Home / Hem / Styling av ditt badrum bör vara en prioritet
Styling av ditt badrum bör vara en prioritet

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet

När det gäller inredningsplaner och diskussioner minns sällan någon att ge badrummet den vikt det förtjänar.

Ibland beror det på att vi ser det som ett användbart utrymme, men oftare på grund av att det är litet och inte lika trångt.

Vad vi alla försummar är att ett bra badrum kan göra mer nytta för vårt positiva humör och gästfrihet än något annat rum i huset. Den eleganta designen på ditt badrum bör vara en prioritet och inte en andra tanke.

Ett annat problem är att de flesta av oss genom att tillämpa den ”moderna interiören i ett snyggt badrum” gör det mer praktiskt istället för att göra det intressant och snyggt.

Färger, former och mönster förtjänar speciell behandling i badrummet: läs våra tips om hur du skapar en elegant badrumsdesign och idéer kommer att tänka på!

Byt färger

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet1 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Astro Design Center

Ta lite badrumsfärg och ändra schemat själv. Använd neutrala nyanser för att få det att känna sig fräsch och rymlig och häll i lite mörkare nyanser här och där för ett dramatiskt utseende.

Glöm inte: Mörket blir inte så tråkigt om det tänds med några doftljus. Så varför inte inspirera till en romantisk miljö?

Jordfärger spelar också en roll

Styling av ditt badrum ska vara en prioritet2 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Gästarkitekter

Varför behålla det monokroma och tråkiga golvet när du kan dra nytta av spännande lösningar som marockanska och spanskt präglade plattor?

Badrummet är inte platsen för att lagra dina kreativa idéer. Så välj ett mönster som kommer att muntra upp dig varje gång du går in i badrummet.

Duschhuvuden är mer än bara stora vattensprutor

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet3 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Himlen är gränsen design

Det behöver inte vara det lyxiga vattenfallet du har sett i en 5-stjärnig resortkatalog, och det behöver inte ha massageställningar.

Allt det behöver göra är att arbeta rätt och se bra ut så att dina vanliga duschar förvandlas till uppfriskande spa-inspirerade stunder.

Byt bänkskivor

Styling av ditt badrum ska vara en prioritet4 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Robeson design

Det bästa sättet är att låta en professionell installera en ny faner eller granitbänkskiva. Priserna är vanligtvis låga, men om du tror att du inte har råd med det, täck över din slitna bänkskiva med laminat.

Dessutom är marknaden staplad med trä, sten och andra naturliga ytor som ser för sofistikerade ut för sitt pris.

Tänk noga på belysningen

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet5 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: RLH Studio

Hoppa inte över nödvändig takbelysning, eftersom badrum är ett av de utrymmen där sikt är absolut nödvändigt.

För stylingsändamål kan du alltid installera ljuskronor, ljus eller till och med ångsäkra downlights längst ner på dina duschkabiner.

Badrummen är vanligtvis små. Så försök att inte överdriva det med beslag. Välj istället en accent som verkligen kan öka stämningen.

Dekorera väggar med konst

Det eleganta badrummet bör prioriteras8 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: Avalon Interiors

Vem sa att inramad konst endast är för vardagsrum och sovrum? Att hänga delar i ditt badrum är en unik lösning, men du måste hålla det enkelt, avkopplande och se till att det passar med resten av din inredning.

Uppdatera speglarna

Det eleganta badrummet bör prioriteras9 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: La Casa Builders Inc.

De flesta badrum har tråkiga glasbackspeglar som har skadats som tidigare år och är därför det första tecknet på att något måste ändras i ditt badrum.

Vi rekommenderar att du byter ut dem med större, inramade alternativ, antingen de du skulle köpa i en butik eller så skulle du göra dem själv.

Det finns många attraktiva ramstilar som du kan överväga beroende på vilken du kan upptäcka den perfekta biten på platser som sparsamhetsbutiker, loppmarknader, antika marknader etc.

Gör badrummet mjukt med fönsterbehandlingar

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet7 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Margot Hartford Photography

Badrummen är tänkta att vara hårda och solida och det finns lite du kan göra för att de ska gå sönder. En nyare designpraxis har dock visat sig vara till stor hjälp – att behandla fönster med intressanta och ljudabsorberande tyger!

Naturligtvis har du frihet att välja den färg eller det mönster du gillar, men se till att det är ett fuktsäkert material som skyddar din integritet och ändå lyckas sprida ljuset på rätt sätt. Det är därför mörka fönsterbeläggningar är sällsynta i badrummen.

Byt ut duschdraperiet

Det eleganta badrummet bör prioriteras10 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: CP Hart badrum

Är du inte uttråkad Dessutom kan lite göras för att skydda duschdraperier från skador eftersom de lämnar ränder även när du tvättar händerna.

Om din budget tillåter det, installera snygga duschskärmar, men kom ihåg att dessa är mycket mindre praktiska.

Ta med naturen in

Det eleganta badrummet bör prioriteras6 Den eleganta utformningen av ditt badrum bör prioriterasBildkälla: chalet

Blommor kan fräscha upp även det mörkaste och allvarligaste rummet. Så varför ska du hålla dem borta från badrummet?

De kommer definitivt att föryngra det och lägga till en välkomnande känsla varje gång du går in. Så ta en enkel vas och fyll den med färska blommor. Skillnaden kommer att kännas omedelbart.

Tänk utanför lådan

Du kan inte ändra listan över grundläggande funktioner som ditt badrum behöver, men du kan leka med deras design. Du kan till exempel byta ut de traditionella handduksskenorna med färgglada eller uppvärmda ställ eller välja de som följer med dina kranar.

Ringhållare är ett bra grepp för enkla och diskreta badrum.

Täck väggarna med cement

Det eleganta badrummet bör prioriteras11 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: Michael Abrams Limited

Om det inte finns några brickor som skyddar dina väggar från fukt, överväga cement istället. Du kan till och med gå så långt som att ta bort kakelplattorna helt och renovera dem med färgglada väggbeläggningar som tål hög luftfuktighet.

Du kan göra det själv eller hyra en erfaren entreprenör istället.

Glöm inte att förvara den

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet12 Designa stil bör vara en prioritetBildkälla: Markera varumärkesarkitektur

Som med kök har badrum alltid allvarliga förvaringsproblem att hantera, och att fixa dem kan ofta bryta banken. Den goda nyheten är att du kan hoppa över trendiga saker och välja ett billigt alternativ som kan spara respektabla summor pengar på ditt konto.

Du kan till exempel hänga flytande hyllor till dina handdukar och kosmetika och dekorera dem med ljus, färgglada lådor eller liknande personliga prickar.

Bakgrundsbilder är också ett alternativ

Det misstag som många människor gör när man dekorerar badrum är helt enkelt att förväxla det som tråkigt. Varför inte använda tapeter när det är lätt? Du kan alltid välja ett favoritmönster för att lägga till en pizzatouch i ditt annars enkla badrum.

Sidoljus

Styling av ditt badrum ska vara en prioritet13 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Brillo handyman

Så användbart som du kanske tror, ​​reflekterat ljus skapar inget mer än smickrande skuggor och en orealistisk bild av hur du ser ut.

Sidoljus är mycket bättre på att justera mängden ljus. Om kablar inte längre är möjliga kan du byta ut lampan mot en lampa med två eller flera lampor bredvid varandra.

Djur teman

När du väl har valt ett ämne, håll dig till det. Ditt badrum är ditt personliga utrymme och du kan bokstavligen göra vad som helst med det!

Det är därför vi rekommenderar jägare att hänga upp sina djurkoppar i badrummet. Ärligt talat är detta en av de mest intressanta och personliga badrumslösningarna vi någonsin har stött på.

Använd mattor för att definiera områden

Det eleganta badrummet bör prioriteras14 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: Lanthia Hogg Designs

Mattor kan spela många viktiga roller i badrummet. Först och främst kan de täcka ett fult, skadat golv och lägga till en mjuk ullyta på dina bara fötter. Ull är det enda tyget som bör betraktas i det här fallet eftersom det, till skillnad från syntetiska material, kan motstå mögel och andra fukteffekter och inte visar smuts.

Allt du behöver göra är att lägga på det medan det är vått. När du sätter in det igen är det absolut detsamma.

Charmiga korgar

Korgar kan få ett badrum att känna sig varmare och mer inbjudande, och de kan också användas för att lagra toalettpapper, handdukar eller andra användbara verktyg.

Målad fåfänga

Styling av ditt badrum bör vara en prioritet15 Styling av ditt badrum ska vara en prioritetBildkälla: Joni Spear inredningsdesign

Måla är ett omedelbart sätt att uppdatera din fåfänga, och det är det mest kostnadseffektiva alternativet jämfört med allt vi har nämnt här. Det slutgiltiga målet är att få det att se nyare ut, speciellt om det hanteras av en kreativ person som kan måla träkorn eller liknande motiv.

Trägolv

Det eleganta badrummet bör prioriteras16 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: Erotas Building Corporation

Experter rekommenderar att man undviker äkta trä i badrummet, eftersom vattnet kan orsaka allvarliga skador över tiden.

Det är dock det som gör laminat så vackert: du kan helt enkelt installera det (även över ditt befintliga golv), måla det eller välja en färdiggjord som ser elegant och elegant ut. Laminat finns i så många stilar och färger att det är nästan omöjligt att inte hitta den perfekta, kompletterad med att de är extremt hållbara.

Färgade och temahanddukar

Det eleganta badrummet bör prioriteras17 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: Armstrong Keyworth

Kom ihåg att även de minsta detaljerna kan göra stor skillnad på grund av ditt badrums storlek. Det betyder att dina handdukar lätt kan bli uppmärksamheten. Så se till att de matchar den övergripande paletten du använde i badrummet.

Djävulen är i detaljerna

Det eleganta badrummet bör prioriteras18 Det eleganta badrummet bör prioriterasBildkälla: Jennifer Bevan Interiors

Återigen är små förändringar de mest kraftfulla generatorerna för stora skillnader som gör även duschridån till en viktig detalj som förtjänar uppmärksamhet.

Att renovera ditt badrum kanske därför inte kräver onödiga byten och byten, helst bara nya krokar, en vas med färska blommor och några moderna tillbehör.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*