Home / Hem / Spanska inredningsidéer och element
Spanska inredningsidéer och element

Spanska inredningsidéer och element

Den spanska inredningen är en bra idé om du letar efter ett tema som är sofistikerat och elegant samtidigt som du behåller en mysig och avslappnad atmosfär. Ursprungligen populär i Kalifornien, Texas och Florida i början till mitten av 1900-talet, är spanska heminredning fortfarande populär idag. Hem som är inredda i denna stil kommer sannolikt att säljas snabbare och till ett högre pris.

Spanska-inredning-design-idéer-och-element-8 Spanska inredning-design-idéer och element

När du skapar ett hem med ett spanskt inredningstema skapar du ett utrymme med en verklig medelhavskänsla oavsett var i världen du bor, som framkallar bilder av rustika villor, avslappnade siestas, färgglada fester och traditionella familjevärden.

Att använda den spanska inredningen hjälper dig att skapa ett välkomnande och vänligt hem som fortfarande är praktiskt och bra att leva. När du kombinerar användningen av djärva, färgstarka uttalanden med svala plattor och golv har du möjlighet att vara riktigt kreativ och samtidigt behålla en balans i din design.

Gå spanska!

Spanska-inredning-design-idéer-och-element-1 Spanska inredning-design-idéer och element

För att ge dig inspiration när du överväger att skapa ett inredningselement i spansk stil i ditt hem är det en bra idé att samla olika bilder för att ge dig några idéer. Kolla in några spanska konstverk, bilder på traditionella spanska händelser som tjurfäktning, flamencodans och fiestor, och foton av landet, och kolla in andra hus som är designade med ett spanskt tema också. Några av artisterna du bör inspirera inkluderar Picasso, Goya, Miro och Dali. Du kanske vill titta på några av deras bilder.

Kanske har du några souvenirer från en spansk semester som du vill ta med dig för att hålla dina minnen vid liv.

Väggar och tak

Spanska-inredning-idéer-och-element-6 Spanska inredning-idéer och element

Den spanska inredningen kräver att väggarna är släta och strukturerade och att tapeter aldrig används. Att skapa en texturerad eller konstgjord finish på väggarna ger ett riktigt äkta spanskt utseende. Detta kan uppnås på två sätt. Använd olika typer av borstar eller svampar för att applicera lite olika nyanser av samma färg, för att lägga till dimension eller för att applicera en speciell finish genom att blanda polymeren med en cementpuss och applicera den på väggarna, följt av två lager lager eller 100 % akrylfärg för att skapa en gipsad vägg. Om du vill prova någon av dessa tekniker är det bäst att skapa ett testområde på en liten del av väggen och experimentera lite innan du börjar arbeta med hela rummet.

Golv

Spanska-inredningsdesign-idéer-och-element-7 Spanska inredningsdesign-idéer och element

Användningen av mattor i spansk inredning är mycket sällsynt. Istället läggs vanligtvis någon typ av hårt golv över fastigheten, med mattor och mattor efter behov. Men om du verkligen känner att du behöver en matta, är spanska mattor vanligtvis beige eller krämfärgade med gröna eller gula linjära mönster och är gjorda av en knutväv med förskjutna rader.

Den mest traditionella golvformen i spansk inredning är lövträ, även om det är dyrare är det ett mycket varmare alternativ än kakel och ser vackert ut.

Kakel är ett billigare alternativ och kan också göra ett riktigt effektivt spanskt inredningselement, speciellt om du använder terrakottakakel med mörk injekteringsbruk, även om skiffer eller tunga, frostat keramiska plattor också kan vara bra val.

Att använda några kompletterande vävda mattor är ett riktigt bra tillskott för att komplettera ditt utseende.

dekor

Spanska-inredning-design-idéer-och-element-5 Spanska inredning-design-idéer och element

Eftersom effektiv spansk inredning utnyttjar ljus och utrymme bra, försök att undvika överbelastning av dina rum med möbler och försök istället hålla vardagsrummet praktiskt och snyggt.

Möbler ska vara gjorda av mörkt trä eller smidesjärn. Att använda begagnade eller slitna möbler kan hjälpa dig att uppnå ett riktigt äkta, rustikt spanskt utseende.

Hängande spanska målningar, metallkonstverk eller intressanta hyllor är också bra sätt att lägga till ett spanskt element i dina designplaner.

Veranda och uteplats

Det finns mycket spanskt liv utomhus, vilket återspeglas i den spanska inredningen. Så din uteplats eller veranda blir en viktig del av att skapa ett hem med detta tema. Spanska hem syftar till att integrera uteserveringar i hemmet så mycket som möjligt, med franska dörrar eller valv som leder ut från matplatser eller vardagsrum. Dekorera din uteplats eller veranda med smidesjärnsbord och stolar eller trä- eller korgmöbler för att skapa ett riktigt trevligt område för friluftsliv. Detta inkluderar färgglada kuddar, en eldstad och massor av växter och blommor i krukor och hängande korgar för ett riktigt bra resultat, spansk stil som passar inredningen i ditt hem.

belysning

Spanska-inredning-design-idéer-och-element-4 Spanska inredning-design-idéer och element

Med en mängd olika lyktor, smidesjärnlampor och ljusstakar kan den spanska avgiften för din design massivt höjas. Citronella-ljus är en typisk doft som spanjorerna använder för att avskräcka myggor och andra insekter.

Se till att dina rum är så ljusa som möjligt eftersom det verkligen hjälper till att upprätthålla Medelhavets stil i ditt spanska inredningstema oavsett hur vädret är ute.

Utrustning

Spanska-inredning-design-idéer-och-element-2 Spanska inredning-design-idéer och element

Spansk inredning innebär användning av många tillbehör som porslin, keramik, smidesjärn och tyger. Använd mattor, gardiner och örngott för att förbättra ditt utseende, liksom gardinstänger av smidesjärn, dörrhandtag och ljuskronor, och visa föremål som tallrikar, vaser eller keramiska ornament. Det är tillrådligt att inte använda för många extra saker för att undvika att rummen blir röriga.

Tips att tänka på när du dekorerar med ett spanskt inredningstema

  • Detta är en dekorativ stil som använder finhuggna träföremål som dörrkarmar och fönstergaller.
  • Använd spanska mönster för att se effektiva ut. Ett bra exempel på detta är det moriska inflytandet inuti

Katalanska målade plattor och keramik.

  • Använd vanliga väggar och djärva färger någon annanstans i dina mönster för en autentisk känsla.
  • Håll golvet enkelt och använd mattor
  • Utnyttja rymden utomhus

Att använda ett spanskt inredningstema i ditt hem hjälper dig att skapa en livlig och välkomnande miljö med en vänlig och avslappnad atmosfär, oavsett om du är inspirerad av en lantlig tillflyktsort, en strandvilla eller ett traditionellt gammaldags hus.

Nu när du har all information du behöver och lycka till med att fylla i dina egna spanska inredningsidéer.

Vi skulle gärna höra din feedback om projekt du har genomfört med spanska inredning

Om du gillade att läsa den här artikeln om dessa spanska inredningsidéer, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*