Home / Hem / Texturering av väggtekniker

Texturering av väggtekniker

Om du bestämmer dig för att strukturera de befintliga väggarna i ditt hem. Till slut uppnår du några bra saker. Vilka bra saker är det här? Det första du uppnår är mycket uppenbart. Den första är att göra tråkiga ytor till något mycket mer spännande.

Samma väggar förvandlas magiskt till gropar, spetsiga och mycket visuellt tilltalande föremål av intensivt intresse. Det andra du gör med att strukturera väggar är att dölja eventuella brister på själva väggarna. Detta sparar extra krångel med att reparera tolv olika saker.

Texture Wall Techniques-1 Texture Wall Techniques

Omstrukturering av väggar lägger till något annat. Detta är ett utmärkt sätt att lägga till övergripande personlighet i heminredningen. Omtexturering av ett hus brukade bara vara en professionell målares domän. Det finns emellertid nu ett antal livskraftiga verktyg tillgängliga från hårdvaruaffärer som gör omstrukturering av väggar till ett pågående arbete för alla hem.

Föremål som vispar, kammar och svampar kan användas för att göra prickar på väggar. Vi har sammanställt några bra idéer här för att hjälpa dig att förvandla varje omtekstureringsplan till ett riktigt underbart DIY-projekt och spara pengar. En person kan ha kul att göra det också.

Vad sprutar man?

Sprutning är en av texturväggsteknikerna för att applicera väggtexturer. Det är speciellt genom att det skapar ett antal mycket distinkta mönster. Det här är inte det enda sättet att ge dina väggar den karaktär de behöver. Det finns många texturväggstekniker som fungerar mycket bra. Liknande konsistensmönster kan uppnås med en målarulle, väldigt olika som inkluderar en lerkniv och till och med en gammal pensel.

I många fall kan och kommer även en vanlig gipsväggdjursdator att användas som källa till texturmaterial, vilket är mycket lämpligt. Det får inte förtunnas för att uppnå vissa mönster och ge det mer kropp. Lägg bara till en liten mängd sand eller glimmer i den. Innan strukturen kan målas. Det måste primas först.

Texture Wall Techniques-2 Texture Wall Techniques

När du vill strukturera en stor vägg eller alla väggar i ett befintligt rum. Du bör hyra en gipsspruta för att få det gjort ordentligt. Denna spruta med gipsväggsstruktur drivs av tryckluft och har ett pistolliknande munstycke som huvudfunktion.

Denna spruta är perfekt för att täcka ytor med injekteringsbruk. Det skapar en mängd olika utseende. Några av dessa utseende innehåller den nuvarande “popcorn” -strukturen.

Vilken typ av mönster en spruta skapar beror på tre variabler. Dessa tre variabler är den typ av anslutning som används. Det specifika munstycket som kommer att väljas och även mängden luft som kommer att driva lera totalt. Det gör aldrig ont att experimentera från början. Denna anslutning är mycket lätt att torka av. Detta kan göras när du får en struktur som du inte gillar alls.

Det enda du behöver veta i förväg om att använda en spruta i ett hem som är utrustat med fina möbler och färdiga golv är detta. Se till att allt är säkert täckt. Det beror på att du inte vill att lera ska komma över allt.

Hur texturerar man med en rulle?

Du måste se till att du skapar ett äggskal eller ett ljungstrukturmönster. Detta kan göras med hjälp av en färgvals och injekteringsbruk. Blanda gipsväggen med vatten i en 5 gallons hink. Om du vill skapa ett äggskalsmönster kan du göra det genom att blanda gipsväggen med en blandning som liknar en tjock färg i beskrivningen.

Texture Wall Techniques-3 Texture Wall Techniques

Om du vill ha en oregelbunden typ av mönster kan den göras med mer kropp genom att ha samma konsistens som honung. När den har blandats bör du fortsätta att hälla den utspädda blandningen i en målningsskål.

En tjock tuppvals kan laddas genom att helt enkelt skjuta den över själva blandningen. Undvik att mätta rullen.
Fortsätt och rulla den över väggen. Du bör vara försiktig med att använda måttligt tryck och
flytta valsen i en mycket jämn riktning.

Det här är precis vad du behöver för att skapa det perfekta äggskalsmönstret. Om du vill skapa ett mönster som är mycket djärvare kan du, men du måste
Använd endast lätt tryck och flytta plattan i flera riktningar.

Du bör sedan låta strukturen torka ordentligt. Detta måste göras först. Det kommer innan själva grundningen och målningen äger rum.

Vad är gipsslam?

Det finns ett annat mycket enkelt sätt att strukturera väggar. Det kallas gipslera. Torr stenslam hjälper till att simulera en så kallad stuckaturfinish. Det är en praktiskt taget felsäker metod som ger många bra resultat för den genomsnittliga förbättringen av hemmet.

Detta görs genom att applicera tejp eller injekteringsbruk på väggarna med hjälp av en murslev eller någon form av bred kniv. Nästa steg är att sätta en svamp i fogen. Svampen placeras sedan mot väggarna upprepade gånger. Detta skapar en övergripande struktur som är visuellt tilltalande. Ytterligare förening kan tappas här och där. Låt skarven torka helt innan du försöker måla.

Texture Wall Techniques Texture Wall Techniques

Denna gemensamma tejpförening är också känd som gipsslam. Gipsmudder kan köpas i en järnaffär. Väggarna ska vara helt rena och torra innan du applicerar denna tejpmassa. Fogbandet ska vara lite vattnat. Detta ska ge den en konsistens som kan jämföras med en tjock pannkaksmörblandning.

Det enda som husägare tycker om att arbeta med denna vanliga tejppasta är den här. Om anslutningen inte är korrekt placerad eller om för mycket av den av misstag appliceras. Anslutningen kan helt enkelt raderas. En person kan sedan börja om från punkt A.

Det finns ett annat sätt att applicera fogband eller gipsslam. Detta görs med en hackad murslev. Vad är en hackad murslev? Det är något som används för att skanna en gipsvägg. En gummiskrapa kan också användas. Vad som görs med denna murslev eller skrapan är detta.

En serie skåror skärs. Något av dessa verktyg kan användas för att skapa ett linjemönster längs själva väggytan. Arbeta i en riktning först och sedan i vinkelrät riktning. Gyttjan ska spridas så att den liknar ett kläckt mönster som skapas. Mönstret ska se ut som det av vävt material som kan ses på nära håll.

Strukturerad färg

Att strukturera väggar med en rulle verkar inte så lätt. Men när du förstår det kan det bli andra natur. Det finns ett stort antal stora färgtillverkare som har ett komplett utbud av texturerade färger. Några av dessa texturerade färger kan se ut som gipsslam. De är dock mycket svårare att ta bort och kräver också mycket precision.

Texture Wall Techniques-5 Texture Wall Techniques

Om till exempel texturerad färg appliceras måste den appliceras särskilt snabbt på hela ytan. Detta beror på att pälsen torkar ganska snabbt. Du vill inte att ett område ska torka snabbare än det andra. Detta beror på att synliga styva linjer kan bildas vid korsningen.

Hur texturerar du med en gipsskiva?

* Använd en gipsskiva och allround injekteringsbruk direkt från behållaren. Det är möjligt att göra en spansk kniv, knockdown eller till och med ett virvlande mönster. Anslutningen ska fördelas i raka och jämna slag. Det ska sedan skrapas över ytan med en gipsskiva för att skapa ett spanskt knivmönster.

* Ta gipsskivan och sprut injekteringen på väggen. Skrapa bort eventuella stänk platt och skapa ett knockdown-mönster. Du kan antingen skrapa i en stadig eller slumpmässig riktning. Allt beror på hur du vill att mönstret ska se ut.

* Om du vill skapa ett virvlande mönster finns det något sätt att skrapa bort injekteringsbruk. Ett sätt att göra detta är att göra en cirkulär rörelse. När du applicerar en injekteringsbruk med en gammal borste för att skapa en intressant form av virvelmönstret. Ett virvlande mönster kan också skapas genom att skrapa en kam över ett lager av injekteringsbruk som har applicerats med en gipsskiva.

* Låt texturen torka ut helt innan du målar. Om pälsen är tjock kan det ta upp till 48 timmar att torka. Det beror på förhållandena i själva rummet.

Texture Wall Techniques-6 Texture Wall Techniques

Oavsett vilken textur väggteknik du väljer att använda, se till att du inte upprepar dig själv och skapa samma form om och om igen. Varje professionell texturerad finish innehåller ett slumpmässigt texturerat mönster. Detta är något som är utformat för att vara ett fullständigt och bra DIY-projekt på alla fronter. Detta beror på att många tycker att det är svårt eller nästan omöjligt att skapa invecklade mönster istället för att bara skapa slumpmässiga strukturer!

Texture Wall Techniques-7 Texture Wall Techniques

Så prova det för vad det är värt. Ha mycket kul!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*