor

Badmattor liknar mycket mer handdukar i funktion och utseende, så det är bra att välja färger som passar dem. Många platser säljer faktiskt badmattor i samma färger och mönster som handdukarna, så gå till det om möjligt.

Om inte, välj en badmatta i den dominerande färgen på dina handdukar. Om du använder två olika färger, välj bara en för badmattan. Alternativt kan du köpa en badmatta i valfri färg och byta ut den.

Vad är det bästa materialet för en badmatta?

När du väljer en badmatta är funktionalitet verkligen avgörande. Du vill välja ett material som minskar risken för att du glider och faller in i badrummet. Det finns flera alternativ:

 • De vanligaste typerna av badmattor är tillverkade av bomull. Detta material har tydliga fördelar när det gäller hur mycket fukt det kan hålla, enkel rengöring och mjukhet under foten. Det kanske inte är lika hållbart som andra typer, och det kan glida lättare på ett kakelgolv.

 • Syntetiska material som nylon- är utan tvekan bäst när det gäller snabb torkningstid. Det betyder att de inte behöver rengöras så ofta. De är också ganska långlivade. Men de håller inte så mycket vatten som deras bomullsalternativ och är också mer benägna att glida av.

 • Plastmattor används ofta i duschar och bad och ibland utomhus. De är inte lika snygga som tygalternativ och absorberar inte vatten. De är dock utformade så att de är lätta att rengöra och inte glider även på våta golv.

 • En badmatta av Naturliga fibrer som kokosnöt, rusfiber och bambu är ett annat alternativ. De absorberar vatten väl och kan bidra till en lyxig, spa-liknande känsla av rymd. Beroende på karaktären på den övergripande designen kan det dock vara lite svårare att hålla ren.

Var ska badrumsmattor placeras?

Var du väljer mattan beror mycket på dess storlek och badrumsinredningen.

 • Större mattor ser bra ut framför badkaret.
 • Mindre mattor Lägg till en fin liten touch i diskbänken.
 • Du kan till och med välja att använda den mer än en matta när du har plats.

Se dock till att den storlek du väljer är lämplig för rummet. Allt som är för litet ser bara fel ut och mattor som är för stora ligger inte platt, vilket är en farlig snubbelrisk.

Hur ofta ska du tvätta din badrumsmatta?

Hur du tar hand om din matta eller matta avgör dess totala livslängd. Regelbunden rengöring är en viktig del av att ta hand om din badrumsmatta för att eliminera bakterier.

Medan badmattan lätt kan hängas över badet eller duschen för att torka av efter användning och sedan kastas i tvättmaskinen varannan vecka, Badmattor kan vara lite svårare att underhålla.

Vårdkraven är olika för varje typ. Här är dock några tumregler att tänka på:

 • Skaka mattan för att ta bort smuts, skräp och hår som kan ha fastnat.
 • Se till att du gör det noggrant Kontrollera etiketten för rengöringsinstruktioner specifikt för mattan du har.
 • De flesta mattor kan tvättas i maskin, men du vill ha dem Välj en mild cykel för att inte skada mattans baksida. Välj en varm eller varm temperatur för tygmattor för att säkerställa att mögel eller bakterier dödas.
 • Fyll bara handfat med handtvättmattor av bambu, jute och andra naturfibrer varmt vatten och ett par matskedar tvättmedelTillsätt mattan och skrubba försiktigt med en svamp. Efter tvätt måste du skölja mattan med kallt vatten tills hela tvålen har tagits bort.

Bästa badrumsmattor och badmattor 2020 | Recensioner av Wirecutt
Amazon.com: Circle Badrumsmatta Flanell Extra mjukt duschbad.
Amazon.com: Badrumsmattor Badmattorset för badrum 2 st 20 x.
Amazon.com: Happybeth badrumsmattmattor Set 3 stycken, Disarray.
Amazon.com: Dreamfy Rustic Bear Moose Mountain Lodge-träd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*