Home / Hem / Modern gotisk inredning med dess funktioner och möbler
Modern gotisk inredning med dess funktioner och möbler

Modern gotisk inredning med dess funktioner och möbler

Den gotiska inredningen och den medeltida inredningen representerar samma era – likheterna slutar dock under medeltiden. De är två ganska unika stilar.

Ofta får termen gotisk viktoriansk husinredning människor att tänka på läskiga, lumpiga herrgårdar med svarta väggar och fönster med tunga gardiner som stänger ut allt ljus. Den typiska idén om ett gotiskt rum får de flesta att rysa.

I själva verket är viktoriansk gotik en arkitektonisk stil som hittades redan på 1740-talet med så vackra och invecklade mönster att moderna husägare försöker integrera dessa gotiska inredningsfunktioner i utseendet på sina hem.

Den moderna gotiska inredningsrörelsen erbjuder invecklade, eleganta och vackra bitar för ditt hem. För att integrera denna överdådiga stil i ditt hem finns det olika beskrivningar av stilen följt av idéer som kommer att inspirera din gotisk-inspirerade inredning.

Den gotiska

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-5 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Gotisk arkitektur uppträdde först under medeltiden omkring 1150 e.Kr. när den blev en viktig del av byggnadsplaneringen. Vid den tiden var det känt som “den franska stilen”.

Det finns fortfarande många vackra exempel på gotisk stil i Storbritannien och över hela Europa i allmänhet och i Paris, Frankrike i synnerhet. Designen är tydligast i de gotiska katedralerna som byggdes under århundraden.

Idag utgör detta arbete en möjlighet för det moderna samhället att känna igen den betydande förmågan, den oändliga beslutsamheten och gedigen teknik som går in i att skapa dessa formidabla strukturer. Den “flygande pelaren”, kanske det mest kända gotiska elementet idag, skapades under medeltiden. Ett perfekt exempel på en tidig flygande pelare är Notre Dame-katedralen i Paris, en gotisk katedral känd över hela världen.

Den “spetsiga” gotiska stilen var ett utsmyckat utseende som användes i dörrar, stolar och valv på ett sätt som det medeltida samhället aldrig sett tidigare. Arkitekter använde symmetri proportionellt för att balansera det gotiska interiörets utrymme.

Den gotiska inredningen introducerade också den gudomligt inspirerade, kyrkliga stilen, som markerade en tid då den katolska kyrkan hade segrat över hedendom i hela Europa. Denna gudomliga rörelse skapade en ny tidsålder av hisnande gotiska katedraler som uppmuntrade ingenjörer att uppfinna nya byggmetoder för att stödja den extrema bulk som krävs för dessa majestätiska strukturer.

Den gotiska stilen

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-2 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Nu när du tänker på viktoriansk gotisk stil, föreställ dig gamla, invecklat dekorerade kyrkor istället för mörka, öde rum. Föreställ dig en fristad med ståtliga gotiska glasmålningar med intrikata mönster gjorda av shamrocks eller rosor. Majestätiska eldstäder håller domstolen under utsatta träbjälkar och balkar, medan fladdrande levande ljus kompletterar det gudomligt inspirerade utseendet.

Gotisk design var en vertikal stil skapad av den hotande gotiska bågen, och när fönstren blev större och större spelade ljus en större roll i gotisk inredning. Denna ökade mängd ljus och luftflöde livade upp den en gång mörka och dystra känslan av romanska kyrkor.

Särskilda drag i gotisk stil

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-7 Modern gotisk inredning med sina egenskaper och möbler

Gotiska möbler – Gotiska viktorianska möbler var gjorda av tung, robust ek och dekorerade med antika mönster. Stolarna, sänggavlarna och skåpen var rika på valv, ben med spiralvridningar och kuddar av tunga tyger i mörka, majestätiska färger. Om du hittar inspiration i gotisk design, överväga bitar från en gammal kyrka, inklusive kyrkbänkar, kyrkbänkar, altarstolar eller bockar. Möblerna för konst och hantverk har samma motiv och är ett acceptabelt alternativ för ditt gotiska rum.

Gotisk färg – Med majestätisk arkitektur och tunga möbler passar den gotiska stilen för rika och mörka färger. Det gotiska viktorianska huset hade dystra nyanser av lila, rubin, svart, ockra, skogsgrönt och guld – det bästa tillskottet till den rika, majestätiska känslan av möbler och design. Gotiska mönster av blommor och grönt användes för att täcka väggar.

Stencilsdesigner, heraldiska symboler och den populära tromp l’oil 3D-designeffekten användes ofta i gotisk inredning. Gotiska designers målade väggar i plana färger för att simulera en stenyta och täckte väggarna med tyghängen och gobelänger. Glasmålningar fönster accentuerades med smidesjärn, full rustning, tenn och ljus. Snidade revben och cornices hittades ofta i designen.

Gotiska influenser – Kyrkan var det främsta inflytandet på gotiska mönster, och denna kyrkliga inspiration är tydlig i sin stil. Arkitektoniskt var gotiken baserad på romerska och medeltida stilar med invecklat snidade träelement och öppet dekorativt tracery som ofta finns i de övre delarna av glasmålningar.

Uppnå gotisk inredning i ditt hem

Dramatisk elegans

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-3 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Var inte rädd för att vara dramatisk i din gotiska inredning, men håll den elegant.

Detta är inte en design för blyg eller underskattad. Om du skapar ett gotiskt hem draperar du dessa högkvalitativa tyger. Använd tunga, snidade trämöbler med böjda dekorationer. Designa ditt gotiska vardagsrum med massor av dekorativa detaljer. Ditt goth sovrum kommer att vara dekadent, lyxigt och mycket sensuellt.

Bakgrund för viktoriansk styling

Gotiska hus bör ha tapeter om du vill att de ska vara trogna sina gotiska rötter.

Välj mellan en utsmyckad, mönstrad tapet för att skapa din favoritversion av gotisk stil. Andra väggar som inte har tapeterats bör målas med starka färger.

Färger att välja mellan i gotisk inredning

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-6 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Använd svart, sparsamt eller med måtta i gotiska hem. Du vill inte falla in i den gotiska stereotypen av en mörk, hemsökt herrgård. Fokusera på de rika, dramatiska färgerna i denna tid. Medeltida gotiska byggnader har väggar i mörka men levande färger, inklusive smaragdgrön, djup vinröd, rubinröd eller en mörk havsblå.

Tyger att välja mellan för gotiska interiörer

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-9 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Återigen bör du välja djärva och dramatiska, men ändå eleganta material för ditt moderna gotiska utrymme.

För att uppnå en gotisk stil, välj tyger i siden, satin och sammet med rika och djärva färger, mönster och texturer. Sammet är en fin touch för gardiner eller moderna gotiska möbelöverdrag. Satin fungerar bra på gardiner, sängkläder och kuddar. Tänk på glamour och dekadens när du väljer tyger för din gotiska heminredning.

Tillbehör att välja mellan för en gotisk husinredning

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-1 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

De viktorianska gotiska husen innehöll många invecklade dekorationer. Du bör välja utställningar med kraftigt smidesjärn, metall, trä eller stenelement. Några bra exempel är keramik, träbelysning, snidade lampor och smidesjärnlampor. Lägg till konst i ditt hem genom att söka efter gotiska målningar.

Ange tonen i en gotisk herrgårdsinredning

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-8 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Tonen i en modern gotisk inredningsdesign bör vara mörk och lynnig medan man undviker stereotypen “hemsökt hus”. För att göra detta kan du välja en bakgrundsbild från flera samlingar med svarta detaljer i unika mönster. Du kanske också vill välja svarta möbler i gotisk stil, dekorerade med invecklade detaljer. När allt kommer omkring kommer en enda, iögonfallande, fristående bit att ge din Gotiskt rum Lägg till fokus och lite färg.

Slutliga tankar om gotisk inredning

Modern-gotisk-inredning-design-med-dess-egenskaper-och-möbler-4 Modern gotisk inredning med dess egenskaper och möbler

Det finns så många olika stilar och bitar som kan läggas till för en viktoriansk gotisk look. Tänk på hur intensiv du vill att din gotiska inredningsstil ska vara. Lägg till alla de dramatiska elementen vi diskuterade, inklusive tyg, texturer, rika färger, mörk tapet, tunga draperier, dramatiska fönster, lister och uppmärksamhetsfångande arkitektur. Glöm inte de gotiska sovrumsmöblerna för en dekadent känsla i ditt gotiska hem.

Om hela Gotiskt paket Verkar lite efter din smak, använd sedan några bitar i den här stilen för att betona ditt rum genom att välja föremål som dramatiska gardiner eller ett invecklat snidat mörkt träbord. En touch av gotisk heminredning ger fortfarande ditt hem sensualitet.

Som med alla stilval kan du gå i full kraft eller ta en mer subtil, reserverad inställning.

Har du använt den viktorianska gotiska stilen i ditt hem? Vilka bitar valde du för att lägga till den dramatiska känslan i ditt hem?

Om du gillade att läsa den här artikeln om den gotiska inredningen, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*