Home / Hem / Skapa ett bättre flöde i ditt hem
Skapa ett bättre flöde i ditt hem

Skapa ett bättre flöde i ditt hem

Hur ofta tänker du på hur din inredningsdesign påverkar dina känslor? Det finns ett ordstäv om att väldesignade hem är som bekväma skor: du bär skorna så länge du vill utan att ens inse att du har dem. Å andra sidan påminner fel skor om ditt dåliga beslut med varje steg. Samma sak händer med ditt hem.

Du kan välja dina egna möbler och ordna dem efter dina önskemål, men detta garanterar inte en perfekt inredning.

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 8 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Olga Adler

Det är en konst och en vetenskap att göra en plats funktionell och attraktiv på samma gång: det kräver utsökt smak och noggranna beräkningar, liksom en serie obligatoriska försök, innan man når rätt inställning.

Att skapa ett bättre flöde i ditt hem är svårt, men det har en rolig sida som gör att människor fortsätter att försöka få det att hända. Det här är som:

matsal

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 1 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: DESIGN GUILD-HEM

Ett hus som inte har ett bra matsalsflöde har inget bra flöde alls. I slutet av dagen träffas familj och vänner i matsalen för att dela trevliga stunder. Därför bör detta vara en återspegling av hur du vill att människor ska känna sig i ditt hem.

Gör det bekvämt! Tänk på storleken och utforma lämpliga lager. Du måste göra detta innan du väljer några möbler.

Stapla inte upp det och överdriv det inte! Tillräckligt cirkulationsutrymme måste hållas fritt, särskilt runt matbordet (avståndet 91 cm mellan stolarna och väggen och 122 cm mellan bordet och huvudentrén).

På så sätt ser du till att människor inte stöter på varandra när de står upp och har tillräckligt med utrymme för att gå ut utan att störa resten av gästerna.

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 2 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Inredning på plats

Naturligtvis har inte varje matsal råd med så mycket utrymme, och det är här utdragbara bord, bekväma bänkar eller till och med mindre stolar spelar in.

Sammantaget handlar det bara om att “pressa” föremål som kan “pressas”, eftersom det är det enda sättet att säkerställa bättre cirkulation i matsalen.

Glöm inte dina gästars komfort – planera antalet stolar beroende på bordsytan och ge varje gäst minst 30 cm matplats. Den allmänt accepterade regeln är att gästerna är obekväma om de inte har utrymme att sätta sina gafflar eller om de måste “skrapa” varandra för att komma upp.

sovrum

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 3 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Stotler Design Group

Lim inte din säng på väggen även om du inte har tillräckligt med utrymme för att sätta igenom alla dina idéer. Det minsta avståndet mellan sängen och väggen är 24 tum, med minst 36 tum från sängens kant till dörren. Det här är vad du behöver för att komma ur sängen obehindrat.

Om du verkligen behöver spara utrymme, visa dem i hyllorna och köp flerfunktionsartiklar (t.ex. under sänglådor). Ju färre objekt som är synliga, desto bättre flöde!

vardagsrum

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 4 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Scenen slog

Det första du bör tänka på när du går in i ett vardagsrum med bra flöde är att utrymmet är klart och rent.

Att uppnå detta är typ av intuitivt eftersom ingen förväntar sig att dörren ska ligga bakom soffan eller att en växt ska vara mitt i rummet.

Det finns få oskrivna regler som du känner som standard som är viktiga för att ett rum ska se trevligt och inbjudande ut.

Täta vardagsrum är utformade för söta, rundade soffbord som säkerställer ett positivt flöde utan att ta för mycket utrymme.

De underlättar rörelse inte bara på grund av sin storlek utan också på grund av bristen på skarpa kanter som kan störa fri rörlighet.

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 5 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Sutton Suzuki Architects

Om rundade soffbord inte är din kopp te kan du alltid gå efter ovanliga former som inte har skarpa hörn.

Det är viktigt att ha minst 3 fot gångyta i vardagsrummet. Naturligtvis beror det på hur mycket utrymme du har tillgängligt, men det är en bra riktlinje för att se till att människor inte snubblar eller träffar föremål medan de rör sig.

Om du har skåp med dörrar eller lådor, lämna tillräckligt med utrymme framför dig.

En “måste-regel” -regel är att hålla möbelkanterna borta från väggarna. Till exempel bör en soffa stå minst 12 tum från en vägg eftersom den gör att den ser mer bekväm och inbjudande ut, och den tar bort besvärligheten med att ha ett stort, tomt utrymme mitt i rummet.

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 6 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Jay Vanos Architects

Soffor och stolar måste vara 48 “- 100” ifrån varandra eller vad du än tycker är bättre för din familjs behov. Du kan också välja mindre utrymme än rekommenderat om du tror att det kommer att göra atmosfären mer intim.

En annan sak att tänka på är förhållandet mellan mattor och möbelben. Om ett område är heltäckningsmatta bör benen vila helt på eller av det.

Wiggling är ingen bra idé. Att placera mattor är också viktigt, och du bör undvika att sätta in dem när deras kärnor passerar stora gångvägar. Så här berättar du för folk vart de ska gå.

badrum

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 7 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Douglas R. Schotland arkitekt

Du skulle inte tro alla de knep som kan hjälpa till att förvandla ett tätt badrum till ett rymligt utrymme. Ibland räcker det med att ersätta svingdörrar mot fickdörrar för att skapa gott om utrymme för rörelse och navigering.

Till exempel, om bredden är fem fot, finns det bara tillräckligt med utrymme för att pressa ett 3-60 tums rör och toalett. I det här fallet rekommenderar vi att du byter duschdörrarna mot tunna glasrutor för att skapa utrymme utan att den nödvändiga rörelsefriheten försämras.

Kök

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 9 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Sunrise Building & Remodeling Inc.

Det viktigaste elementet för att förbättra flödet i ditt kök är ön. Det är kontaktpunkten för att göra och dricka morgonkaffe, men också ovärderligt för att hålla redskap.

Moderna öar är så väl utformade att de lätt kan bli kontaktpunkten för ditt hem: i stället för en enkel bänkskiva får du en förberedande diskbänk, skräddarsydd diskmaskin, kokhylla och ett par söta vinlådor.

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 10 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Young och Borlik Architects, inc.

Voila, inget annat i köket! Glöm inte att storheten på en ö är ingenting värt utan det obligatoriska 42-tums rörelseutrymmet runt den.

När vi diskuterar ett köks optimala flöde måste vi ta hänsyn till cirkulationsutrymmet mellan matbordet och sittplatserna på ön. Du måste se till att de två områdena inte är ett hinder för varandra och att de kan användas samtidigt om det behövs.

Hemmakontor

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 11 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Inbyggt

Det bästa för ett hemmakontor är ett stort L-format skrivbord med en bekväm stol i mitten. Skrivbordet ska logiskt placeras i ett hörn och inte mitt i rummet, där det kan begränsa rörelsen.

Kontoren är vanligtvis små, så du måste använda varje tum så effektivt som möjligt. Ett bra sätt att göra detta är att välja mindre föremål, lägga till visuell längd med lampor eller speglar eller till och med välja multifunktionella möbler.

Det finns en viktig ledtråd till ett bra kontor som du kanske inte har tänkt på tidigare: utrymmet för att skjuta din stol från skrivbordet! Även om du har ett trångt kontor behöver du minst 107 cm utrymme så att du känner dig mindre instängd och överväldigad av det stora skrivbordet.

Korridorer

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 12 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Koch Architects, Inc. Joanne Koch

Hallar är ett hektiskt område och du måste se till att de tål det ständiga flödet av människor. Du kan till exempel ta bort stora föremål och skarpa kanter så att människor lätt kan röra sig även på natten.

Korrekt belysning är avgörande och introduceras idealiskt genom böjda delar intill väggen. När det gäller tillbehör, välj endast små föremål, helst de som tjänar mer än ett syfte (t.ex. en bänk för att förvara skor på).

Obehindrade strömmar är positiva strömmar

Skapa ett bättre flöde i ditt hem 13 Skapa ett bättre flöde i ditt hemBildkälla: Mitt skräddarsydda rum Ltd.

Ju bättre och mindre handikappat ditt hem är, desto bättre kommer du att känna dig inne. Du kanske inte är medveten om detta, men överdrivna möbler, djärva färger och hinder påverkar ditt humör negativt och att bli av med dem är avgörande för att skapa ett positivt humör.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*