Home / Hem / Sydvästra inredningsdesign, stil och dekorationsidéer
Sydvästra inredningsdesign, stil och dekorationsidéer

Sydvästra inredningsdesign, stil och dekorationsidéer

De sydvästra möblerna är distinkta etniska stilar som är mycket varma och välkomnande. Det är en dekorativ samling av indianer och spanska stilar som visar miljön och arvet från indianerna i New Mexico, Spanien och Arizona. Den sydvästra stilen är en traditionell infusion som består av färg, trä, metalldetaljer och dekorativa detaljer.

Sydvästra interiör och exteriör dekorativa detaljer, inklusive platta tak; stora, öppna planritningar; rymliga innergårdar; högt i tak med synliga träbjälkar; rymliga foajéer; och vackra, frodiga, färgglada trädgårdar i torr stil.

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-4 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Låt oss titta på några viktiga funktioner i sammanslagningarna av Southwest inredning:

Färganvändning

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-5 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Det finns en legend att färgen introducerades av spanjorerna som trodde att det skulle avvärja onda andar. De djärva, ljusa färgerna i sydvästra stilen är infödda i landet, som kobolt och turkos som matchar himlen, med gula och apelsiner som finns i ökenväxter. Färgerna på den sydvästra interiörfärgen är extremt djärva och levande, men ändå varma eftersom de spelar en framträdande roll på väggar, handgjorda plattor, klädsel, gobelänger och unika tillbehör. De sydvästra interiörfärgerna i orange, röda, guld, gula, blåa och neutrala toner i ökentoner är grundläggande för den traditionella accenten, såsom indianfiltar. Ta en titt på den turkosblå dörrbilden och se hur bra den ser ut bredvid jordtonen, eller använd en ljusröd färg för att markera ett specifikt område.

Framstående träslag

Southwestern-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-2 Southwestern inredning, stil och dekoration idéer

Tall, ek, lönn, björk, körsbärsträ och hickory är några av de träslag som används i rum inspirerade av sydvästra design. På grund av sin robusta och tjocka karaktär är möblerna utrustade med tjocka ben och iögonfallande accenter. De representerar träet, en studie av kvaliteten och historien som används i gamla kyrkor, byggnader och haciendor. Foten, bergskedjorna och platåerna på de höga Rocky Mounts i New Mexico och Arizona gav mycket av det trä som spanjorerna använde för att göra sina fantastiska möbler. Skogen har behållit sin egen distinkta färg, men för ytterligare sydvästra färger kan du hitta målade trämöbler som bord och skåp i vitt, grädde, rött, limegrönt och koboltblått. Kom ihåg att hålla trätonerna varma och resonanta.

Metalldetaljer

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-9 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Påverkan av den sydvästra stilen från 1700- och 1800-talen markeras också med smidesjärn och andra metaller som används som dekorativa element. För att hitta rätt sydvästra inredningsstil för ditt drömhem, hitta krondetaljer på skåp, möbler och väggkonst, inklusive metallarbete i hyllkonsoler. När du har införlivat handmålad och handgjord keramik i din sydvästra inredningsdesign, placera bilden av dess färgstarka skönhet på ditt eget smidesjärnstativ i hörnet av rummet.

möbel

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-7 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Blanda klädselytor och textilier för att ge ditt rum en mångsidig, livlig glans. Även vanliga, antika, primitiva eller enkla möbler av valnöt eller körsbärsträ från sydväst ser fantastiska ut i läder, mocka eller vävda material. Vad sägs om att plåga dina möbler så att de ser gamla ut genom att helt enkelt slipa den målade ytan lätt så att den ursprungliga ytan visar igenom. Försök också använda en liten hammare, täckt köttmjukgörare eller kort kedja för att skapa en elliptisk bucklad yta och intressant mönster och applicera sedan ett lackjobb som sprakar färgen för att avslöja träet under.

väggar

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-13 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Det är här du kan ha kul och lägga till en perfekt touch till ditt sydvästra tema. De ursprungliga sydvästra väggarna var gjorda av lera, stuckatur eller slät sten. Innovativ färg, tapeter och strukturerade tekniker kan ge husägare samma effekt idag. Använd pittoreska väggmålningar som visar andliga ritualer eller berättelser som återspeglar indianarkulturen för att ytterligare förbättra din mur. Använd stora väggmålningar i stora rum för att skapa en mycket diskuterad, färgstark kontaktpunkt.

Golv

Southwestern-inredning-design-stil-och-dekoration-idéer-3 Southwestern inredning, stil och dekoration idéer

Använd din konstnärliga inspiration när du skapar ditt sydvästinspirerade golv med hjälp av honungsfärgade terrakottakakel. Ordna dem i olika layouter som: B. fyrkantig, diamantformad eller tegel. Ytterligare sydvästra golv kan inkludera parkett, sten och grova, breda plankor som inte försämrar en original sydväst inredningsstil. För ett distinkt färgglatt intryck, använd ett trägolv i ljus färg med ett koboltblått färgämne och ett synligt korn. Som en tilläggsfunktion kan du strö mattor från indianer med mönster över hela ditt hem för att lysa upp alla rum.

Dekorativa accenter

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decor-Ideas-11 Southwestern Interior Design, Style and Decor-Ideas

Förutom smidesjärn som en traditionell dekorativ accent, lägg till ljus, torkade blommor, skulpturer, djurskinn, blekta ben / skalle, pittoreska kakel, kast, kachinadockor, lampor och keramiska bitar. Andra väggmålningar än väggmålningar kan också användas om de återspeglar den naturliga omgivningen i sydväst eller ett indianmotiv. Också accentera dina möbler med mörk gjutjärnsbutik i form av utsmyckade knappar, drag, handtag och dörrgångjärn.

Plattor

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-12 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Spanskinspirerade mosaikplattor har en lång historia inom inredningsdesign i sydväst. Om du använder handmålade plattor som en del av ditt pågående sydvästra tema i hela huset, använd dem som ryggsäckar, bordsskivor, väggmålningsgränser, som runt en öppen spis, eller sätt ihop dem som en väggmålning. Handgjorda och handmålade plattor är de viktigaste detaljerna i den sydvästra inredningen, mycket mer än maskintillverkade. Mexikanska plattor har traditionellt kommit med invecklade, färgglada mönster som passar alla dekorationer i sydväst. Du kan också göra brickor till ett DIY-projekt med innovativa hantverktyg och utrustning.

Keramik

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-14 Southwestern Interior Design, Style and Decoration-Ideas

Native keramiska bitar är en annan sydvästra komponent, särskilt i terrakotta, som främst är en rostorange färg som representerar solnedgången. Skapandet av keramiska former och storlekar är en fantastisk skapelse av en traditionell konstform som framkom från leraberedning, modellering och gjutning, slipning, utjämning, glidning, bränning och polering. Oavsett om du använder keramik i sitt naturliga tillstånd eller handmålade är detta dekorativa objekt alltid en viktig del av de sydvästra designmotiven.

Slutsats

Southwestern-Interior-Design-Style-and-Decoration-Ideas-10 Southwestern Interior Design, Style and Decoration Ideas

Den sydvästra inredningen, känd för sina indianer och spanska detaljer, är full av energi, värme och en touch av naturlig robusthet. Moderna dekorativa mönster på den sydvästra paletten är både samtida och traditionellt etniska. Den sydvästra stilen är fortfarande en populär inredning som gör det möjligt för husägare att tänka utanför lådan med sofistikering, personlighet och en traditionell stil som ingår i USA: s kulturhistoria.

Om du gillade att läsa den här artikeln om Southwestern Interior Design, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*