Home / Hem / Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme
Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme

Beslutet ligger på bordet: du hyr en plats. Det är det första och viktigaste steget mot självständighet som alla vill ha.

Innan du flyttar in bör du lösa många viktiga frågor och överväga alla “knep” för en lyckad hyresprocess.

Beräkna och planera framåt

Budgetering är den ultimata begränsningen för ett perfekt hyresval. Om du är medveten om din ekonomiska ställning för att hitta rätt lägenhet kan du undvika stressen att inse att du inte har något sätt att täcka din långsiktiga hyra eller att du har råd med vansinniga avgifter och depositioner. Du och din hyresvärd ska lägga alla kort på bordet och diskutera eventuella extra insamlings- eller restaureringskostnader öppet.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 1 Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: SIR-utveckling

Jämför dina inkomster och utgifter (glöm inte att inkludera skatter) och se till att hyran inte kostar mer än 30% av din årliga inkomst. På det sättet kan du generera besparingar och säkra tillräckligt med kredit för att fatta större köpbeslut (för att inte tala om rätta sparvanor gör livet enklare på många sätt). Slutresultatet blir en smärtfri inflyttning och befrielse från alla betalningsproblem.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 2 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Susan Hoffman

Tips för att hitta det perfekta huset / lägenheten

Processen är väldigt enkel så länge du vet var du ska leta. Det finns många olika sätt att hitta rätt hus eller lägenhet. Vissa människor föredrar att etablera direkt kommunikation med ägaren eller surfa på internet och fatta ett beslut baserat på foton. Andra som varken har vilja eller tid att söka anställer mäklare för att sluta jobbet. Mäklare är en utmärkt idé så länge du har valt ett specifikt område att kolla in.

Tips för att dekorera din interiör efter att ha hyrt ett utrymme 3 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Danska anpassade hem

Den mest pålitliga metoden är att fråga människor du känner och lyssna på deras rekommendationer. Se till att alla omkring dig vet vad du letar efter när du jagar. På så sätt ser du till att alla ledningar kommer till dig.

Ibland kan även traditionella metoder räcka. Det finns många människor där ute som tror att det är en perfekt affär att ha en enkel affisch på sina fönster. Vissa av dem använder hjälp av lokala butiker och kaféer eller delar ut flygblad på gatan.

Se till att detta är rätt kvarter

Besök varje lägenhet flera gånger och bekanta dig med livet i det området. Gå i bästa fall dagligen och på natten och försök att interagera med potentiella grannar som kan ge dig viktig information. Utforska restauranger, parkeringsplatser och köpcentra, liksom tillgången på kollektivtrafik. Fatta inte ett slutgiltigt beslut förrän du är säker på att det är ett säkert och trevligt område att bo i.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 4 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: miljöhem

Sammanfatta och förbered din personliga information

Underteckningen av ett hyresavtal innebär olika konfidentialiteter och säkerhetskontroller. Var redo att kontrollera hela din bakgrund och balans. Innan du ansöker om ett hyresavtal kommer du att bli ombedd att tillhandahålla personlig dokumentation som ditt ID-kort, personnummer eller till och med anställningshistorik för att granska några av de senaste betalningarna (utan arbetserfarenhet kommer du troligen att förväntas bjud in en medunderskrivare, hyresgarantin betalas varje månad).

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 5 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Windstar Homes, Inc.

Dekorera din nya plats

Det faktum att detta inte är din plats och du bara hyr det behöver inte hindra dig från att tillämpa en “hemtrevlig” touch. Ju mer du investerar i komforten på din plats, desto trevligare blir atmosfären.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 6 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Jackson design och ombyggnad

Vi rekommenderar att du börjar anpassa dig till små och enkla projekt. Stora förändringar eller permanenta restaureringar är inte välkomna eftersom du aldrig vet hur ägaren kan reagera. Se också till att allt du gör uppfyller villkoren i hyresavtalet (om du målar väggarna strider mot villkoren, gör det inte!). Det finns fortfarande många metoder för att dekorera som är billiga och prisvärda som inte har begränsats av ägaren.

Stor investering i funktionella delar

Det vanligaste problemet som hyresgästerna står inför är att de hela tiden är på språng. Med det i åtanke är det alltid bättre att köpa funktionella föremål som passar var du än befinner dig än att köpa lyxmöbler designade för en viss typ av rum. Det är ett klokt beslut som kommer att befria dig från bördan att sälja eller ge upp dina dyra tillbehör.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 7 tips för att dekorera din interiör efter att ha hyrt ett utrymmeBildkälla: Santana Interiors

Det finns många artiklar som uppfyller användarvänlighetskraven: du kan köpa modulära soffor, hopfällbara fåtöljer, soffbord med portben eller flexibla hyllor.

Använd de färger du gillar

En bra sak med hyresvärdar är att de är villiga att göra förändringar så länge du håller ditt löfte och får platsen tillbaka till sin ursprungliga form. Du kan till exempel alltid måla väggarna med din favoritfärg.

Om du inte vill göra en så stor investering, bör du måla dörren eller fönsterkarmarna eller bara dekorera tapeter. Att applicera färg är aldrig ett dåligt beslut eftersom det är billigt, enkelt och ger liv till ditt bostadsutrymme.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 8 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Kieran Liebl, CPBD

Masterwork räcker aldrig – tveka inte att överdriva det!

Att inte få måla väggarna i sitt hem är de värsta nyheterna för konstnärliga själar. Om du är en av dem som gillar att vara omgiven av djärva färger snarare än den lugnande beige, rekommenderar vi lite överdimensionerat DIY-konstverk eller avtagbar tapet och stora affischer.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 9 tips för att dekorera din interiör efter att ha hyrt ett utrymmeBildkälla: Howden Homes

Uppdatera din fönstertäckning

Bilden av en hyreslägenhet är ofta förknippad med dammiga gardiner och tunga, deprimerande draperier. Det känns nästan som att jaga bort de svaga fönstren och påminna dig om de människor som har bebodt platsen tidigare. Du måste lösa problemet snabbt och välja ett par fina, fräscha gardiner (eller sätta på praktiska rulljalusier).

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 10 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: 27 diamanter inredning

Växter är ett utmärkt sätt att dölja bristerna i din plats

Snyggt placerade växter kan vara den ultimata lösningen för att maskera brister och nackdelar. Dessutom kan växter ge en frisk bris i ditt bostadsutrymme och skapa en känsla av livlighet och varor.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 11 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Salt Interiors Snickeri

Mattor, mattor och ännu fler mattor

En sak är att hyresvärdar ägnar mer uppmärksamhet åt funktionalitet än vackra framträdanden. Det finns en god chans att du hittar repat laminat eller en dammig matta som inte är “bäst”. Lyckligtvis kan du alltid lägga till några mjuka och mysiga mattor i platsens struktur.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 12 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Landry & Arcari-mattor och mattor

Tappa inte koll på de ändringar du har gjort

Tror inte att hyresvärdar lämnar allt åt situationen. Allt du ser eller upplever på din nya plats har noggrant planerats och förutsagts. Det finns ingen anledning till att detta inte ska gälla för felgömning – det du vill täcka har redan täckts! Vad du behöver för att se till är att inget av detta är ditt fel.

Du måste hålla reda på alla ändringar som gjorts (från nya glödlampor till viktiga dörrbelysning) och hålla föremål i sin ursprungliga form när du flyttar ut. Det här är det enda sättet att vara helt säker på att du får tillbaka din insättning.

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 13 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: Alexandra Rae inredning

Titta alltid på den ljusa sidan

Var ärlig – du kan aldrig bli lika upphetsad att dekorera ett hyrt utrymme som faktiskt tillhör dig. Men låt inte denna brist på motivation hindra dig från att säkerställa en bekvämare vardag. Kom ihåg att att dekorera ett hyrt utrymme är mindre stressande och seriöst och kan använda all din positiva energi.

Till skillnad från dina vänner som bor hemma och kämpar för att spara till ett acceptabelt kök kan du göra roliga experiment och ta med begagnade föremål för en vintageupplevelse. Vad som går fel är inte ditt ansvar (mikrovågsugnen har misslyckats? Det finns inget du kan göra åt det!).

Tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymme 14 tips för att dekorera din interiör efter att du har hyrt ett utrymmeBildkälla: FJU-fotografering
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*