Home / Hem / Bygg dig själv ett hem för alla årstider
Bygg dig själv ett hem för alla årstider

Bygg dig själv ett hem för alla årstider

Om du inte har turen att bo i ett land som Kalifornien, är vi alla utsatta för de växlande årstiderna. I själva verket kommer vi till den tid på året på norra halvklotet när dagarna blir kortare och nätterna blir längre och vi är mer frestade att göra oss bekväma i lägenheten än att resa iväg som under de milda sommarmånaderna.

Men du vill att ditt hem ska vara en plats för komfort och lugn året runt, oavsett årstid. För att uppnå detta behöver du inte dekorera om några månader eller investera för mycket i speciella heminredning. Hur man skapar ett hem för alla årstider.

Spåra hur ditt naturliga ljus förändras från säsong till säsong

Den största skillnaden mellan sommaren och vintersäsongen är mängden naturligt ljus som du kan fånga i ditt bostadsutrymme. Sommardagar erbjuder gott om vackert dagsljus, medan vintern är mörkare och mindre inspirerande.

Kärlek Gör dig själv ett hem för alla årstider

När du övergår mellan årstiderna, försök att identifiera var du börjar tappa ljus i ditt hem. Kanske kan du använda lättare gardiner som, samtidigt som de ger integritet, inte är tillräckligt tunga för att blockera ljuset du får på kortare dagar. Dessutom kan du köpa dagsljuslampor för mörkare årstider som utelämnar realistisk glöd för att efterlikna bristen på naturligt ljus.

Ta med dem utanför, inuti

Vår och sommar är synonyma med växter och blommor, och lyckligtvis finns det gott om vintergröna växter att dekorera ditt hem med. För att uppnå en estetik som är lämplig året runt, överväg att skapa en bas med dessa vintergröna växter och sedan ha en rotation av gästblommor under säsongen.

interior11 Skapa ett hem för alla årstider

violett är vackra för våren och lätta att sköta om de inte utsätts för direkt solljus lavendel- är underbart upplyftande och lugnande hela vintern.

Använd utomhusområdet året runt

Låt inte det kallare vädret hindra dig från att äta ute. Effektiv utomhusvärme, ihopkopplad med den rätta och långvariga Bänkskivor utomhuserbjuder dig det perfekta stället att grilla året runt.

För att skydda mot regn finns det många alternativ för tillfälliga eller mer permanenta skyddskonstruktioner, från paviljonger till trätak. Utsmyckade med älvljus, dessa kommer att se bra ut året runt.

Anta en neutral färgpalett

neutral Skapa ett hem för alla årstider

Semiotiskt är mörkare färger mer indikativa för vintern, tänk rött vin och rik mahogny och ljusare pastellfärger som påminner mer om vår och sommar. Att använda en neutral färgpalett hemma ger dig den extra flexibiliteten att göra små ändringar på fästen och möbler beroende på årstid.

Gör små förändringar för en säsongsbetonad look

En liten förändring kan göra stor skillnad. Kom ihåg att byta örngott, lampskärmar eller ornament för att skapa en ny stämning som matchar årstiderna. Det kostar väldigt lite pengar att ha en andra uppsättning av dessa möbler till hands när vädret förändras och effekterna kan bli dramatiska.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*