Home / Hem / Takterrasse designidéer för svala dagar och nätter
Takterrasse designidéer för svala dagar och nätter

Takterrasse designidéer för svala dagar och nätter

Om du är någon som inte har en trädgård som en del av utsidan av ditt hem finns det inget att oroa sig för. En av de nyaste och ljusaste idéerna när det gäller att bo i staden är en “trädgård på himlen” som är väl utformad. Med andra ord en takterrass.

Trädgårdar anses vara extremt viktiga av många husägare. Men för dem som bor i stora städer är trädgårdar lyxvaror som människor helt enkelt inte kan använda. Detta har lett till en ökning av antalet takterrasser, vilket inte bara möjliggör ytterligare njutning utan också ger huset ett stort monetärt värde. Här är några användbara idéer på takterrassen som du kan skriva ner och följa upp själv.

Börja från början

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-1 Takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Det första du ska göra är att avgöra om det är möjligt att bygga en takterrass. För att göra detta måste du ta reda på om taket och väggarna på din fastighet tål tyngden på uteplatsen, samt ytterligare tillägg som armaturer, möbler och till och med människor som kan gå runt i den.

Om du upptäcker att större ombyggnadsarbeten krävs under denna process, måste du inhämta planeringstillstånd innan du börjar arbeta. Vanligtvis är det mycket billigare och lättare att bygga en takterrass på ett plattare tak. Lutande tak kan dock enkelt justeras genom att antingen klippa in dem eller bygga en yttervägg.

Om du vill utöka ditt hem kan det vara ett bättre alternativ att bygga upp det. Du behöver dock också bygglov för detta.

Observera olika överväganden

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-2 tak-terrass design-idéer för chill-dagar och nätter

När du väl har din idé på taket som du vill ha det, ta tillfället i akt att prata med alla dina grannar och ta din idé från dem eftersom deras input kommer att vara extremt viktigt. Till exempel, om ditt projekt antingen blockerar solljuset de tycker om eller blockerar något relaterat till deras egendom, kommer de sannolikt att motsätta sig din idé av goda skäl.

Om takterrassen kommer att bli ett slags socialt utrymme, kommer något buller från det att störa dina grannar som de kan invända mot? Att investera i möbler som massiva skärmar och ogenomskinliga glaspaneler gör inte bara dina grannar glada utan hjälper också till att hålla takterrassen så privat som möjligt.

RÅD MED EN ARKITEKT

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-3 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Därefter ska du kontakta en arkitekt som kommer att avgöra om du behöver planeringstillstånd för ditt takprojekt eller inte. Många lokala arkitekter är mycket bekanta med lokala byggregler.

Oavsett bör du alltid ta råd från en arkitekt, oavsett vad. Om du försöker bygga något utan att först få planeringstillstånd kommer du troligen att bli ombedd att ta bort allt du bygger, till exempel B. en takterrass.

Vattendränering är också något annat att tänka på. Det är här du bör kontakta ett lokalt ansedd byggföretag för att ta reda på exakt vilka steg du ska ta. Du kommer sannolikt att bygga takterrassen så att regnvattnet kan rinna ordentligt.

Observera dock att du är ensam ansvarig för att underhålla avloppssystemet på takterrassen. Dessutom är du ansvarig för att inte bara din egendom utan även alla föremål runt den skadas av vatten.

EXPONERING

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-4 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Takterrasser, oavsett om de är täckta eller otäckta, fungerar som separata trädgårdstyper. De är tillräckligt små för att passa rätt, men tillräckligt stora för att alla ska kunna njuta av ett trevligt socialt möte. Den enda riktiga nackdelen är ett hus med en dubbel takvåning som bara kan utrustas med en takterrass som praktiskt taget inte ger extra utrymme.

Överväg att lägga till delar som en gammal soffa i ditt utomhusutrymme. Använd också lite färg för att lysa upp rummet, liksom krukväxter och en vattenfontän för att hålla området svalt. Den bästa fördelen med täckta takterrasser är att du är skyddad från solen.

Men när kallare temperaturer kommer in, överväga att lägga till en matta som kan hjälpa till att generera värme, särskilt om din veranda eller ditt täckta område är helt av trä.

VÄLJ ALLA MÖBLER SOM VITT MÖJLIGT

Designtips på takterrassen för kyla dagar och nätter 9 takterrasse designidéer för kalla dagar och nätter

Det är viktigt att du tar dig tid att noggrant bestämma vilka möbler du vill ha på din takterrass, precis som du skulle göra i alla andra rum i ditt hem. Du kan till exempel upptäcka att stämningen i ditt hus också påverkar stämningen på din takterrass. Å andra sidan är valet av det utrymme du vill skapa fortfarande helt upp till dig.

Om ditt tak är det enda du har när det gäller utomhusutrymme, kan du behöva dela upp det i olika områden för ändamål som mat, underhållning etc.

Lägg till detaljer som är bekvämare

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-6 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Takterrasser är i huvudsak förlängningar av ditt eget hem. Så gör det här rummet lika bekvämt genom att använda så många kuddar på dina möbler som i din normala livsmiljö. Detta hjälper inte bara till att göra dina sittplatser bekvämare, det hjälper också till att göra utrymmet mer inbjudande.

När det gäller färgpalett, om det inre i ditt vanliga hem använder en mer reserverad, överväg att använda en mycket lättare på din takterrass.

ANVÄNDNINGSMATERIAL SÄRSKILDA FÖR UTOMHUSANVÄNDNING

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-7 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Den största regeln att alltid följa utomhus när man använder möbler som tål extrema temperaturer. Dessa typer av bitar finns bäst på platser som utemöbler och utomhusbutiker för tillverkare. Dessa platser skapar material som är helt väderbeständiga.

ANVÄND VERTIKALT UTOMRÅDE Väl

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-8 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Varje typ av uteplats saknar det utrymme som en trädgård i full storlek annars skulle ha. Detta gör vertikalt utrymme till det bästa stället att arbeta, vilket innebär att du måste arbeta upp, inte ute. Använd till exempel tillbehör som smala statyer, långa och smala toppträd och klätterväxter.

GLÖM INTE ATT INFÖLJA EN VÄRMEKÄLLA

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-5 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Även om vi ibland tänker och / eller känner oss annorlunda är det ofta en bra idé att ta med en värmekälla på en takterrass. Detta kan vara så enkelt som en eldstad, öppen spis eller uteplatsvärmare. Om du vill investera i någon av dessa produkter, se till att den hålls säkert borta från växter. Om du till exempel använder en eldstad, se till att lägga till ett galler.

Planera ett belysningsprogram

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-10 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Du kan behöva ytterligare belysning om du planerar att spendera mycket tid i solen sent på kvällen. Överväg att investera i koncept som inbyggd arkitektonisk belysning och utomhusvägglampor för att stödja dessa, eftersom inget av alternativen har ledningar eller dinglar runt och lämnar mer golvyta öppet på din takterrass.

TIPS TERRASS TAK

Designtips på takterrassen för kalla dagar och nätter 11 idéer för takterrassen för kalla dagar och nätter

  • Tänk på hur stor du vill att din terrass ska vara och hur mycket utrymme du verkligen kan ta emot
  • Fråga med lokala myndigheter om du behöver förhandsplaneringstillstånd för ditt projekt
  • Hyra en arkitekt och byggare
  • Använd lättare material som plastkrukor, såväl som växtmaterial som hydrolika eller perlit, vilka båda blandas med kompost
  • Använd strömbrytare, glödlampor och vattentäta kablar för belysning

VIKTIGA FAKTORER

Takterrass-design-idéer-för-chill-dagar-och-nätter-12 takterrass design-idéer för chill-dagar och nätter

Styrka är kanske den viktigaste faktorn att tänka på, särskilt eftersom de flesta tak endast är utformade för att bära vikten av bara två personer. Det betyder att de två bästa materialen är stål och trä för att lägga till stödet.

BYGGNADSTILLSTÅND

Som nämnts tidigare, om du börjar bygga utan att först få ett bygglov kan du möta juridiska problem om dina grannar lämnar in klagomål eller om du säljer ditt hem och projektledaren som arbetar med köparen vill bevisa att du har tillstånd att bygga ditt projekt.

ALLMÄNNA FÖRDELAR

Designtips på takterrassen för kyla dagar och nätter 13 takterrasse designidéer för kalla dagar och nätter

Det finns många olika fördelar som både takterrasser och takterrasser kan erbjuda både individer och samhälle. De kan till exempel skapa mångfald, absorbera regn för att minska översvämningsrisken och förbättra den biologiska mångfalden. Dessutom arbetar de för att förbättra det allmänna utseendet på våra stadslandskap runt om i världen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*