Home / Hem / Tips och idéer för att omforma ett litet kök
Tips och idéer för att omforma ett litet kök

Tips och idéer för att omforma ett litet kök

Vid någon tidpunkt i ditt liv har du nog hört någon säga frasen ”Större är bättre”. Men när det gäller att omforma ett litet kök är det motsatta. I själva verket ska mindre kök vara utrymmen där man kan arbeta mer effektivt än i stora.

Tips och idéer för att designa ett litet kök 12 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Bra designstilar och utrymme är två aspekter som inte nödvändigtvis är begränsade till ett större kök. Allt du behöver är några användbara små köksdesignidéer som hjälper till att göra utrymmet så effektivt som möjligt.

Här är några bra idéer som kan hjälpa dig att göra ditt lilla kök effektivt.

OORDNING

Tips och idéer för att omforma ett litet kök 7 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Detta kan hända eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme för att rymma många av dina artiklar. Men om du känner att det bara är mer utrymme är lösningen på detta problem, tänk om igen. Det bästa sättet att ta itu med röran är att bli av med den.

Gå till exempel genom alla dina köksskåp och diskbänkar och rensa helt enkelt de saker som verkligen inte behövs eller önskas i det här rummet. Detta kan leda till mer kontrautrymme på lång sikt.

Faktum är att många människor arbetar hårt för att skapa mer diskutrymme i sitt kök bara för att undra om det verkligen räcker för dem. Detta är ett problem som faktiskt är ganska vanligt. Kom ihåg att det bästa sättet att få tillräckligt med utrymme är att rensa bort så mycket röran som behövs.

RÄKNAROMRÅDE

Tips och idéer för omdesign av ett litet kök 2 tips och idéer för omdesign av ett litet kök

En av huvudtyperna av designelement som påverkar detta är den minimalistiska designstilen, eftersom det kan gå långt för att minska röran i ditt kök. Det kan också göra uppgifter som matlagning mycket enklare för dig. Här är några idéer du kan använda för att skapa mer diskutrymme i ett mindre kök:

* Platt keramikhäll: Elektriska hällar är inte bara mycket mer moderna och snygga, utan de är också i linje med de faktiska diskarna. Det betyder att du kan lägga saker som skärbrädor över hällarna när de inte används.

* Kokplattor: Dessa är bäst för gasspisar och tillåter annan användning i ugnen när själva ugnen inte används.

* Rullande slaktblock eller vagnar: Dessa fungerar som ytterligare former av diskutrymme och kan användas med hjul som du antingen kan köpa och installera själv eller förmontera.

GÖR DITT KÖK MÖRKT

Tips och idéer för att omforma ett litet kök 13 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Grundläggande färgpsykologi säger att rum vars färg är mentalt mörkare verkar mindre. Med detta i åtanke bör du måla väggarna i ditt kök i en mörk färg efter eget val.

Om du planerar att installera mörka skåp också, överväga en annan typ av belysning. Du kan också installera den här belysningen under skåpen så att de sticker ut.

DANSKA DITT KÖK

Tips och idéer för att omforma ett litet kök Tips och idéer för att omforma ett litet kök

Det är ingen hemlighet att mindre kök inte kan rymma så många alternativ som större kök, till exempel: B. Matlagning och till och med plats för ett barn att göra läxor. I enklare termer är mindre kök bäst för att laga mat.

För att framgångsrikt minska ditt kök, se till att du har all nödvändig utrustning som du behöver mest, särskilt om det kan minskas för att göra det mycket lättare att passa in i utrymmet.

NOTERA ANVÄNDNINGEN AV POTRACKAR

Tips och idéer för omdesign av ett litet kök 111 Tips och idéer för omdesign av ett litet kök

När de flesta tror att krukstativ är bra förvaringsalternativ för sitt kök, upptäcker de så småningom att de flesta modeller inte fungerar bra i mindre kök. Det finns dock alternativ för kokkärl för mindre kök.

Istället för att hänga den från taket kan till exempel pottställ monteras på väggen, vilket är perfekt för mindre kök.

VÄGGFÖRVARING FÖR TILLAGNINGSUTRUSTNINGAR

Tips och idéer för att omforma ett litet kök 3 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Det bästa sättet att lagra köksredskap i mindre kök är att investera i vägghyllor som monterat brödbräda, väggmagneter och olika typer av hyllor. Detta kommer att hjälpa enormt när det gäller rymden.

BLANDA DINA MATERIAL

Tips och idéer för omdesign av ett litet kök 4 tips och idéer för omdesign av ett litet kök

Även om du uppenbarligen inte har mycket utrymme i ett litet kök, finns det fortfarande många olika val du kan göra. Allt behöver verkligen fungera i ett litet utrymme, inklusive blandningar av material som trä och metall, i motsats till ett större utrymme där många olika brister lätt kan döljas om det behövs.

Eftersom mindre kök i allmänhet inte har mycket arkitektoniska detaljer, är det i princip ditt ansvar att ge dem stil när det gäller golv, bänkskivor, skåp etc.

Det bästa sättet att se om dina material blandas bra med varandra är att skapa en presentationstavla med olika färgrutor och mönster av vad du än kan tänka dig för utrymmet.

INVESTERA I HIDEAWAY MÖBLER

Tips och idéer för att omforma ett litet kök 5 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Ett sätt att få ett underbart utseende i ditt lilla kök samtidigt som du sparar plats är att investera i dolda möbler. Du kanske till exempel vill använda rygglösa barstolar, utrullbara köksskåp eller skärbrädor eller bord som både är hopfällbara och väggmonterade.

Kasta mattor

Tips och idéer för att omforma ett litet kök 6 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Mattor är perfekta för alla rum, särskilt i små kök. Överväg att investera i ett för ditt mindre kök och placera det antingen framför kaminen eller sjunka tillräckligt nära där det inte skadas. Detta hjälper till att skapa en underbar touch utan att ta upp för mycket utrymme.

YTTERLIGARE BELOPP

Tips och idéer för omdesign av ett litet kök 8 tips och idéer för omdesign av ett litet kök

Även om ditt kök kan vara litet finns det fortfarande sätt att lägga till ytterligare hyllutrymme inom ramen. Om rummet till exempel innehåller en ö, överväga att installera en serie smala hyllor för saker som kokböcker. Dessutom kan du också använda hörn och utrymmen som ligger ovanför en bänkskiva.

TITTA PÅ KÖKET

Tips och idéer för att omforma ett litet kök 10 tips och idéer för att omforma ett litet kök

Kanske är ett av de mest kreativa och praktiska sätten att utöka ett kök genom att använda glas på föremål som bänkskivor och skåpdörrar. Ett annat sätt att visuellt utöka utrymmet är att installera glasdörrar för ingången till köket, samt fönster som kan ses från ett intilliggande rum.

Dessutom finns det vissa människor som väljer att använda speglar på en backsplash och i andra delar av rummet för att skapa en känsla av djup och mer utrymme.

SLUTGILTIGA TANKAR

Tips och idéer för omdesign av ett litet kök 9 tips och idéer för omdesign av ett litet kök

Det här är bara några av de många olika alternativen som kan användas om du eller någon du känner har ett litet kök. Dessa tips kommer att hålla ditt kök så effektivt som möjligt i många år framöver.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*