Home / Hem / Tips för att utforma ett professionellt kontor
Tips för att utforma ett professionellt kontor

Tips för att utforma ett professionellt kontor

Det ögonblick du får en kampanj och får ditt eget kontor är ett ögonblick att njuta av.

Du är inte längre fast i en öppen planlösning utan integritet och en miljon distraktioner.

När du har ditt eget kontor är din karriär äntligen på rätt väg. Detta är också användbart när du behöver ringa privata telefonsamtal, hålla möten eller bearbeta data.

Ett kontor ska skräddarsys efter ditt jobb, men det kan också anpassas för att uttrycka vilken typ av person du är. Det är dock viktigt att du presenterar dina anställda och chefer med en professionell image. Här är några användbara tips för att komma igång.

Rätt möbler

Beautiful-Home-Office-Design-Idea-1 Tips för att utforma ett professionellt kontor

Om det här är din första kampanj och du ärver ett kontor från din föregångare kan du sitta fast med deras möbler. Du har förmodligen ett skrivbord, stol och kanske ett styrelserum, stolar och en bokhylla.

Dessa kan fungera för dig, men var inte rädd att be om en ny kontorsstol som bättre passar dina behov.

Kontorsstolar varierar mycket i design, och fel stol kan skämma bort dig. Be HR om en ny stol och var redo att slåss om nya möbler om de gamla grejerna är illa eller föråldrade.

Konfigurera ditt kontors layout

441ebc066b3e1866414b6bc290ee4901 Tips för att designa ett professionellt kontor

Layouten är viktig. Tänk på ljuset, var dörren är och hur mycket utrymme du har för ditt skrivbord och sittplatser. Vissa människor är mycket försiktiga Feng Shui.

Om du är, placera ditt skrivbord så att ryggen inte vetter mot en dörr eller ett fönster. Detta försvagar din energi. Om möjligt, lägg ryggen mot en vägg eller lägg en barriär bakom dig, t.ex. B. en bokhylla eller några stora växter.

Det kan vara bra att rita en grov plan på ett papper och leka med konfigurationen. Kom ihåg att ta hänsyn till var el- / nätverksuttag och belysning finns. Till exempel vill du inte placera ditt skrivbord på en mörk plats med mycket lite naturligt ljus eftersom det kan orsaka ögonbelastning.

Anpassa kontoret

cool-home-office-design-idee-34 tips för att utforma ett professionellt kontor

Det här är ditt kontor så personalisera det. Lägg till några intressanta konstverk på väggarna för att skapa ett samtalsämne. Undvik dock allt som är för kontroversiellt eller inkonsekvent med företagets image. Du kanske vill ha några bilder av nära och kära på väggen eller på skrivbordet.

Det här är alltid en trevlig gest eftersom det gör att du verkar mer mänsklig – en kvalitet som ofta saknas i företagens värld. Om du har högskoleexamen eller certifikat relaterade till yrkeskvalifikationer, visa dem vackert Diplom ram. Du arbetade hårt för att förtjäna den här kampanjen. Så visa upp de akademiska och professionella prestationerna!

Ta med några växter

Växter är bra för dig. De tar bort gifter från atmosfären och får oss att känna oss lyckligare och mer avslappnade. Gå stor och ta med en stor kruka i handflatan eller bli söt med ett miniatyrbonsaiträd. Blommande växter är bra eftersom de lägger till färg och liv på ett kontor.

Slutligen, se till att du har tillräckligt med utrymme på kontoret för böcker, filer och papper. Ett rörigt, trångt kontor ser aldrig professionellt ut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*