Home / Hem / Skapa en oas utomhus i din trädgård
Skapa en oas utomhus i din trädgård

Skapa en oas utomhus i din trädgård

Vad skulle du göra med varma sommarnätter om det inte var för trädgården du älskar så mycket? Bakgårdar är fantastiska och kan användas för alla typer av aktiviteter: matlagning, lek, avkoppling eller till och med fest. Tycker du inte att det är dags att ägna lite mer uppmärksamhet åt bakgården?

Låt oss berätta hur:

Däck och uteplatser

Skapa en utomhusoas i din trädgård5 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Rolling Landscapes Inc.

Storleken på det utomhusområde du reserverar spelar ingen roll. Det hela handlar om att ha en alls. Det kan antingen vara ett däck eller en terrass – båda är perfekta utgångspunkter och har många krav för att se ut som oaser.

Däck och uteplatser är mer än tilltalande tillägg – de tillför mervärde till ditt hem och är perfekta för insamling och enkelt underhåll.

Du behöver inte renovera den ofta och du kan klä den med återanvända delar, vilket gör den till den mest prisvärda utomhuslösningen du kan tänka dig.

Hållbara och bekväma möbler

Skapa en utomhusoas i din trädgård Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Påverkan rum

Ta med en bit hem och få människor att känna sig välkomna och avslappnade från det ögonblick de närmar sig ditt hem. Det behöver inte magi, allt du behöver är bra möbler och en ännu bättre fantasi.

Att ställa in utomhusplatser är roligare än vanligt eftersom du har obegränsade alternativ och idéer. Du kan nöja dig med ett klassiskt träalternativ eller lägga till förfining med smidesmetaller.

Det är mycket populärt idag att fokusera på livslängd, vilket innebär att du bör offra några av dina vintergröna idéer för vattentäta syntetiska möbler.

Lyckligtvis kommer den här i alla former och stilar, och du kan enkelt anpassa den för att matcha temat du har implementerat i den.

När det gäller belysning rekommenderar vi att du vänder dig till vattentäta alternativ: det finns gott om snygga lampor som passar din inredning och kommer att hålla i flera år eftersom de inte är benägna att skada.

Färg är din vän

Skapa en utomhusoas i din trädgård 11 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Paradise Restored Landscaping & Exterior Design

Du kan antingen ta andan efter vad som helst! och välj en uttorkad betongplatta till din uteplats eller ta saken i egna händer och skapa en plats som du verkligen kommer att njuta av.

Länkarna till en oasterrass är djärva och lekfulla färger, varför du inte borde vara rädd för att tillämpa även de modigaste idéerna i din palett.

Förutsatt att dina möbler är traditionellt neutrala och lugna, kan du återuppliva atmosfären med ljusa kuddar och mönstrade mattor, eller uppdatera vilket element du vill med livliga pops och tillbehör.

Med tanke på att terrasser är typiska för varma regioner kan sådana alltid använda blues och purpur för att slappna av i atmosfären och skapa en lugn, strandliknande känsla.

Så snart hösten kommer kan du helt enkelt byta kuddar och tillbehör och växla till ett varmt schema av brunt och gult. Lätt är det inte?

Betydelsen av integritet

Skapa en utomhusoas i din trädgård 1 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Apex landskap och pooler

Såvida inte ditt hus ligger inom en radie av två mil (du har tur!), Bör du överväga sekretessfrågor så att du kan slappna av bättre.

Din terrass är din personliga fristad och du behöver inte låta oönskade vyer störa dina fridfulla sommarnätter. Om det inte är fråga om sekretessfäktning rekommenderar vi en markis, baldakin eller ett mer naturligt urval av spaljéer med blommande vinstockar.

De av er som är mest drabbade kan till och med överväga att bygga halvväggar eller lätta tak för att göra platsen privat utan att helt isolera den. Din integritetslösning kommer sannolikt också att bli din sol exponering, så du kan bli mer kreativ och välja en justerbar pergola anpassad till säsongen.

Upplysta nätter

Skapa en utomhusoas i din trädgård 3 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: The Pool Craft Company

Varför ska du gå in efter solnedgången? På kvällen är innergårdarna ännu bättre och förvandlas till mysiga områden för trevliga konversationer och en romantisk atmosfär.

Av denna anledning bör du tänka på belysningsarmaturer och välja de som passar bäst för det ursprungliga syftet med din uteplats. Om du vill ha ett romantiskt bo, häng upp några älvljus i olika färger eller sätt doftljus runt omkretsen.

Om du kan, bygg en liten grop eller öppen spis för att ge mysigt ljus och värme samtidigt. Vad kan vara trevligare än att krama vid eldstaden med ett glas goda Merlots? Hmm … kanske bara en lycklig lägereld med rostade marshmallows!

Musik är din mest avslappnande tillgång

Det behöver inte vara det bästa av alla terrasser – om atmosfären är trevlig, kommer du att dra nytta av alla tillgängliga ögonblick för att komma dit. En bra terrass ska lindra stress och få dig att känna att du är på semester.

Att koppla av i en avkopplande oas är en väsentlig del av hemsökningen, speciellt om du har en snabb livsstil som inte lämnar någon plats att sitta och koppla av. För att må bättre, bör du berika ögonblicket med bra musik. Föreställ dig: Eldstaden, vinet och ljudet från din favoritlåt smeker luften runt dig. Hur bra är det?

Du har inga problem att hitta ett bra högtalarsystem till din uteplats. Valet är stort och du kan bestämma om du vill ha trådlösa högtalare (finns i alla former och färger) eller ett lämpligt stereoanlägg.

Det första alternativet är bättre eftersom det är mer hållbart och i de flesta fall vattentätt. Ett bra alternativ för högtalarsystem är vattenfunktioner som hjälper till att dämpa externt ljud.

Grön är alltid välkommen

Skapa en utomhusoas i din trädgård6 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Vete landskap

Det behöver inte betyda att du planterar ett träd och bygger runt det, men du bör dekorera med få växter på något sätt.

Kom ihåg att du fortfarande är ute och din uteplats måste vara så nära realtid som möjligt. Med detta i åtanke räcker inte ett träd i trädgården ovanför staketet för att täcka bristen på uteplatser.

Varför behöver du dessa växter? Först mjukar de upp miljön och får platsen att se fräschare och vackrare ut. Du kan välja blommande vinrankor, behållare / små krukor med färgglada blommor, hängande korgar eller många liknande alternativ som är väldigt enkla för din budget med tanke på den charm de erbjuder.

Kraften i vatten

Skapa en utomhusoas i din trädgård 10 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Vanguard Studio Inc.

De av er som gillar att koppla av eller göra yoga och meditation vet att det inte finns något “mer zen” än att lyssna på ljudet av vatten som fångas. Vattenfunktioner har otrolig avkopplande kraft och är inte svåra att installera.

Naturligtvis förväntas du inte gå överbord med viktorianska laster, men en liten, stänkande fontän kan verkligen göra jobbet. Om det är vad du verkligen gillar, gör fantastiska bubbelprojekt och bygg dina egna dammar med liljor och broar. Ser bra ut, låter bra – vinn vinst!

Råd till grillfans

Skapa en utomhus-oas i din trädgård 9 Skapa en utomhus-oas i din trädgårdBildkälla: Derviss design

En stor trädgård utan grill som kan ”mata” hela grannskapet är omotiverat! En bra grill är ett måste, inte bara för att träffa vänner utan också för trevliga familjerätter.

Spektret är brett igen och vi uppmanar dig att konsultera lokala leverantörer för att ta reda på vilken grill som är bäst för dig.

Grillzonen kan berikas med snygga köksapparater som kompakta kylskåp, vintageskåp, stenstolar etc.

Utanför duschar är coola

Skapa en utomhusoas i din trädgård 8 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Zorzi

Om du har en pool i din trädgård eller till och med ett enkelt vattenfall är en dusch ett utmärkt tillskott. Det handlar inte bara om att ha den coolaste trädgården, det handlar också om att hålla ditt poolvatten rent.

Ta bort alla lotioner och parfymer innan du dyker in och ta bort klor- och garvoljor när du är ute och reser.

Bubbelbad och spa är ännu kallare

Skapa en utomhusoas i din bakgård 7 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Hursthouse landskapsarkitekter och entreprenörer

Även om du inte har en pool är det ett obligatoriskt tillägg att koppla av på sommaren att installera en bubbelpool eller ett spa på ditt däck.

Välj den bästa platsen (privat, utsatt för solen och placerad nära ingången) och anför projektet till en pålitlig entreprenör.

Helst bör du få ett runt badkar som är 6 fot i diameter och totalt 30 kvadratmeter. Rektangulära badkar är också vackra, men du kommer att behöva cirka 48 kvadratmeter för att hålla vanliga badkar.

Glöm inte att ge plats för sittplatser och promenader runt badkaret.

Innan du gör något, tänk på syftet

Skapa en utomhusoas i din trädgård2 Skapa en utomhusoas i din trädgårdBildkälla: Shapiro Didway

Varför skapa en utomhusoas i din trädgård? Vad behöver du det om det finns en plats för dig och din familj, gör det så avkopplande och bekvämt som möjligt. Inkludera alla funktioner du behöver (köksredskap, roliga verktyg, matplatser osv.) Och gör dig redo att njuta av!

Tanken är att fokusera på en struktur och investera alla dina designinsatser för att uppnå den. Om du inte kan bestämma dig, var medveten om att vi inte rekommenderar att utrusta bakgårdar för flera ändamål, bara några speciellt utsedda.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*