Home / Hem / Trendiga sovrum med dessa sänggavel dekorera idéer
Trendiga sovrum med dessa sänggavel dekorera idéer

Trendiga sovrum med dessa sänggavel dekorera idéer

Huvudgaveln är en viktig del av sovrumsinredningen. Även om det är en valfri detalj kan den ställa in stilen för hela rummet och vara funktionell. Det finns så många typer av huvudgavlar att det kan vara svårt att välja en. Låt dessa personliga huvudgavelbilder föreslå några idéer.

Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavel-9 Moderiktiga sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

Enkla sänggavlar kommer med några sängar, men valen slutar inte där. Ett oändligt antal olika storlekar, stilar och material är tillgängliga om du vill omforma ditt sovrum.

Gör huvudgaveln användbar

Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar Moderiktiga sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar

Med huvudgavelbegreppet som en fristående användbar möbel är himlen gränsen. Människor som gillar att läsa i sängen har länge byggt bokhyllor i sänggavlar. Eller huvudgaveln kan rama böcker som är öppna för ditt favoritcitat eller din favoritbild.

Naturligtvis är böcker inte det enda som den “kunniga sänggaveln” kan hålla. Växter och bilder kopplar ofta böcker i bokhyllor. Musik, telefon, väckarklocka, kalender … det är trevligt att ha en icke-elektronisk säkerhetskopia för dessa saker. Eller kanske du vill ha en spegel … en liten på ett skjutbräda framför en personlig vårdkit eller en stor som gör att rummet ser ut dubbelt så stort och starkt upplyst som det verkligen är. Vissa sänggavlar visar antikt trä, tapeter eller andra samlingar. Ett akvarium eller till och med skidor kan bli en del av en sänggavel.

Den enda begränsningen för vad du kan använda som sänggavel är vad andra passagerare i sovrummet gärna tål. En bur för en husdjursråtta kan göra en student till den minst önskvärda rumskamraten i sovsalen.

Hyllor och kuber

Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration-2 Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

För en enkel förvaringslösning, ram in din säng med ett anpassat urval av modulhyllor och hyllor som visar så många av dina samlingar som du vill visa.

Halva väggen som sänggavel

Halva väggen som fungerar som sänggavel är det enda som skiljer sovrummet från resten av några snygga loft och lägenheter. Ett urtag i halvväggen eller flera urtag kan användas för förvaring.

Säng som förvaringsenhet

Den förvaringsvänliga sängen har ett ryggstöd som glider upp för att avslöja en förvaringsenhet och en sänggavel med en gångjärnspanel som exponerar en annan.

Klädda huvudgavlar

Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar-1 Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

Klädda huvudgavlar har funnits ett tag. Om du har en och vill ändra utseendet kan du omedelbart omforma sänggaveln med nytt tyg. Om du är säker på att sänggaveln aldrig kommer att ha ett ”antikt” värde, så här kan du häfta tyget.

1. Mät tillräckligt med tyg för att generöst täcka den främre delen av huvudgaveln och linda den ca 5 tum över ryggen.

2. Drapera tyget över huvudgavelens framsida och säkra det med en häftklammer ca 3 tum från det övre mitten.

3. Dra tyget spänt och säkra det med en annan häftklammer i botten och på sidorna.

4. Tråckla runt varje kant av tyget och stoppa ca 3 tum från varje hörn.

5. Dra och vik i tyget för att få jämna, rena hörn och säkra med häftklamrar.

Återvunna föremål

Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar-11 Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

Återvinning är ett coolt och billigt sätt att skapa en unik och snygg sänggavel. Några populära alternativ som lätt kan återvinnas till huvudgavlar inkluderar:

Vägg eller halvvägg av böcker

* Rester av träplattor

* Resterande trägolv

* Bambu eller andra stolpar

* En gammal dörr

Om en dörr eller annan återvunnen sänggavel inte passar bra med sängen, överväga att lämna den förskjuten för ett trendigt asymmetriskt utseende. Slipa och återvinn återvunna föremål så att de inte ser grova eller smutsiga ut och blir moderna.

Möbler som sänggavel

Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration-6 Moderiktiga sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

Om du har tillräckligt med utrymme för att öppna garderober, lådor eller till och med ett skrivbord bakom sängens huvud kan du använda baksidan av någon av dessa möbler som sänggavel. Täck över det med färg, papper, tyg eller färskt trä om bakväggen ser ful ut.

Wingback huvudgavlar

Dessa stora, imponerande sänggavlar är bäst för stora, traditionella sovrum. Trots sin storlek och klassiska utseende kan deras linjer mildra utseendet på en stor säng i ett stort rum.

Områdematta som sänggavel

Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar-10 Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar

Att hänga en matta på väggen ger ett dekorativt utseende och lite extra isolering. En normal 5 × 8 ‘matta passar perfekt bakom en vanlig queen size-säng. Indiska Dhurrie-mattor är idealiska för väggvisning på grund av sin mjuka, lätta struktur.

Rumdelare som sänggavel

Om du hittar en attraktiv skärm på väggpanelen eller vill återvinna en oattraktiv skärm, kan du använda den för att skapa ett intressant akustiskt huvudgavel. Du kan måla om ramen och täcka över skärmen enligt inredningen i rummet.

Återställd “fickdörr” som sänggavel

Dörren är klar med vit färg, vägglampor och lister.

Utbytbar huvuddel på mittplattan

Fashionabla sovrum-med-detta-huvudgavel-dekoration-idéer-5 Fashionabla sovrum-med-dessa-huvudgavel-dekoration-idéer

En träram innehåller en utbytbar plywood mittplatta som kan bytas ut eller täckas igen för olika utseende. Längder på en halv tum, kvartslister, bambu etc. kantar framsidan av ramen. Metallremmar eller mer plywood fäster panelen bakifrån.

Mittplattan kan enkelt målas för att matcha väggarna, lindas in i tyg för att matcha överkastet eller gardinerna för att visa kort, tidningsklipp eller annat konstverk … även dekorerat av barn! (För detta vuxna utseende är mittpanelen målad för att matcha väggarna och försedd med bambu.)

3D hängande huvudgavel

Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration-7 Trendiga sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

Command Hanger Strips är hemligheten med att skapa ditt eget tredimensionella huvudgavel. Varje väggmonterad samling som passar utrymmet kan bli en original hängande huvudgavel. Lådor, paneler och andra återvinningsbara föremål kan “presentförpackas” med dina favorittyger och monteras på remsorna.

Kudde huvudgavel

Fashionabla sovrum med dessa idéer för dekoration av sänggavlar-13 Trendiga sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

För ett mysigt tredimensionellt utseende, montera en ram på väggen för att visa en samling kuddar. (Och filtar … och gosleksaker …) Du får ljudisolering, ett snyggt utseende och ett snyggt sätt att ordna alla extra när du sätter upp sängen.

Det sista ordet på sänggavlar

Fashionabla sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration-3 Trendiga sovrum med dessa idéer för sänggaveldekoration

Efter att ha sett hur billigt och enkelt det kan vara att skapa unika, anpassade, snygga och till och med användbara sänggavlar för alla smaker och budgetar, är du säker på att tro att det perfekta sänggaveln är en av de första sakerna att tänka på när du utformar ditt drömrum . Du kommer aldrig bli besviken med den här praktiska guiden för dekorering av sänggavlar!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*