Home / Hem / Tre bra tips för att dekorera ditt mycket lilla hem
Tre bra tips för att dekorera ditt mycket lilla hem

Tre bra tips för att dekorera ditt mycket lilla hem

Små hus har dykt upp i USA sedan 1999. Detta är desto mer sant eftersom rörelsen verkligen kom igång efter utbrottet av fastighetskrisen 2008 och 2009. Människor började se ett sätt att leva som inte gjorde det involverar en stor inteckning och handlade med banker som inte hade sina kunders intressen i åtanke.

Inte bara det, de tidiga små husen var också rörliga; Hela huset byggdes på släpvagnar som kunde fästas och flyttas var som helst ägaren kunde föreställa sig. Medan små hem fortfarande är byggda för att vara mobila har många ägare valt att göra sina hem stillastående och bygga dem på land.

Oavsett var du valde ditt lilla hem, har du fattat ett beslut att offra utrymme och materialistiska ägodelar för ekonomisk frihet och en bättre livsstil. Detta betyder inte att du måste offra stilen helt.

Det finns en missuppfattning att små hus bara är en samling trä och andra material och att insidan återspeglar det rörliga men oprecisa antagandet. Små hus kan se lika vackra ut från insidan som alla stora hus. När du dekorerar ditt lilla hem, överväga följande alternativ.

Låt det se större ut

luketinaorlando-tinyhouse-2000x1352-1 Tre fantastiska tips för att dekorera ditt mycket lilla hus

Det finns några knep som du kan använda för att få ditt lilla hem att se större ut än vad det egentligen är. Det första alternativet skulle vara färgen du målar ditt hus med. Vita viner med en bra accentfärg för smak kan bättre spegla ljuset som kommer in i ditt hem. Detta lurade ögat att se mer utrymme än vad som verkligen finns.

Mörka toner skapar en sluten känsla, kanske till och med gör dig klaustrofobisk. Undvik dem i utbyte mot ljusare nyanser om du vill ha lite färg på dina väggar. ångade sorter fungerar bäst.

Ett annat knep kan vara att använda tapeter i taket. Du kan måla taket om du vill, men bakgrundsbilder har vanligtvis mönster som kan fånga en persons uppmärksamhet. Genom att föra din uppmärksamhet uppåt skapas en illusion av förhöjd höjd. Detta ger huset en rymlig känsla.

För litet för ett litet hem

Små hem är kända för sina svindlande mängder multifunktionella möbler. En del av det fungerar också som en förvaringsplats för föremål som böcker, memorabilia och elektronik. Föremål som vanligtvis finns i hyllor eller nöjescentra i vanliga hem. Men det finns inget som säger att du inte kan lägga till stil i ditt lilla hem med några dekorationer.

När du väljer konstverk eller statyer för ditt lilla hus, välj inte små bitar. Att använda mindre dekorativa föremål ger faktiskt rummet en rörig känsla. Bitar som är större än en cantaloupé och smakfullt placerade kan öka atmosfären i din vackra interiör.

Om du har en vägg som till stor del inte är ett fönster eller är reserverad för en multifunktionsfunktion, överväg att fylla den med en spegel. Speglar med en elegant utsmyckning kan vara mer än bara ett tilltalande konstverk för ditt hem. De kan förstärka illusionen att ditt lilla hem kanske inte är så litet som tidigare nämnts.

Lägg också till några levnadsdetaljer. Grön får dig att känna Som om du ansluter dig mer till naturen och en av avsikterna med ett litet hem är att skära ner din livsstil till en mer naturlig. Kasta in några krukväxter eller linda några vinrankor längs inredningen i ditt hem. Var dock försiktig med storleken på dina krukor och höjden på dina växter. Alltför litet av båda kan ge detta uttryck för oordning; En anläggning som är för bred tar mer av det begränsade utrymmet i huset.

Glöm inte sovrummet

Courtesy_new-frontier-tiny-Homes Tre bra tips för att dekorera ditt mycket lilla hem

Med endast 120 till 150 kvadratmeter bostadsyta var designers och husägare tvungna att tänka kreativt för att passa in nödvändigheterna i en 500 kvadratmeter stor struktur. Det är därför de flesta små hem har masterbädd på ett loft ovanför vardagsrummet. Bara för att det är dolt betyder det inte att du ska känna att du inte kan dekorera ditt privata loft.

I själva verket borde du nog dekorera det! Även om masterloftet ligger över normal höjd kommer det troligtvis att ses av dig och alla gäster du har (små hus betyder inget slut på spelkvällar och grillar). Ge det en känsla som du vill se varje dag och som du inte har något emot när andra ser det. Måla loftets väggar och tak i en levande, vacker färg High end täcke till din säng och visa upp ditt masterloft istället för att skämmas för det.

Som du kan se behöver du inte offra din stil när du köper ett litet hus. Varje tum utrymme kan tjäna till att förbättra ditt inredningstema. Det finns tekniker du kan använda för att få ditt hem att se större ut och sätt att göra ditt hem lika attraktivt som större hus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*