Home / Hem / Så här får du ditt tak att se högre ut
Så här får du ditt tak att se högre ut

Så här får du ditt tak att se högre ut

Har du någonsin undrat hur du får ditt tak att se högre ut? Vad händer om du kan få det låga taket att verka högre än vad det egentligen var? Högt i tak är vackra och gör alla rum till ett fantastiskt utrymme. Många husägare drömmer om att ha högt i tak i sina hem en dag eftersom lågt i tak alltid gör att ett rum verkar trångt. De som har högt i tak vet att de kan vara problematiska, särskilt när det gäller takdekorationsidéer.

Tro det eller ej, tro det eller ej, det är faktiskt bättre att inte ha högt i tak i ditt hem. Hus med lägre tak är mycket lättare att värma upp när det blir kallt ute. Värmen kommer att stiga, så det kan ta längre tid att värma upp rummet ordentligt. Därför högre elkostnader. Hela rummet suger in värmen som ska fördelas i nedre delen av rummet. Rummet känns fortfarande kallt när värmen stiger och inte på golvnivå. Lägre tak förhindrar detta.

Åh, men utseendet på högt i tak. Gissa vad? Det finns sätt att få ditt låga tak att se ut som högt i tak. Den här artikeln visar hur du får ditt tak att se högre ut, vilket får dig att se på taket med en helt annan känsla.

Ränder

Ränder Hur du får din filt att se större ut

Kvinnor vet att bära randiga kläder gör deras kroppar starkare och smalare. Detta får dem att se större och tunnare ut. Detsamma gäller heminredning, särskilt om du vill lära dig hur tak ser högre ut. Om du använder tapeter med randigt mönster ser dina rumstak mycket högre ut än de faktiskt är. Detta är ett utmärkt trick för att dramatiskt ändra utseendet på det nedre taket om ditt hus har lågt i tak.

Takfärg

Takfärg Hur du får ditt tak att se högre ut

Det finns ingen bestämd regel i sten som säger att du måste måla ditt tak vitt. Att välja mörkare färger som dekorationsidéer för taket kan få taket att se högre ut. Det får det att se högre ut. Husägare har funnit att dessa tak renoverar idéer som fungerar mycket bra med ljusa nyanser. Att använda en högblank färg ökar effekten. En matt yta hjälper till att dölja brister, sprickor etc. Som ett resultat verkar taket i huvudsak försvinna. Taket lockar inte ögat utan rummet.

belysning

Belysning Hur du får ditt tak att se högre ut

Genom att lägga till remsbelysning i väggens övre kanter ser taket inte högre ut utan det sticker bara ut i taket. Stora, skrymmande, lätta takfläktar eller lampor gör motsatsen, men hänger dem högt. Ljusare belysning är bättre för att få tak att se högt ut.

När belysningen är dämpad känns rummet stängt och mindre, medan starkt ljus får det att se större ut. Den bästa idén för lampor för lågt i tak är att inte använda lampor i själva taket. Använd istället lampor för belysning. En lampa placerad på ett soffbord, hylla eller stativ uppmärksammar golvet istället för taket och får taket att se högre och högre ut.

Välj långa, horisontella möbler

Välj-Lång-Horisontell-möbler Hur du får ditt tak att se högre ut

En lång, horisontell soffa eller ett bord kan hjälpa till att få taket att se högre ut, speciellt om det är lågt. Byt ut din gamla soffa eller kärleksstol med hög rygg och byt ut den mot ett lågt, långt soffbord. Få en takhylla byggd horisontellt istället för vertikalt. Alla dessa tips gör att lågt tak ser ut som högt i tak.

Skapa ett diagonalt fokus

En enkel diagonal linje på väggen får taket att se högre ut. Du kan öva på några av dessa idéer med lågt tak med färg. Gör väggen tvåfärgad och använd målartejp för att skapa en diagonal linje. Måla den övre halvan en färg och den nedre halvan en annan. Du kan också använda en bakgrund. Trappor och trappor skapar också en illusion om att taket går upp och är ett smart tips på hur man kan höja taket. På grund av den diagonala kontaktpunkten verkar taket högre än i verkligheten. Om du inte har trappor eller trappor kan du skapa samma illusion genom att använda hyllor.

spegel

Spegel Hur man får ditt tak att se högre ut

Mirrors-1 Hur du får ditt tak att se högre ut

Speglar ger ljus in i rummet, vilket gör att rummet ser större ut och är en av de mest praktiska lösningarna för lågt i tak. När ett tak reflekteras i en spegel ser det högre ut än det är. Speglar kan hängas på väggen eller lutas mot väggen för att se högre tak. Välj större speglar än mindre, särskilt i ett vardagsrum med lågt tak.

Hängande högväggskonst

Hang-Wall-Art-High Hur får du ditt tak att se högre ut

När du hänger din väggkonst, häng den lite högre i taket så att taket ser högre ut. Av någon anledning hjälper detta trick till att skapa en illusion av högre tak. Detta gör att golvet tenderar att se längre ner, vilket gör att taket ser högre ut.

Kronformning

Kronformning Hur du får ditt tak att se högre ut

Ett annat tips för att besvara frågan om hur ett rum kan se större ut är den tjocka gjutningen för lågt i tak. Detta beror på att väggen tar plats och dina väggar ser kortare ut än de faktiskt är. För att återskapa det väggutrymmet är allt du behöver göra att ta bort den tjocka kronformen. Denna rörelse får taket att se högre ut. Du kan välja att inte ha någon form eller att ersätta den tjocka formen med en tunn form.

Dela upp väggområdet

Split-Up-Wall-Space Hur man får ditt tak att se högre ut

Split-Up-Wall-Space-1 Hur du får ditt tak att se högre ut

Om du dekorerar den nedre delen av väggen kommer ytan att se högre ut än den är. Detta får taket att se högre ut än det är. Många använder trim eller dekorativa pärlstavar på den nedre tredjedelen av väggen. Men om du vill veta hur lågt i tak ser ut högre, ta inte upp dem halvvägs. Tapet eller färg kan också användas med samma effekt. I själva verket spelar det ingen roll hur du delar väggen, så länge toppen är 1/3 annorlunda än botten. Denna idé fungerar bra när den nedre delen är mörkare än toppen.

Dörrkarm

Dörrkarm Hur du får ditt tak att se högre ut

Om du håller på att renovera eller ombygga ett tak i rummet, vet du att de höga dörrkarmarna hjälper till att skapa högre tak. Ta upp dörrkarmens topp upp till taket eller lämna bara några centimeter mellan toppen av ramen och taket.

Vi vill höra från dig

Högt i tak är vackert och att skapa högt i tak är alltid värt den komplexa ansträngningen. Dessa tips, tricks och idéer för takinredning hjälper dig att få utseendet på högt i tak även om taket i ditt hem är lågt. Tack för att du läste, så var noga med att prova några av dessa bra tips och var noga med att berätta för oss hur dessa knep fungerade för dig!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*