Home / Hem / Tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehör
Tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehör

Tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehör

Smak och stil är viktigt, men du kanske aldrig vet exakt hur mycket dina idéer kan kosta. Det är möjligt att dekorera ditt hem med fantastiska idéer utan att inredningen är dyr och svår att göra.

Det finns så många sätt att spara pengar och ändå ha ett fantastiskt hem. De bästa tipsen för att dekorera med tillbehör är enkla och kräver resurser som ingår i din vardag.

En touch av personlighet

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 16 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Godrich Interiors

Det är dags att gå igenom dina personliga tillhörigheter! Det finns inget bättre sätt att uttrycka din stil och designestetik än att välja något eget för att göra uttalandet åt dig. Det är dags att ta ut alla gamla samlingar och souvenirer och kombinera något från dem.

Hitta sätt att visa

Tips för att dekorera tillbehör för hela ditt hem 6 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Klassisk design

Tillbehör finns i alla delar eller delar av rummet – soffan, bordet, golvet, fönsterkanterna, hyllorna och även eldstaden omger. För att stoltsera med dessa tillbehör kan du använda några intressanta visningsalternativ som brickor, skugglådor och skålar.

Gör grupperingar

Tips för att dekorera tillbehör för hela ditt hem 12 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Lovejoy Designs

Att dekorera med tillbehör kan vara svårt, särskilt när du arbetar med små bitar som ser nästan osynliga ut på skärmen. Gruppera flera tillbehör ger dig större möjlighet att göra intryck och vara tilltalande.

  • Det bör finnas en måttlig symmetri för att grupperingen ska se ut som avslappnad och informell. Att använda för mycket symmetri kan få dem att se överansträngda och avslappnade ut. Asymmetri och arbete med udda siffror är bra för grupperingar.
  • Se till att objekten du grupperar har minst en sak gemensamt. Till exempel bör en grupp foton vara lika i de färgtoner som används eller de ramar de har. Oavsett vad du vill gruppera tillsammans, se till att de har ett anslutande tema eller åtminstone en färg.
  • Flera element i olika storlekar – höga, medelstora och låga – är ett intressant sätt att lägga till elegant och visuellt värde i grupperingen.

Olika strukturer

Tips för att dekorera tillbehör för hela ditt hem 3 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Tiffany Brooks, HGTV-värd och inredningsarkitekt

En blå glasskulptur kan se fantastisk ut bredvid en blå keramisk mugg och en blå snäckskal – du kan till och med försöka placera en jacquardkudde på en silkeslen stoppad fåtölj för att locka positiv uppmärksamhet.

Använd den största biten du har och kombinera sedan mindre och mindre föremål. Var noga med att lägga till något nytt, se till att du inte rör ordningen. Arbeta tills du är nöjd med resultatet.

Källor finns överallt

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 15 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Aneka Interiors Inc.

Du hittar dekorationsidéer nästan överallt – Internet, TV och tidskrifter är en enorm hjälp när du dekorerar med tillbehör som du kan använda när som helst.

Undersök allt material och se vad som lockar dig eftersom det här är ett utmärkt sätt att bestämma din smak och stil. Skapa en mapp med dina inspirationer; Du kan börja med att besöka några hårdvaruaffärer och köpa de saker du gillar. När du väl har ställt in din stil är du klar.

Ta fram det bästa i dina möbler

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 18 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Jules Duffy Designs

Ge dina möbler nytt liv genom att klä dem med nya material i olika stilar. Ändra dina möbler baserat på temat du vill visa, helt enkelt genom att använda glidskydd.

Du kan också ge dina trämöbler nya ytor eller måla spegelramarna och sänggavlarna i en ny färg. Online planeringsverktyg kan vara till stor hjälp när du experimenterar med färg.

En förbättrad möbellayout

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 5 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Tiffany Brooks, HGTV-värd och inredningsarkitekt

Du behöver inte köpa nya möbler för att skapa ett helt nytt utseende – ibland räcker det med lite rörelse. Skapa ett nytt mittstycke (detta kan vara en accentvägg, TV, öppen spis och till och med en yttre vy) och arbeta med det.

Det är också värt att flytta möbler från ett rum till ett annat och tvärtom. Det kostar ingenting och om du tar bort onödiga möbler kan du äntligen låta rummet andas.

Arbeta med djärva färger

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 17 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Smart designstudio

Färg kan användas för att dekorera utan att spendera mycket pengar – så att experimentera med färg är det bästa sättet att förbättra ditt hem.

Du kan skapa en accentvägg som komplimangerar dina möbler och förstärker ditt rums estetiska värde. Väljer du fortfarande en färg? Din lokala hårdvaruaffär kan hjälpa dig att bestämma innan du gör något du kan ångra.

Hur man dekorerar med inredningsdetaljer?

Tips för att dekorera tillbehör för hela ditt hem 10 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Konstnärliga mönster för livet, Tineke Triggs

Imponerande tillbehör kan räcka – filtar, kuddar och till och med mattor kan alla hjälpa till att öka atmosfären i ditt utrymme.

Varför köpa nya möbler när du kan blanda färgerna genom att prova en ny palett? Mattor är bra på att täcka över brister på golvet och ge det en fräschare känsla.

Accentbelysning för att markera inredningen

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 14 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Middlefork Development LLC

Gör ett rum mer dramatiskt genom att lägga till vägglampor med riktad belysning. Med rätt belysning kan alla konstverk se ut som ett riktigt mästerverk.

Belysning är också bra för att knäppa en kontaktpunkt eftersom den kan användas strategiskt för att tända en öppen spis eller soffa. Du kan även använda belysning för att göra dina växter mer intressanta.

Badrumsutrustning

Tips för att dekorera tillbehör för hela ditt hem 13 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Jennifer Worts Design Inc.

Att ta med lite färg i badrummet behöver inte kosta mycket – ibland är det lika enkelt som att få intressanta duschdraperier, handdukar eller badmattor. Bortsett från de olika elementen som du kan använda för att ändra temat, spelar också färgpaletten du använder.

Familjens samlarobjekt kan vara konst

Ditt barns teckningar, projekt och utmärkelser kan vara ett trevligt tillskott till rumsinredningen, speciellt om du kan använda deras färger i kombination med rumselementen. De kan skapa stora kontraster samtidigt som de visar hur stolta du är över din familjs prestationer.

Speglar bör inte underskattas

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 8 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Mary Cook

Speglar har spelat en stor roll i inredningen nyligen eftersom de mestadels är ett billigt sätt att verkligen förbättra ditt hems utseende. Besök din lokala hantverksbutik för att speglar ska kombineras som mosaikbitar eller läggas in i bildramar. Speglar är universella och praktiska – det här är deras skönhet.

En fin öppen spis

Tips för att dekorera tillbehör för hela ditt hem 2 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Jute inredning

Eldstäder är vanligtvis i fokus för rummet. Så, för att få rätt uppmärksamhet är det bra att tänka på att dekorera det enligt möbelstilen.

Hemmliga eldstäder av tegel och sten kompletteras bäst med dekorationer av trä och naturfiber som du kan sätta på kaminstenen. Moderna eldstäder ser bra ut med urnor av bambu eller vass som placeras asymmetriskt.

Vad gillar du mest?

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 9 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: I husinredning

Det handlar inte om att visa upp alla dekorationer du äger och skapa ett trångt utseende. Som grundaren av HBHome förklarade är det bästa att placera en femtedel av tillbehören du äger samtidigt och byta ut dem som du vill.

Ha ett ämne

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem Tips1 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Nagwa Seif inredning

Det viktiga är att du har ett tema i ditt rum. På detta sätt verkar allt vara organiserat och skapar kontinuitet i rymden. Använd ett identiskt eller liknande färgobjekt som du kan ordna i en snygg display.

Visa konst

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 4 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Tiffany Brooks, HGTV-värd och inredningsarkitekt

Du kan skapa en kontaktpunkt från ett favoritverk genom att bygga hela ditt utrymme på det. Användningen av dess färger och stil kan tjäna som en stor inspirationskälla som definierar utrymmet. Konst bör användas oftare i privata hushåll.

Dekorera bordet

Tillbehör för att dekorera hela ditt hem 7 tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Annas Development & Building, Inc.

Även om du inte kan använda allt finns det många sätt du definitivt bör försöka dekorera för att hitta din personliga signatur. Plattorna bör betraktas som halsband och servettringarna som örhängen – klä ditt bord när du klär dig själv!

Dekorativa fönster

Att dekorera med speglar är alltid acceptabelt på grund av djupet och ljuset som de ger in i rummen. Speglar spelar ofta rollen som dekorativa fönster på grund av det reflekterade ljuset. I kombination med olika konstverk eller ramar gör de underverk för ett rum.

Speglad konst

Speglar kan till och med bli en kontaktpunkt om de placeras korrekt. I en entré kunde en jättspegel användas för att reflektera ljus inifrån och ge alla en titt på sig själva. Det är enkelt, minimalistiskt och ett fantastiskt konstnärligt uttalande.

Använd hyllor

11 Tips för att dekorera hela ditt hem med tillbehörBildkälla: Leslie Goodwin Photography

Hyllor är ett utmärkt sätt att spara utrymme. Till exempel kan de flesta 16-kubenheter rymma många tallrikar, serveringsartiklar och sängkläder. Om du vill ta lite kreativitet i hyllorna är det definitivt tricket att lägga till dekorativa tapeter.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*