Home / Hem / Svartvita sovrumsidéer – alltid eleganta

Svartvita sovrumsidéer – alltid eleganta

När det gäller design finns det många olika färgscheman att välja mellan. Det mest tidlösa av dessa system är svartvitt. Det är utan tvekan en klassiker och förståeligt.

Det är enkelt men ändå anpassningsbart. Det kan matcha med vilken annan färg som helst i vilken nyans som helst. Det kan också användas för att få en exakt stämning i ett rum.

Nyckeln till svartvita dekorationsidéer

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer1 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

I ett svartvitt rum är det viktigt att hitta en balans mellan dessa två färger. För mycket av endera färgen kan göra att rummet känns “av” eller ofullständigt. Här är några tips för att undvika detta:

När vitt är den dominerande färgen i rummet kan ett litet rum kännas större. I det här rummet gör de mindre tillbehören svarta.

Detta kommer att lägga mer fokus på allting vitt utan att ignorera det svarta. Alla huvuddelar i rummet ska vara vita – väggar, golv, tak, säng, garderob etc.

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer13-1 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Frank M. DeBono Construction Corp.

Målningar, ljuskronor etc. är svarta för att visa hela det vita, och därför hela rummet.

Färg rummet efter dess naturliga höjdpunkter. Om fönstret lyser upp en viss del av rummet, gör den delen vitare.

Om ett hörn av rummet är naturligt skuggat, använd svart där. Detta bidrar till en bättre kontrast mellan de två färgerna och förhindrar obehagliga nyanser på grund av det naturliga ljuset.

Svartvitt sovrum inredning

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer2 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

Ett sovrum ska visa elegans samt en känsla av stil och självförtroende. Personliga preferenser kommer alltid först när du utformar ett hem. Med det i åtanke gör svartvitt alltid en bra säkerhetskopia eller säkerhetsdesign.

Svartvita rumsidéer:

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer 3 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Mary Prince Photography

När det gäller att lägga till andra färger i det svartvita systemet är det lätt att bli överväldigad. Det finns många alternativ att välja mellan och ingen vill gå fel när man utformar ett hem.

Det är viktigt att ha en uppfattning om vilka färger som passar svart och vitt för att uppnå vissa effekter. Svartvitt är en mycket snygg, skarp design.

Effekten kan minskas genom att lägga till mörka färger eller använda för att förbättra ljusare färger. I kombination med färger som gult, orange eller rött sticker de ljusare färgerna ut från de grundläggande svarta och vita färgerna.

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer7 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Smith Firestone Associates

Grått bör läggas till för att uppnå ett snyggt men ändå neutralt utseende. En gråmönstrad tapet med svarta lakan och vita kuddar är en visuellt tilltalande, men ändå lugnande svartvitt sovrumsdesign.

För att ytterligare komplettera denna design kan tillbehör levereras i olika gråtoner. En mörkgrå lampa, ljusgrått nattduksbord och andra funktioner ökar dess överklagande.

Grå, bryggan mellan vitt och svart, binder samman hela rummet och låter varje ytterligare bit falla som om det verkligen hör hemma i rummet.

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer 11 svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Chris Snook

Svartvitt är ett kraftfullt färgschema, så dessa färger bör användas på ett lämpligt och måttligt sätt. För mycket svart eller vitt kan vara överväldigande eller för tråkigt.

Det är bäst att begränsa dig till svarta och vita sovrumsmöbler eller tillbehör. Om sängen är svartvitt är det bäst att inte använda detta schema på andra möbler i rummet.

Använd istället svartvitt för gardiner, lampor, fönster etc.

Sängkläder

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer 4 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: http://ianmoorearchitects.com/

Det finns många olika tillvägagångssätt som kan tas när du utformar sängen för svarta och vita sovrum. Ett vitt påslakan ska användas i ett rum där vitt är mer dominerande än svart.

Kuddarna ska antingen ha ett svartvitt mönster på vardera eller en monokrom byte av kuddarna. Detta förhindrar att kuddarna lyfter för mycket från locket, vilket skulle vara fallet med enkla svarta kuddar.

Sängen skulle ha en vit sängkjol och en svart sängduk. För att göra svart istället för vitt sticker ut helt enkelt genom att byta färg i denna design.

Väggar och fönster

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer5 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Sohu Designs

En av de viktigaste aspekterna av att hantera ett svartvitt rum är väggfärgen. Vitt är en mycket neutral bakgrundsfärg som passar nästan vilken design som helst.

Men eftersom det är så vanligt kan det lätt ignoreras. Uppmärksamma väggarna i ett sovrum med ytterligare nyanser som ljusgrå eller vit.

Svart tapet kräver uppmärksamhet och skapar en viss stämning för rummet.

Att använda tapeter med ett svartvitt mönster kan erbjuda det bästa från två världar: uppmärksamma väggarna utan att automatiskt skapa en djupare eller mer allvarlig stämning.

På fönster kan en svart gardin vara djärv, speciellt om resten av rummet är mer vitt än svart. En vit gardin skapar en mysig atmosfär. Svarta gardiner med vit design garanterar en modern atmosfär och en “hemtrevlig” atmosfär.

Ytterligare färger

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer12 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Robert Granoff

När du lägger till färg i svartvitt är det viktigt att du ser till att rätt mängd färg läggs till. Om det finns för mycket i det kan det göra rummet klibbigt och dåligt förberett.

För lite färg kan ses som meningslöst och alltför mycket kan sticka ut.

Viktigast är att det mesta av utrymmet ska följa det svartvita schemat.

Alla huvudkomponenter i rummet ska vara antingen svarta eller vita (eller båda). Lägg bara till andra färger i små mängder – en blå design på den svarta tapeten, en färgstark målning, en ljusbrun sängduk etc.

Ytterligare idéer för svarta och vita sovrum:

Lätt och glad

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer 9 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Chris Snook

Måla sovrummet en ren vit, accentera väggarna med skuggor på godis. Detta gör att godisfärgerna dyker upp och föreslår omedelbart “kul” att komma in i rummet.

Hängande uppmärksammande konstverk bidrar till det aktiva, ljusa humöret i rummet. För extra utseende, lägg till några glänsande tillbehör för att fånga en persons uppmärksamhet direkt.

Denna design kommer att visa upp rummet på ett lättsamt och roligt sätt.

Bohemiska

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer6 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Alyssa Lee Photography.

Börja med neutrala färger för golv och väggar. Sängen blir huvudsakligen vit för denna design. Sängtillbehöret ska ha geometriska mönster som diamanter, cirklar etc.

Naturliga fibrer bör användas för stickning. Allt detta hjälper till att ge rummet ett naturligt utseende. Hängande bilder av växter eller landskap bidrar till denna effekt.

Lägg till några levande växter för att ge rummet en organisk och ekologisk känsla. Detta kan vara avkopplande och känna sig mindre trångt än traditionella rum.

Samtida

Alltid eleganta svarta och vita sovrumsidéer 8 Svarta och vita sovrumsidéer - Alltid elegantaBildkälla: Supon Phornirunlit / Naked Decor

Ett av de enklaste sätten att få ett modernare utseende är att göra svart till fokusfärgen i rummet och sätta vita och ytterligare färger i bakgrunden.

En modern känsla kan också uppnås genom att använda randiga mönster. Kombinera detta med svart eller gråtonat tillbehör.

Använd metalldelar i hela rummet för att uppmuntra det ”industrialiserade” utseendet. Lägg till lite excentrisk tapet och vintage-liknande tillbehör.

Slutsats

Alltid eleganta svartvita sovrumsidéer 10 svartvita sovrumsidéer - alltid elegantaBildkälla: The Interior Place (S) Pte Ltd.

Svart och vitt är två enkla färger som kan skapa invecklade och vackra dekorer. Kontrasten mellan dessa två nyanser kan skapa en stil för alla tillfällen: modern, traditionell, romantisk, rolig eller individuell.

Det finns obegränsade möjligheter med detta schema. Ingen design passar alla, men en enkel svartvit design kan resultera i perfekt inredning för dem som kan få ut mer av det.

Experimentera för att hitta de bästa interiörerna till sovrummet och på andra håll. Lägg till färger, accenter, tillbehör och mer. Var kreativ och var inte rädd för att förstöra det. För det är vad tapeter är för …
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*