Home / Hem / Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Vid utformningen av en rad köksskåp bör det främsta vara att se till att du kan komma åt dem från golvet. Om du väljer färdiga skåp är det viktigt att placera dem på en nivå som ger utrymme för insättning mellan skåpets överdel och taket.

Tips och riktlinjer för att dekorera över köksskåp 6 tips och riktlinjer för att dekorera över köksskåp

I hus med ovanligt låga tak är denna insats ofta så liten att det vanligtvis är tillräckligt att genomföra en miniatyrsoffit för att säkerställa att smuts inte byggs upp där. Å andra sidan erbjuder högre tak det perfekta utrymmet för dekoration och design. Så använd dem för att lägga till lite personlighet i ditt kök.

Dags att dekorera

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp 1 Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Det första du ska göra för att dekorera över köksskåp är att mäta måtten på dina skåp och avståndet från den översta punkten till taket. Du kan sedan med säkerhet söka efter tillbehör och förnödenheter utan risk att plocka upp fel delar. Det sista du vill är att slösa pengar på kranar som inte passar i köket.

Tänk om konstgjorda växter

När vi pratar om skåpdekor rekommenderar vi att du håller dig borta från konstgjorda vinstockar, löv och växter, eftersom stilen är gammaldags och ger ditt kök ett trött utseende. Men om gröna växter och tillbehör fortfarande är attraktiva kan du alltid plocka upp riktigt grönt och placera det på dina lampor.

Presentera en enhetlig design

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp 2 tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Ta dig tid att tänka på vilken typ av mönster du gillar bäst. Du kanske till exempel älskar att plocka upp attraktiva keramikbitar, sätta ihop färgglada glasprydnader eller bli glada över art deco-design. Vad sägs om attraktiva tillbehör som korgar, smycken och vaser?

Det är viktigt att visa upp de små bitarna som du älskar mest och som får dig att le när du ser dem. Eftersom dessa bitar läggs i köket kan du njuta av dem varje dag. Det finns all anledning att lysa upp dina intressen i ett nydesignat kulinariskt utrymme.

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp 7 tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Om du inte är säker på vilken typ av tillbehör du ska samla och visa upp kan du alltid sätta ihop ett vackert tema för dina köksskåp. Till exempel kan ett kompletterande färgschema eller palett betraktas som ett fungerande tema, särskilt för ett kök. Du kan behålla den totala tonen i ditt hem och ha ett konsekvent färgschema, eller så kan du skapa något helt unikt för det rummet.

Använd foci

Tips och riktlinjer för att dekorera över köksskåp 3 tips och riktlinjer för att dekorera över köksskåp

Många husägare oroar sig för att de antingen inte har något intresse av att samla in dekorativa bitar. Det är dock inte ett problem – du kan alltid börja om och börja samla äventyr nu. Med andra ord, gå till butikerna och få en hel del! Det första steget är att välja ett lämpligt fokus. Ett utrymme i ditt kök som naturligt kommer att väcka uppmärksamhet.

För detta utrymme vill du presentera saker som en karakteristisk dekorativ tallrik eller skål, en dekorativ ljushållare, en lykta eller ett attraktivt konstverk. Tricket är att välja element som är ganska stora och lämpliga för presentation i ögonhöjd.

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp 9 tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Eftersom du naturligt tittar på dessa ornament på avstånd kan du komma undan med det djärvt och vackert. Kom ihåg att längre objekt ska dra blicken uppåt och kortare objekt ska presenteras på framsidan av en samling eftersom de drar blicken direkt inåt.

Välj lampor

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp 11 tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Varför inte placera dekorativa lampor ovanpå köksskåpen för att lysa upp hela utrymmet? Armaturer är inte bara användbara i vardaglig mening, de gör också ett mindre och mörkare rum mer attraktivt att spendera tid. Du kanske inte kan använda infällda lampor, men du kan lägga till vägglampor som kompletterar den övergripande utformningen av rummet.

Du borde inte behöva begränsa dig till traditionella alternativ heller, eftersom bordslampor, roliga fe-lampor och LED-rör- och strip-belysningslösningar kan fungera underbart i ett kök. För rum utan eluttag är solbelysning ett billigt och enkelt sätt att lösa problemet.

Använd alla dina sinnen

Du kommer att bli förvånad över hur mycket ett noggrant placerat rack med färgglada örter och kryddor kan leva upp i ett kök. Om du till exempel renoverar ett ganska rustikt och lantligt kulinariskt utrymme, se till att grönsaker (vitlök, tomater, paprika, etc.) hänger från taket eller är försiktigt placerade över skåpen. Detta ger dig en verklig känsla av personlighet och värme och ger dina vänner lycka att spendera tid där.

Häng korgar och behållare

Om du kämpar för utrymme i ditt kök och behöver mer lagringsutrymme kan du alltid lägga till korgar överst på garderoben för att lagra föremål som du inte alltid behöver komma åt. Detta inkluderar bakningsingredienser, servetter, pappershanddukar, gummihandskar etc. För maximal effektivitet, använd klibbiga etiketter för att påminna dig om vad som finns inuti.

Uppskatta dina antikviteter

Tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp 4 tips och riktlinjer för dekorering över köksskåp

Även om det låter lite konstigt vid första anblicken kan kök göras mycket personliga och tilltalande med uppskattningen av familjen föremål. Med andra ord, om du har en potatismasker som har funnits i familjen i generationer (kanske tillhörde din mormor), använd den inte – gör den till en funktion genom att stå den hög och stolt på ett köksskåp. Det här är ett utmärkt sätt att få ditt kök att känna att du hör hemma, och det kan också utlösa en konversation eller två.

Se objekt noggrant

Du kommer att upptäcka att vissa föremål och ornament inte är riktigt lämpliga för hög display eftersom du inte kan se dem från marken. Det här är inte ett problem eftersom du alltid kan lägga något platt och klumpigt (som en telefonkatalog) precis under objekten innan du visar dem. Om, som de flesta, dina köksskåp har en kronformad läpp på framsidan kommer du inte att kunna se detta provisoriska displayställ från golvet, men dina artiklar kommer att se underbara ut.

En handfull knep

– Lägg korgar på skåp och förvara föremål där
– Använd det upphöjda området för att hålla kokböcker säkra och torra
– Bär ut överflödiga flaskor vin eller sprit
– Integrera en extra hylla för mer lagringsutrymme
– Flytta befintliga skåp högre för att skapa extra utrymme i köket

Få det rätt

Så du har samlat dina ornament och visat objekt – vad är nästa steg?

1. Först måste du börja med en ren mall. Detta innebär att bli av med skräp och detritus.
2. Sätt ihop ett färgschema och experimentera med olika positioner och inställningar. Det blir inte felfritt första gången, så var inte rädd att förvirra det lite.
3. Det är bäst att introducera lite variation vad gäller höjd så placera bitarna på intressanta och ovanliga sätt.

Slutsats

Tips och riktlinjer för att dekorera över köksskåp 5 tips och riktlinjer för att dekorera över köksskåp

Verkligheten är att våra älskade hem ofta behöver vård och uppmärksamhet. Om de inte får det kan de bli gamla och trötta. Så ta dig tid att anpassa och förfina ditt kök. Det här är en miljö som du naturligtvis kommer att spendera mycket tid i – den måste känna sig attraktiv och attraktiv för dig och familjen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*