Home / Hem / Stuga design kan se bra ut
Stuga design kan se bra ut

Stuga design kan se bra ut

Föreställ dig att ha inredning i lantlig stil på sommaren? Hur låter det Det finns en mystisk koppling mellan dekoration i lantlig stil och en fräsch, positiv atmosfär.

Genom att kombinera en informell strandliv och reträtt på landsbygden får du en semesteruthyrning att du känner dig undangömd i en lantlig stuga, långt från den urbana spänningen och den snabba livsstilen.

Ja, lantlig design är perfekt för att förvandla ditt hem till ditt favoritutrymme på jorden, och de är inte så svåra att komma till. Allt du behöver veta är hur man applicerar följande “buffing” -detaljer:

Inredning

Cottage-Style Designs-Can-Look-Great1 Cottage-style designs kan se bra utBildkälla: Harpers Interiors

Om du vill dekorera i lantlig stil har du en stor fördel: Du spenderar inga pengar! Hem i lantlig stil kommer ofta med begagnade möbler som köptes på garageförsäljning och loppmarknader eller samlats in från familjeavfall.

Delar är tänkta att inte ha någon logisk ordning, och den kaotiska atmosfären där ingenting går med någonting är typ av charmig. Husägare är mer oroade över komfort, så de har inget emot att måla om eller renovera möbler som passar deras plan.

Ljus palett

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great9 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: Virginia W. Kelsey, AIA

Stugainredning fungerar mestadels med ljusa och neutrala färger eller vilken nyans som helst som är inspirerad av naturen och påminner om en vittrad interiör (det är därför som solblekta blues och olivgröna blommor ser väldigt bra ut i stugor).

Det du vill uppnå är en plats som ser ut som att den alltid finns där, och ingenting skärs ut som dämpade toner med konstgjorda ytor för detta ändamål. Paletten i fråga gäller också möbler som måste ha samma patina av vintergröna skönhet.

Naturligtvis bör du inte hålla fast vid en enda ton, utan variera mellan olika nyanser av färg (särskilt de vita) för att göra platsen så avkopplande som möjligt. Pärlbrädor och sidospår är också perfekta för att dekorera stugor.

Trä runt

Stugformade mönster-kan-se-bra2 Stugformade mönster kan se bra utBildkälla: Nastasi Vail-design

Stugorna är perfekta för människor som tycker om att vara omgivna av naturen, eftersom deras interiör är helt av trä: de har trä på väggarna, tak, golv och möbler.

Stugatmosfären är helt enkelt otänkbar utan dem! Lyckligtvis är utbudet av träidéer ganska brett och ser ännu bättre ut med några nautiska element (däckliknande lampor, hyttspeglar … vad du kallar det!).

Inspiration från naturen

Stuga-stil-mönster-kan-se-bra10 Stuga-stil-mönster kan se bra utBildkälla: Kohl & Rosen Ltd.

Den enda regeln är att hålla saker naturliga, vilket innebär att alla utomhuselement är välkomna. Den gudomliga aspekten av naturlig dekor är att du kan ta in så många naturliga element som du vill utan att platsen ser rörig eller överst.

Det bästa valet är att välja varma naturliga strukturer, trädgårdssäten, trådplanter eller krukväxter. Ju färskare desto bättre!

Lätt och fräsch

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great8 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: GIL WALSH INTERIÖR

När du analyserar olika landstilsidéer, börja med dig själv: Vill du sitta fast i ett mörkt kök på sommardagar?

Jag slår vad om nej! Det är därför du måste se till att varje rum är ljust och fräscht. Som sagt bör du göra vad du kan för att släppa in solen och luften.

Använd stora fönster och glasrutor och undvik gardiner (om det är absolut nödvändigt, använd tunna och naturliga material).

Golv

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great11 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: Drömmande vita

Glöm formell och perfekt! Golv i stugor måste se ut som något du gjorde slumpmässigt för att inte gå barfota på grova ytor.

Den bästa idén är att gå efter kalt trä, gammaldags och dubbelmålade stencilmönster eller enkla råbrädor med vintagemattor flätade på. Det är också det enda fallet där designen stöder vägg-till-vägg-mattor och plattor är också bra. Vad du än väljer – tänk vintage!

väggar

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great7 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: Connie McCreight Interior Design

Det är här stugans tema är tydligast: tillsammans med bleka och ljusa färger rekommenderar vi att du dekorerar väggar med tapeter, helst med rutor eller blommotiv.

En bra riktning är att välja väggmönster som kontrasterar golvet eftersom det kommer att göra utrymmet mer minnesvärt och hålla träpanelerna långt ifrån de nya besökarna.

Display och lagring

Stugor är det sällsynta tillfället när öppen förvaring är en bra idé: saker dumpas vanligtvis i öppna hyllor, hängande urnor eller korgar, och allt för att stugan betyder fräsch och luftig.

En bra idé att få inspiration är att titta på bondgårdar i realtid i landet eller ett strandhus, oavsett vad du vill.

Allt går om du inte har bestämt dig för att använda mörk och tung förvaring (detta kommer att överväldiga charmen på din plats och få den att se mindre luftig och fräsch ut).

Dessutom kostar hyllor av furu / ek inte en arm eller ett ben! Du kan köpa dem på budgeten eller bara måla en begagnad för att lägga till den nya accenten i ditt vardagsrum.

Stugstilen är perfekt för vinsamlare som hittar sin efterlängtade hylla på en central men dold plats (t.ex. i trapphuset).

Sanningen är att den lantliga stilen lämnar gott om utrymme för unika idéer. Helst så att du kan dra nytta av det extra utrymme du har! Dela en kvadratmeter med en träskiva och voila: du har extra förvaringsutrymme för hattar och paraplyer!

Dekorer istället för dekor

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great6 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: Hemindustri

Vem sa att allt måste vara rustikt? En kombination av rustik inredning och moderna material kan vara en utmärkt lösning, särskilt om du planerar att applicera den i köket.

Tänk dig kojmotiv med moderna bänkskivor i granit – låter det inte bra? En annan intressant kombination som vi tänkte på är rostfria apparater i rum med tallgolv eller till och med lantbrukshandfat med koppar / borstade nickelkranar.

Lugnar inte tanken dig direkt? Föreställ dig vad det skulle göra med din livsstil om du använde den!

Tyger

Stuga design kan se bra ut3 Stuga mönster kan se bra utBildkälla: Lola Watson inredning

Hemligheten ligger i mixen: Cottage står för varje unik kombination av mönster och texturer som används överallt från klädsel till bordskjolar.

Du kan använda en mängd olika tryck (blommor, rutor, ränder, rutor etc.), och det rekommenderas starkt att du täcker skarpa möbler eller kastar mysiga kast var du än kan.

Komfort är allt

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great4 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: LKID

Oavsett vad du gör med ditt fritidshus måste du hålla det bekvämt! Komfort och mysighet är oskiljaktiga delar av din rustika atmosfär, varför de två och ditt hem passar ihop som ärtor i en pod.

Lägg till massor av soffor, soffor och dagbäddar och håll temat krämigt och varmt. Att använda subtila färger gör att en plats ser bekvämare ut, särskilt när det gäller kast och kuddar också.

En ännu bättre idé är att lägga till favoritkonster, en samling favoritböcker eller viktiga memorabilia. Detta är ett riktigt hem!

Små lera rum

Trodde du att en andra ingång kan vara mer än … en ingång? Ett trätorn med hyllor och paneler är perfekt för förvaring. Precis som en vanlig foajé kan den här också se varm och inbjudande ut med en bekväm bänk och några hängare. Det är en utmärkt idé att göra människor mer välkomna, tycker du inte det?

Massor av ljus

Det finns faktiskt något romantiskt med stugor! Det är därför du bör överväga alla typer av ljus (doftljus, stativ och flytande ljus).

Utan dem kunde du inte få den “drömmande touchen” som är så specifik för stugor och doften av din plats kommer inte att vara lika trevlig heller.

Täcken

Stuga-stil-mönster-kan-se-bra12 stugformade mönster kan se bra utBildkälla: Johnson Berman

Täcken är perfekta för stugor och är idealiskt placerade på en plats där de är lätt synliga. Ju mer de sticker ut, desto bättre.

Tänk på att de ska täckas med mjuka ytor för att matcha sina bleka / rustika färger som gör dem till himmelska tillsatser för alla hem.

Färger och mönster

Cottage-Style-Designs-Can-Look-Great5 Cottage-Style Designs kan se bra utBildkälla: Karen Joy Interiors

Som tidigare nämnts har stugor en hög tröskel för färg- / mönstertolerans. Det behöver dock inte betyda att du inte behöver ett konsekvent tema. Om det är en engelsk stuga, tänk på blommönster med dominerande gröna och rosa.

Rustika stugor kan å andra sidan kännas igen av sina grovt huggen trämöbler och varma rost- och guldtoner. Om du har turen att bo på stranden bör du definitivt överväga sandbeige, blekblå och massor av krämiga vita. Bleknade och patriotiska planer är inte ovanliga i dessa hus också.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*