Home / Hem / Trendiga duschdraperier för ditt badrum

Trendiga duschdraperier för ditt badrum

Badrummet är det enda stället i vårt hus som vi besöker varje dag och tillbringar en viss del av dagen i det. I ditt badrum har du förmodligen en gardin som skyddar resten av området från stänk när du badar.

Om du inte har en duschdörr i glas är dessa duschdraperier verkligen en nödvändighet.

Duschdraperier med olika mönster passar i varje badrum. De ser inte bara moderna och sofistikerade ut, de är också mycket funktionella och praktiska.

De slutar spruta vatten ur duschen och förhindrar översvämningar i ditt badrum.

De är lätta att ta hand om och bleknar inte. Installationen av gardinen kräver främst krokar, som i de flesta fall är i samma uppsättning som en gardin, men kan också köpas separat.

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier13 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Erica Islas / EMI Interior Design, Inc.

Badrumsgardiner är gjorda av olika material. Det finns tyggardiner som är lätta att tvätta i maskin.

Det finns också gardiner som vi kanske är villiga att betala lite mer pengar för eftersom de är väldigt vackra, riktigt originella och unika.

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier 11 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Randall Architects

Sådana gardiner ger ditt badrum ett helt nytt utseende, så att välja gardiner kan vara en svår uppgift eftersom gardinen förmodligen är den mest imponerande detalj i badrummet.

Om du är lat och du tycker om att bada en process att vara mentalt förberedd på, hitta sedan ett sätt att ha en viss mängd kul i den. Det finns många badrumsduschridéidéer som kan hjälpa dig med detta.

Det gamla sättet kommer tillbaka

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier1 Trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Marks & Frantz inredning

Tidigare var duschgardiner inte så eftertraktade badrumsdekor, eftersom de bara fanns i några få färger och i dåliga, opåverkade mönster.

Med introduktionen av deras nya modeller med unika och iögonfallande design blir duschdraperierna ett måste i varje badrum idag.

Allt du behöver göra är att välja din favoritdesign beroende på atmosfären du vill skapa i ditt badrum.

Krokfria duschdraperier

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier2 Trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Kathleen Bost Architecture + Design

De flesta av oss har bråttom med att dekorera badrummet, särskilt duschridån. Vi tror att badrummet inte är en plats som väcker uppmärksamhet och vi försöker inte för mycket.

Men sanningen är att badrummet är den plats vi besöker mest under dagen.

Duschdraperierna köps främst för att skydda badrummet från vattenstänk under duschen.

Men om vi redan köper dem, varför inte spendera några minuter på att välja rätt design som gör vårt badrum lyckligt?

Förbättra ditt badrums utseende med trendiga duschdraperier 10 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Emily Johnston Larkin

Vad vi rekommenderar är de mycket populära krokfria duschdraperierna som ger ditt badrum ett väldigt annorlunda och modernt utseende.

Duschar kan göra en mycket dramatisk förändring i ditt badrum.

Om du vill ha en snabb badrumsrenovering är det enklaste och billigaste sättet att byta duschdraperi.

Du kan välja en gardin som passar den övergripande badrumsstil eller skapa en kontrast genom att välja en dynamisk och iögonfallande gardin. Det är ditt val!

Duschdraperier med ökande storlek

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier3 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Ruskrenoveringar

Duschdraperier är mycket önskvärda i de mindre badrummen. Om du inte har tillräckligt med pengar för att sätta en glasdörr i duschen, eller om du inte har tillräckligt med utrymme för det, är duschdraperier något för dig.

När du inte använder duschen kan gardinerna förbli vidöppna och få badrummet att se större ut. Det finns gott om duschridåidéer för små badrum som du kan ta inspiration från.

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier 15 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: TAHAR DÉCOR

Duschdraperierna är huvudsakligen tillverkade av vinyl eller tyg. Men mycket ofta kan de skadas av vattendropparna. Av denna anledning får materialet en speciell vattentät beläggning för att förhindra skador och underlätta rengöringen.

När du väljer en gardin, se också till att materialet inte är transparent och att det ger dig den integritet du vill ha.

Unika idéer för duschdraperier

Trendiga duschdraperier

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier4 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Shelly Chung Design

Om du försöker fräscha upp det inre av ditt badrum kan du försöka använda ränder i dekorationen. Ränderna ser moderna ut och går inte obemärkt förbi.

De svartvita randiga gardinerna är alltid stilrena och mycket trendiga duschridåförslag.

Vikten av krokar och stänger

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier 5 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Konstnärliga mönster för livet, Tineke Triggs

När du köper en duschridå bör du också vara uppmärksam på utformningen av krokarna. Vi rekommenderar metallkrokarna eftersom de är mycket hållbara och mycket moderna jämfört med plastkrokarna.

Du bör också vara uppmärksam på duschstången. Den böjda duschstången ger karaktär till platsen, oavsett om det är praktiskt eller inte.

Vintage look

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier12 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: BC skräddarsydda

Gardinen i lugn och stil med sepiafärg kommer säkert att skapa en mycket romantisk badrumsdesign som kommer att lägga till en dos gammal vintage look.

Lugnande badrumsfärger

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier 6 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Kreativa perspektiv

Främst för badrummet används kakel och skåp i varma och lugnande färger som solbränna, grädde, sandgul. Dessa färger ger varje badrum en fräsch och ren känsla.

Nu är duschdraperiets färg och design mycket viktigt. Du bör försöka hitta en gardin som matchar plattorna, väggarna och skåpen, men var försiktig, du kan sluta med en mycket monoton övergripande design.

Förbättra ditt badrums utseende med trendiga duschdraperier 9 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: av Fitz Design

Gardiner med djurmotiv passar mycket bra med de ovan nämnda färgerna. Under tiden kommer dina barn att uppskatta dem mycket.

Det finns många mönster duschdraperier som skapar en lekfull atmosfär i badrummet.

Om du vill skapa ett lekfullt och energiskt badrum är det den bästa lösningen att använda en duschdraperi med kontrasterande färg.

Hur du rengör din duschdraperi

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier8 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: James Patrick Walters

Om du redan har bestämt dig för en duschridå finns det alltid en sak att tänka på: rengöring av gardinen.

Eftersom duschdraperierna används och stänkte med vatten varje dag kan du märka bitar av mögel på dem.

Men oroa dig inte, de flesta plastduschgardiner kan tvättas i maskin. Allt du behöver göra är att sätta maskinen på högsta vattennivå så att mögeln försvinner.

Om din duschridå inte är gjord av plast rekommenderar vi att du använder tvättanvisningarna som beskrivs på etiketten.

Slutsats

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier7 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: franska och franska interiörer

Så om du vill göra ändringar i badrummet, är duschridån det billigaste och enklaste sättet att gå.

Oavsett vilken typ av design ditt badrum innehåller, kan du enkelt hitta den perfekta gardinduschen för den. Du har oändliga stilar och färger att välja mellan.

Förbättra ditt badrumsutseende med trendiga duschdraperier. 14 trendiga duschdraperier för ditt badrumBildkälla: Jeannie Balsam Interiors

Du bör alltid ha den övergripande designen av badrummet i åtanke.

Du kan välja en gardin som lägger till designen eller en som är helt kontrasterande och skapar ett levande och excentriskt utseende. Det finns många idéer för badrumsgardiner.

Duschridån är en annan plats där du kan uttrycka din personlighet och fantasi. Det är ditt val!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*