Home / Hem / Trappväggar som dekorerar idéer
Trappväggar som dekorerar idéer

Trappväggar som dekorerar idéer

När det gäller lägenhetens interiör försummas ibland trapporna märkbart när det gäller väggkonst. Men om de är väl inredda kan trappor ge din interiör en speciell charm

I bungalower, radhus, våningsplan och takvåningar utgör trappan en oumbärlig del av den levande strukturen och ligger ofta i vardagsrummet eller i ett annat viktigt område i ditt hus. Väggdekorationsidéer runt dina trappor är därför värda att utforska.

Dekorativa trappor kan ge ditt interiör värde.

Kolla in följande väggdekorationsidéer så att dina trappor ser lika fascinerande ut som de andra områdena i ditt hem.

Bild 2-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Esther Hershcovich

Väggen av berömmelse

Väggarna på framsidan är inte perfekta för att skapa massor av foton, allt från familjeporträtt till personliga porträtt till abstrakta väggbitar till klockor.

Dock kan väggarna i din trappa likna en utställning där du kan visa alla dina favoritbilder och skapa din egen berömmelse! Håll din väggkonstdekor förenad av ett unikt tema eller färgval så får du ett utmärkt galleri.

Bild 3-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Baran Studio-arkitektur

Eftersom trappan regelbundet leder upp till vår privata zon i huset kommer att hänga dessa individuella bilder att förhindra att de blir alltför synliga. De kommer att hålla din väggdekor privat samtidigt som den gör den tillgänglig för familjen.

En samling fotografier eller konstverk gör en fantastisk heminredning. Du kan hänga olika liknande ramar för att dekorera trappväggar på en annan nivå av väggarna i trappans riktning.

Var noga med att överväga storleken på konstverket eller ramen du planerar att hänga på trappväggarna. Om du hänger bilder som är för små försvinner de på väggen och ser löjliga ut.

Bild 4-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: P2-design

När det gäller väggdekorationer, följ ett tema för att skapa en eller en genomgång som förbinder bilderna. Detta kan relateras till minnen, hobbyer, recept, etc. Rena och enkla former, ramar eller mönster skapar också ett tema som du kan använda när du skapar en samling väggdekorationer.

Bild-5-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: NED till jordarkitekter

Dekorativa element

Du kan skapa ett konstverk ur väggen själv om du inte är ett stort fan av att lägga till vägghängen i dina trappväggar. Du kan sätta en stolstång bredvid trappan.

Detta gör att du kan måla den nedre halvan av väggen i en nyans och den övre delen i en annan nyans. Levande färgfärger är perfekta som väggdekorationer. Du kan också installera vägglampor på flera platser genom att följa trappans anvisningar för ett mer elegant utseende.

Bild 6-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Georgetown Development

Trapphyllor

Är du en ivrig samlare av skatter och små prydnadsföremål? Om svaret är ja, har du precis hittat den perfekta platsen för det. Lägg dem i trapphyllorna så att du och dina besökare kan njuta av dem. Dessa kommer att göra unika beslut om väggkonst.

Om du älskar att läsa kan du enkelt förvandla det tomma väggområdet nära dina främre trappsteg till en stor bokhylla som du kan lägga på någon av dina valda böcker på. Beroende på var du äger kan du lägga till hyllor för de föremål du vill visa. Böcker är effektiva heminredningar som visar ägarens personlighet.

Bild-7-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Stephenson Design kollektiv

Utvändiga väggskåp

För de av er som har besvärliga trappor och för er som inte har besvärliga trappor alls är en inbyggd garderob en utmärkt användning av rymden. Detta gör att du kan skapa ett snyggt utrymme med ett effektivt lagringssystem. Inbyggda garderober är perfekta för trappor.

Eftersom vissa trappor kan vara extremt farliga, inklusive en fin skena inne i trappan. Detta kan vara ett trevligt och praktiskt alternativ som stöder hela utrymmet bakom trappan. En skena kan ersätta dekorativ väggkonst och lägga till struktur på en vägg bakom öppna trappor.

Bild-8-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Chris Snook

Trappväggmålningsidéer

En ödslig och tråkig trappvägg visar sig vara livlig igen med en nypa skugga. Om din trappvägg inte leder till väggen i vardagsrummen kan du måla den i en annan nyans eller alternativ nyans för att matcha alternativa väggar i ditt hus. Du kan använda kontrasterande nyanser, men du kan också experimentera med några mörkare nyanser. Färg skapar cool väggdekor som kan ge ditt hus en accent.

Bild-9-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Jill Wolff inredning

En trappvägg kan dyka ut om du använder intensiva nyanser som kan samordna några av konstverk eller tillbehör i ditt hem. Du kan också göra det innehåller några målningstekniker B. trasig, stansad eller torkad för att få din vägg att se snyggare ut på grund av de extra strukturerna och mönstren. Denna dekorativa vägg blir snabbt en funktion.

Bild-10-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Pamela Harvey inredning

Du kan också infoga stenciler på kanterna nära trappgränserna. På det här sättet lägger du till extra berikande accenter på kanterna på dina trappväggar och lägger till några mönster och skuggningar på väggen också. Stenciler är perfekta som trappväggdekorationer.

Dessutom kan du använda vertikala eller horisontella remsor som ger din trappvägg ett längre, bredare eller högre utseende. Detta ser perfekt ut i mindre trappväggar och skapar en söt väggdekor när den används i pastellfärger.

Bild-11-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: JPStyles

Spegel på väggen

Speglar kan lägga så mycket till heminredning. Detta beror på att de skapar ett utrymme för att se ljusare ut. De är en bra idé för att dekorera dina trappväggar eftersom den här väggen ofta inte har något fönster.

Du kan antingen välja en minimalistisk och enkel design eller välja en mer dekorativ och utsmyckad spegel. Hur som helst är detta ett perfekt sätt att lägga till reflekterat ljus och djup i dina trappväggar.

Dekorera dina trappor med tapeter

Att använda tapeter som en av dina trappidéer kommer direkt att få uppmärksamhet eftersom det ger en geometrisk och visuell kontrast till höga trappväggar. När du väljer en tapetdesign, överväga alla tillbehör och möbler som du har i ditt hem så att det bidrar till din heminredning.

Bild-12-9 Dekorationsidéer för trappväggar
Bildkälla: KuDa Photography

Att använda tapeter är det enklaste sättet att dekorera dina trappväggar när dina väggar behöver extra färg. Tapet är ett av de bästa sätten att dekorera dina väggar eftersom det ger ditt rum en viss lågmäldig känsla och ser väldigt snygg ut. Att dekorera väggar har aldrig varit enklare.

Breda trappskåp

Om du har att göra med en stor trappbredd är det en bra idé att använda utrymmet för att lägga till några skåp i trappans botten. När du dekorerar dem kan du placera dem antingen i ögonhöjd eller i fotnivå beroende på din smak. Hyllor som trappdekorationer förvandlar trapporna till ett nästan förtrollande perspektiv.

Bild-13-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Rensa arkitekter

Lägg på några saker

Om du vill ha ett snyggare utseende är det en bra idé att hänga några personliga föremål på trappväggarna. I stället för en stolstång kan du till exempel kombinera en vriden, hög vinstock med trappväggen.

Du kan också hänga några gamla instrument på trappväggen var fjärde eller fem steg. Oavsett om du är inspirerad av dina personliga hobbyer eller väljer dekorativ konst, kommer du inte att göra ett misstag i ditt rum väggdekoration.

Bild-14-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Jill Wolff inredning

Fyll i utrymmet

Du kan använda en ottoman eller bänk för att fylla det tomma utrymmet och få en bekväm plats. Som vi alla vet lämnar inte branta trappor mycket utrymme för inredning. Så du kan också använda en konsolbord om du vill fylla i det tomma utrymmet. Se bara till att du inte blockerar området. En attraktiv möbel kommer alltid att bli en hit när det gäller trappor.

Slutliga tankar om trappväggar som dekorerar idéer

Bild 1-8 Idéer för dekoration av trappväggar
Bildkälla: Kasey Buick

En sak att komma ihåg är att trots att trappväggen kan ha en annan form eller dimension är det bara en vägg. Ignorera trappan; Det är en vägg oavsett hur du uttrycker det. Hängande målningar, familjefoton eller annat konstverk bör vara som att hänga dem på en vardagsrumsvägg.

Bild-15-8 Dekorationsidéer för trappväggar
Bildkälla: Jennifer Pacca Interiors

Din trappvägg kan antingen vara en glömd del av ditt hem eller så kan det bli en mysig och charmig passage. Det är ditt val!

Så inte bara vägra att dekorera dina trappväggar eftersom du tycker att det är omöjligt. Använd din fantasi och öppna nya perspektiv. Inre trappor kännetecknas av en attraktiv väggdekoration.

Om du tyckte om att läsa den här artikeln om dessa trappväggdekorationsidéer, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*