Home / Hem / Alternativ att tänka på innan du minskar till en ny lägenhet
Alternativ att tänka på innan du minskar till en ny lägenhet

Alternativ att tänka på innan du minskar till en ny lägenhet

Har frågan uppstått: “Vad gör jag med allt detta utrymme?” I så fall kan det vara dags att överväga att flytta till en mindre lägenhet. Det finns många anledningar till att människor väljer att flytta till en mindre lägenhet. För vissa av dem beror det på att de inte använder allt tillgängligt utrymme. För andra är det ett ekonomiskt beslut. Andra kommer att göra detta av mer personliga skäl.

Oavsett din anledning till att du vill minska din livssituation, ta inte bara ett beslut. Se till att du väger alla alternativ noggrant innan du letar efter en trevlig prisvärd hyra mindre än den du befinner dig i. Detta hjälper dig att undvika att bli involverad i något för att ångra ditt beslut senare.

Är området bättre?

Vissa människor väljer att flytta eftersom området de bor i inte är ett säkert område eller en ren gemenskap. Området kan också vara ett område där sociala splittringar hotas av konflikter och de föredrar att inte fastna i mitten.

Loft-Style-Apartment-Design-NY_1 Alternativ att överväga innan du minskar till en ny lägenhet

Lusten att känna sig trygg inom sina egna fyra väggar är viktig för deras standarder, och många är redo att acceptera en lägenhet som kan ha mindre utrymme för att återfå den känslan av lätthet. Det skulle vara bättre för dem att flytta.

Och bättre betyder inte nödvändigtvis bättre. Den andra delen av den frågan skulle vara, ”Är området bättre för dig? ”Skulle du flytta till en mindre lägenhet i en ny stad eller stad försvinna dig från situationer som du inte vill komma ihåg?

Kan det vara något mer positivt? Bättre för dig kan föra dig närmare vänner eller familj. Om du föredrar ljus och ljud och storstadens hastighet och rörelse skulle få dig närmare det action och nattliv du letar efter, skulle du förmodligen njuta av detta. Och om så är fallet vill du flytta till en mindre lägenhet.

Kommer det att spara pengar för mig?

Om detta är ditt mål – att spara pengar – är nedskärningar förmodligen ett klokt beslut. När man jämför lägenheter i samma område, ju mindre lägenheterna är, desto billigare är de vanligtvis ur ett hyresperspektiv.

När bostadsytan är knapp och bara de mindre enheterna är tillgängliga, kommer vissa fastighetsförvaltare att öka hyreskostnaderna eftersom de vet att de kan få mer för lägenheten. På andra sidan myntet kommer priserna att sjunka när bostäderna är rikliga och fastighetsförvaltarna kämpar för att fylla sina tomma enheter.

Det är Grundläggande utbud och efterfråganmen det kan fungera till din fördel. Om du vill spara pengar genom att flytta till en mindre enhet, leta efter lägenheter i området för att hitta det bästa erbjudandet.

Men extra kostnader måste beaktas här. En större enhet kan vara dyrare att värma och kyla, men att flytta till en mindre lägenhet som inte är tillräckligt isolerad kan kosta dig mer. Dessutom kommer vissa fastigheter att betala för dina verktyg, eller vissa, men inte alla dina verktyg. Tänk på dessa potentiella kostnader, tillsammans med insättningar och anslutningsavgifter, när du överväger att minska.

Hur mycket grejer har du

Beslutet att minska din bostadssituation är också kopplat till beslutet att befria ditt bostadsområde. Om du har många personliga föremål, möbler eller liknande, kan du förvänta dig att bli av med några av dem. Memorabilia och memorabilia måste säljas, liksom möbler som skulle ta för mycket utrymme i en mindre lägenhet. Du kanske till och med måste sälja allt och börja om från början (detta skulle faktiskt ge dig möjlighet att ändra din inredning också).

Luxalternativ att överväga innan du nedgraderar en ny lägenhet

Alternativet att bli av med större föremål och stora samlingar är att lägga allt bort. Detta skulle inte vara idealiskt eftersom du skulle behöva betala en månadsavgift för en lagringsenhet utöver din hyra och verktyg. Särskilt om du minskar för att spara pengar skulle hyra en lagringsenhet strida mot dina mål.

Så titta på ditt nuvarande bostadsutrymme och avgör om det räcker eller för mycket. Om du tror att du kanske vill minska, överväg dessa tre frågor innan du gör det. Om du upptäcker att du vill vara i ett bättre grannskap, vill ha mer disponibel inkomst eller är redo att minska mängden saker i ditt hem, är det troligtvis vägen att flytta till en mindre lägenhet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*