Home / Hem / Svartvita köksdesignidéer
Svartvita köksdesignidéer

Svartvita köksdesignidéer

Svarta och vita kök har alltid lyckats se mycket sofistikerade ut.

Oavsett om du vill ha en modern eller traditionell design fungerar den svartvita paletten åt båda hållen.

Från ett schackbrädkakelgolv till en svart spis mot vita skåp finns det svartvita köksdesignidéer som passar alla plan du vill ha.

Remodeled-Kitchen-by-Jessica-McKay Black and White Kitchen Design Ideas
Bildkälla: Jessica McKay

En dynamisk duo

Till skillnad från några konstiga färgkombinationer som vissa designers kommer med, går svarta och vita köksdekorer aldrig ur stil. Det är en klassisk kombination som har seriös stilistisk uthållighet och passar mycket bra med räkningen. Vad du gör med designen kan dock vara en helt annan historia.

Absolut kontrast i svartvita köksdesigner

Tekniskt krävs två färger för att skapa ett färgschema. Därför behöver ett svartvitt kök inte ha en annan färg för att vara komplett. Det finns dock några människor där ute som vill lägga till lite känsla i det svartvita.

Greenbrae-by-Urrutia-Design svartvita köksdesignidéer
Bildkälla: Urrutia design

Lägg till en touch av färg

När man tittar på svartvita köksbilder finns det något konstigt tillfredsställande med att lägga till en streck färg.

Visst, svartvita köksskåp kan se fantastiska ut, men att lägga lite färg, oavsett om det är under materialvalsprocessen eller dekorationsprocessen efteråt, kan se levande ut.

Brisbane-industri-kök-renovering-av-Kim-Duffin-för-sublim-arkitektoniska-interiörer svart och vitt-kök design-idéer
Bildkälla: Kim Duffin för Sublime Architectural Interiors

Röra upp saker

Hur du kombinerar svartvitt är upp till dig och möjligheterna är oändliga. Vissa lägger huvudskåpen i vitt och lägger till svarta öskåp och väljer sedan bänkskivor i omvänd ordning.

Ett annat alternativ är att sätta svarta och vita plattor på golvet eller backsplash. Om du inte insisterar på rostfritt stål kan svarta och vita enheter också användas.

Holden-Street-by-Nest-Architects design för svarta och vita kök
Bildkälla: Nest Architects

Mönsterpsykologin

Dessa två helt motsatta färger kan ha en ganska stor inverkan på atmosfären i ett rum. Stora delar i vitt och svart kan ge elegans och mindre mönster kan skapa en energisk, rolig atmosfär.

Hur kan du få saker att fungera för dig?

Om du vill ha ett helt svartvitt schema, se till att en av färgerna dominerar snarare än att ge båda samma utrymme.

Ett övervägande vitt schema kan se friskt ut, men elegansen i ett mörkt schema med vita accenter kan vara väldigt elegant.

Håll dig till tillbehör om du vill ha en mjukare finish. Monokrom är perfekt för alla trätoner och för rena färger som smaragdgrön eller grå.

Tolycke-by-Kungsäter-Kök-Göteborg svartvita köksdesignidéer
Bildkälla: Kungsäter Kök Göteborg

Att matcha olika nyanser av vitt kan vara svårt när man försöker på olika ytor.

Om du till exempel lägger ett vitt bord bredvid en tapet med vit bakgrund kan bakgrunden se benvit ut. Försök att separera dem med svarta tillbehör.

Monokrom är djärvt och brukar dra nytta av både struktur och olika ytor. Matt och blank, tät och ogenomskinlig. Du kan bygga upp dessa lager för att mjuka grova områden och lägga till ytterligare intresse.

Var inte rädd för att blanda ihop skalor och mönster. Omge varje mönster med något vanligt (förutom kuddar) kan det sticka ut. Kombinera olika sittdesigner för en avslappnad känsla.

Chambers-St-by-Mim-Design Designidéer för svarta och vita kök
Bildkälla: Mim Design

1. Den vita färgen du behöver i ditt kök är riktig vit. Skaffa inte vita gem och be om en liknande färg i färgbutiken eftersom du troligen kommer att få äggskalvitt. Det här är inte effekten eller kontrasten du behöver.

2. Om dina skåp är i fokus, se till att deras vita färg är blank och välj kol eller svarta plattor för dina väggar. Om du tror att du har gått överbord med kontrasten, gör dina väggar mörkröda eller bruna.

Hudson-House-by-Jessica-Claire-Photography Svartvita köksdesignidéer
Bildkälla: Jessica Claire Photography

3. Om du vill ha vita väggar och svarta skåp, skaffa lite grundfärg, sandpapper och svart färg och måla om dina skåp. Du kan även få självmonterade skåp om du har råd med det.

4. Gå inte överbord med färger. Kom ihåg att du letar efter ett svartvitt kök. Så se till att dina apparater, köksredskap och krukor är svarta och vita.

5. Minska röran. När allt kommer omkring dekorerar de och modernt förbättras av enkelhet. Röra förstör hela idén. Skär ner föremålen på ytorna och se till att allt du inte använder är dolt i skåpen. Håll alltid sakerna rena, städade och organiserade.

Pacific-Heights-Victorian-by-Peninsula-Custom-Homes Black and White Kitchen Design-Idéer
Bildkälla: Peninsula Custom Homes

Använd trä för att mjuka upp svartvitt

Ett helt svartvitt kök kan se kallt och varmt ut. Gör det mjukare med varma trämöbler. Du kan använda en ö-disk och inbyggd i väggglasskåpet för att kompensera de mörka skåpen liksom de svarta och vita golven.

Återanvänd möblerna i andra rum

Ett inbyggt glasdörrskåp från ett av de andra rummen kan vara ett perfekt ställe att servera rätter och glas. Kontrollera om någon av de andra möblerna inte passar i den aktuella platsen och försök att blanda dem i köket.

Glencairn-by-Lorraine-Franklin-Designs-Inc Svartvita köksdesignidéer

Bildkälla: Lorraine Franklin Designs Inc.

Samordning är mycket viktigt

När du matchar färgen med inredningarna på skåpen känns hela köket sömlöst. Andra samordnade detaljer kan bara läggas till, t.ex. B. Taklampor ovanför öbordet samt dörrhandtag och brännskivor i samma färg.

Håll vissa områden rena

Du kan välja ett slags delat kök. Det händer mycket i ena änden av köket, en vägg med bokhyllor, en soffa, en porslinbod, men tvärtom handlar det om nytta.

Det finns infällda hyllor för lagring av ofta använda föremål och diskbänkarna runt diskbänken är tydligt utlagda. Blommor såväl som små konstverk kan framhäva detta rena utseende och få det att se avsiktligt ut.

Lido-Isle-by-Graystone-Custom-Builders-Inc Svartvita köksdesignidéer
Bildkälla: Graystone Custom Builders, Inc.

Tänk på alla synpunkter

Detta gäller om ditt kök har flera ingångar. Du bör tänka på hur var och en av dem ser ut.

Utsikten från matsalen ska till exempel se ut som en förlängning av detta rum. Du kan infoga konstverk som får dig att känna att du verkligen hör hemma där.

Svartvitt kan ge dig mycket balans

När du arbetar med dessa två färger är balans en viktig faktor. Din stil, storleken på köket och hur det harmoniserar med de andra rummen i huset bestämmer balansen. Belysningen avgör den övergripande bilden, så det är ganska viktigt också.

Använd svarta och vita golv för att få dina golv till liv

Genom att kombinera svarta och vita plattor får du en färgpalett som ger din golvstil en mycket dramatisk känsla.

En schackbrädestil är billig och mångsidig och förbättras i många köksstilar. Ta dig tid att välja rätt golvplattor så kommer du aldrig att ångra ditt beslut.

Modern-klassisk stil-Home-by-Tennille-Joy-Interiors Svartvita köksdesignidéer

Bildkälla: Tennille Joy Interiors

Keramiska plattor är det perfekta alternativet eftersom de är lätta att installera, tål gångtrafik och håller i livet. Porslin är tåligt, absorberar inte vatten och är smutsavvisande, men det kostar ett pris.

Polerade granitplattor är reptåliga och tål tung trafik. Skifferplattor är mycket slitstarka och täta, och du kan lägga till skönhet och funktion med en mosaikplatta. Om din sak är unik, gå till glasplattor.

En monokromatisk backsplash är en bra idé

En helvit eller helt svart kakel kan ge dig ett bra utseende. Använd en tunnelbana för en köksbacksplash. De ger dig ett brett utbud av färgidéer. Vita tunnelbanor ger dig ett luftigt, lätt utseende, medan svarta ger dig stark kontrast och balans.

2014-Spring-Parade-of-Homes-Winner-by-Clark-Co-Homes svartvita köksdesignidéer
Bildkälla: Clark & ​​Co Homes

Marmor, keramik, porslin och glas bör också övervägas, och svarta och vita tunnelbanekakel ger ett tidlöst utseende.

Plattor kan också användas som accenter om du vill skapa något personligt. För att få ditt backsplash till liv kan du alltid måla dina köksskåp i en annan färg.

Svartvita detaljer kan subtilt ge intresse för dina väggar

Vita skåp med skakdörrar kan subtilt ge ditt kök intresse. En mosaikvägg med svarta och vita spanska plattor kan göra samma sak.

Väggarna är ett allmänt område som du kan använda för att visa mosaiker, mönster och silhuetter. Väggkonst och kontrasterande bilder kan ge liv åt ditt kök, och svarta väggur, målningar eller bilder med svarta kanter kan förstärka vita väggar.

Streeterville-Renovation-by-Q-Construction Black and White-Kitchen-Design-Ideas
Bildkälla: Q-struktur

Du behöver inte riktigt använda en enda färg för dina väggar. Spela med svarta och vita toner för att uppnå det utseende du vill ha. Och glöm inte – du kan alltid använda geometriska eller blommiga mönster på en tapet för att få den att leva utan att verkligen försöka.

Svartvitt bör användas i strategiska områden

Om du inte vill att båda färgerna ska vara tillsammans på väggar, backsplash eller golv kan du använda dem i olika områden.

Måla till exempel väggarna vita och få ett svart bord och säten. Och du bör inte begränsa dig till normala färger, använd nyanser av båda. Svart kan lätt bytas ut mot mörkgrått och vitt med elfenben.

Masons-ave-kitchen-by-jessop-arkitekter svartvita köksdesignidéer
Bildkälla: Jessop Architects

Sammanfattning

Ett svartvitt kök förvandlar ett tråkigt, tråkigt rum till ett attraktivt, sofistikerat kök. Idéerna ovan kan ge dig ditt drömkök.

Tribeca-Residence-von-Dirk-Denison-Architects Black and White-Kitchen-Design-Ideas
Bildkälla: Dirk Denison Architects

Moderna kök tenderar att vara vackra och ännu bättre i svartvitt. De snygga, enkla linjerna och den fantastiska kontrasten gör det svårt att missa dess skönhet och du bör göra det smart för att bibehålla denna avkopplande miljö och få ditt jobb gjort.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*