Home / Hem / Tips för att skydda mot spädbarn

Tips för att skydda mot spädbarn

Sedan din bebis först anlände har du gjort det omöjliga att göra ditt hem till en mysig, kärleksfull oas för dem att tillbringa sina första månader i.

Så rolig som upplevelsen är, måste du komma ihåg att säkerhet är prioritet nummer ett: när din bunt med glädje sätter i rörelse blir varje hörn en dold fara.

Frågan om ett barnsäkra hem blir ännu svårare när du hyr ett hem med vetskap om att du inte får göra alla nödvändiga justeringar.

Ändå är det inte omöjligt att kontrollera ditt hyrda hem för spädbarn. Med några poolstaket, skåplås och babyportar har du en säker tillflyktsort så länge du planerar att stanna i denna lägenhet.

Låt oss föreslå några tips för skydd av barn som skyddar ditt barn och håller dig lugn:

Tänk säkert innan du hyr

Detta är inte alltid möjligt, men i så fall, ta chansen. Dela dina bekymmer med hyresvärden och se om de har flexibiliteten att byta föremål och dekorera om (t.ex. förankra en bokhylla).

Detta är ett bra tillfälle att bedöma om du kommer att ha god kommunikation med honom i allmänhet.

Innan du faktiskt konsulterar honom, ta en titt på fastigheten och uppskatta platsens “tolerans”: finns det droppar eller luckor eller en potentiell risk som en babyport (ett mellanrum mellan trappan och) inte kan förhindra? ledstången till exempel)?

Poolstaket är ett måste

Tips för babyproofing1 tips för bebisskyddBildkälla: Design Unity

En pool och en baby är aldrig en bra kombination. Barn dras naturligt till vatten, vilket innebär att de kommer att använda varje sekund av din ouppmärksamhet för att rusa till poolen. För att hålla dem säkra behöver du ett solidt poolstaket (om det inte finns något, kontakta din hyresvärd eller köp ditt eget) och ett barns skyddsnät.

Tips för babyproofing2 tips för bebisskyddBildkälla: Zugai Strudwick Architects

Dessa kan vara dyra, men dina barns säkerhet är ovärderlig. Om inget annat, aktivera larmet på din dörr för att meddela dig när någon försöker öppna dörren.

Trappor måste blockeras

Tips för babyproofing3 Tips för babyproofingBildkälla: Himmelska hus

Även den kortaste trappan kan vara farlig för barn som lär sig att gå. Det är därför du behöver en trappgrind, antingen hårdvara eller tryckgrindar.

De första är säkrare eftersom de borras i väggarna (det här är en av sakerna som en hyresvärd kanske inte tillåter), medan de senare står för att välta säkerhetsblock längst ner i trappan. Innan du fattar ett beslut, fråga hyresvärden om ett hårdvarustaket är ett alternativ och erbjud dig att fylla / måla om hålen efter att de har tagits bort. T.

Det finns ett annat praktiskt tips du kanske vill överväga: du kan fästa träplankor på räcken och borra hål i dem för grinden. När din baby är vuxen, lossa snören och ta bort all blockering.

Tips för bebisprövning4 Tips för bebisprövningBildkälla: Dana Lauren Designs

Återigen är det säkraste alternativet hårdvarugrindar, förutsatt att du är villig att reparera eventuella skador (om du inte är villig att ge upp din insättning).

Skåp måste vara låsta

Helst bör det inte finnas en enda garderob utan barnsäkra låssystem. Detta förhindrar att ditt barn öppnar garderoben och leker med vad du har kvar i den.

Det finns enkla skåp som gör att du kan öppna garderoben manuellt om det behövs, men också avancerade magnetiskt tillslutna skåp som du bara kan öppna med speciella enheter. Det senare är ett utmärkt alternativ förutsatt att du kan dölja upplåsningsenheten ordentligt.

Minimera hörn och vassa kanter

Tips för babyproofing5 Tips för babyproofingBildkälla: Designing Solutions

Rektangulära möbler med skarpa kanter är det värsta som kan hända med spädbarn som lär sig att gå. Det är upp till dig att hålla dem säkra och att täcka alla vassa hörn eller vassa kanter med skydd.

Detta kostar inte en förmögenhet – ett par mjuka skumremmar håller ditt barn säkert och du kan ta bort dem och behålla dem för dina nästa barn.

Du bör dock limma dem till elementen, vilket innebär att de kan lämna rester eller till och med förstöra ytan helt. Gör dig redo att hantera denna skada också.

Förankring av möbler och tung utrustning

Detta inkluderar skåp, hyllor, skåp, TV-stativ, maskiner, kylskåp och liknande föremål. Spädbarn har en konstig vana att klättra på möbler och du måste vara säker på att de inte skadar sig själva genom att göra det.

Ditt förankringsmaterial kan vara en L-formad konsol, en borrad rem eller någon annan lösning som inte skadar inredningen.

Förhindra att skorsten faller

Tips för bebisprövning 6 tips för bebisprövningBildkälla: Liz Levin Interiors

Vi vet alla att eldstäder är fantastiska och skapar en speciell atmosfär för spädbarn och småbarn att leka med. Samtidigt är de en hård yta att falla över eller värre, en risk för brännskada.

Stora skyddsgrindar är en besvärlig lösning på sådana fall. Men om du tycker att de tar för mycket utrymme kan du ersätta dem med sammankopplade spelmattor placerade på sidorna och överst på din eldstad och bundna utan hål i de små fingrarna för att dra isär dem.

Dessa mattor fungerar som naturliga isolatorer som skyddar barn från fall. Det är därför du kan använda dem för något liknande syfte.

Ge ditt barn ett helt säkert rum

Tips för babyproofing 7 tips för babyprooferingBildkälla: Oliver Burns

Välj ett rum i lägenheten och fokusera på det. Låt det vara rummet ditt barn tillbringar större delen av sin tid i. Rensa dem från stora och lockande föremål och håll dörren stängd.

Du kanske tycker att det är en bra idé att stapla upp det med leksaker, men dina småbarn kan faktiskt ha nytta av att ha ett öppet utrymme att vandra och utforska.

Smart positionering

Tips för babyproofing8 tips för bebisskyddBildkälla: Erinn V Design Group

Det första du ser på Babycenter.coms topplista över olycksplatser är windows. Detta kan vara en av dina feng shui-regler, men en spjälsäng vid fönstret kan göra mer skada än nytta.

Om du placerar barnsängen långt från fönstret förhindras den negativa effekten av en stark sol och barnet kan inte längre stå upp, falla ut genom fönstret eller till och med bryta glaset. Var du än placerar spjälsängen, lämna inte stapelbara föremål för den lilla att klättra och se till att vassa föremål är långt borta.

Uttag ska täckas

Varje utlopp som inte är tillräckligt högt bör täckas. Detta förhindrar att barnet sätter i fingrar eller främmande föremål.

Om du behöver ansluta en enhet till ett eluttag, förhindra att barnet leker med kablarna så gott de kan. Det finns många typer av eluttag du kan använda (vi rekommenderar att du flyttar dessa eftersom de stängs automatiskt när du kopplar ur en enhet).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*