Home / Hem / Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum
Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Det stora sovrummet design är bra eftersom det uttrycker en plats som bara är din i ditt hem. Det är din personliga plats för vila och integritet. Väggarna är verkligen ditt rums verkliga kontaktpunkt. Ska du designa dina väggar för att återspegla drama, romantik eller en modern stil?

Sängen kommer att vara den superstjärna som presenteras och den drar ögat mot den centrala väggen och knyter ihop allt i absolut ära för att ditt rum ska kännas lyxigt, vilsam och en plats du vill vara.

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 9 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Stor stil måste alltid innehålla ett fokus för utrymmet när det gäller sovrumsdesign. När detta utesluts finns det inget centralt inslag i ögat som skapar en känsla av förvirring och förvrängning för en person. Att utforma en stor kontaktpunkt är verkligen inte så svårt eftersom det bara kräver lite experiment och lite lärande om att designa ett nytt sovrum.

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 13 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Här är några instruktioner om hur du skapar en central vägg för ditt sovrum som kommer att märkas när du kommer in i rummet.

Alternativ för fokus

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 12 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Att använda konst eller tillbehör är ett enkelt sätt att markera och upprätthålla en kontaktpunkt i sovrummet. Detta fungerar mycket bra eftersom dessa element redan har gjorts för att fånga publikens uppmärksamhet. Intressanta mattor och stolar kan dock också användas för att fånga ett fokus i rummet. Väggar är också stora kontaktpunkter, men regeln är att mindre väggar ger bättre kontaktpunkt assimilering eftersom större väggar kan överväldiga ett rum för snabbt.

Arrangemangstekniker

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 11 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Det finns inte bara lösningen på färger för att skapa kontaktpunkter, även om färgen är underbar. Det finns också möjlighet att ordna möbler och tillbehör inuti sovrummet för att skapa en kontaktpunkt för ögat att vila på.

Tänk till exempel på hur möblerna är placerade på vardera sidan om eldstaden för att faktiskt göra eldstaden ditt huvudfokus. Om du har en ny armatur kanske du vill visa den mitt på ett bord och framhäva den med mindre märkbara föremål på bordet runt bordet.

Den viktigaste punkten för att förstå utformningen av fokalassimilering är att placera huvudtyngdpunkten framåt och till och med i mitten med andra mindre viktiga tillbehör på sidorna av huvudobjektet.

Huvudfokus för sovrummet design

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 1 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Ett anständigt sätt att förmedla kärnan i en kontaktpunkt i sovrummet är att lägga tonvikten på en stor bit som har djärvhet och som verkligen sticker ut som redan är en del av rummet.

Tänk på ett fönster eller en grupp fönster som en underbar kontaktpunkt för rummet. Det mänskliga ögat verkar dras till naturens ljus som strömmar starkt genom vackra fönster hemma, tillsammans med det flöde som ges av naturlandskap utanför, horisonten och andra utomhusföremål.

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 15 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Om du har fantastisk utsikt eller en riklig källa till naturligt ljus kan detta också vara ditt centrala assimileringsområde för sovrumsinredning.

Eldstäder är fantastiska kontaktpunkter där vackra möbler kan placeras så att de sticker ut.

Detaljer i arkitektoniska element som har en känsla av djärv styrka, som en bar tegelvägg eller en utsökt trappa, erbjuder alternativ som utmärkta val för kontaktpunkter.

Användningen av djärva färger

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 7 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Eftersom ögonen vanligtvis dras till färgpalett för att välja mörka och ljusa färger i ett rum är det ganska enkelt att skapa en fin kontaktpunkt genom att använda färg. För att få en representation av en kontaktpunkt i rummet när färgen används som en fokuspunkt måste resten av färganvändningen i rummet bibehålla en neutral ton.

Mjuka gråtoner och ljusbruna ska användas för väggar, mattor och soffor. Lägg till en färgfärg i din kontaktpunkt genom att använda mandarin, turkos eller andra färger du valde i förhållande till stolen eller konstverket eller något annat om det är din kontaktpunkt. Betona också den här färgen i hela rummet med tillbehör, kuddar etc.

Presentera sängen

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 2 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Det är mycket sant att alla har en annan känsla för designstil; Därför är din säng antingen i fokus eller tar baksätet. Allt hänger på dig. Men om du bestämmer dig för att du vill att din säng ska vara utställningen, välj ett konstverk som smälter in snarare än sticker ut. men det kommer fortfarande att ge mönster och struktur.

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 4 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Konstverket behöver inte skryta med drama eller vara överst, men sovrumets väggar kan inte heller vara nakna, eftersom det skulle skapa ett oavslutat och sassy utseende. Välj konstverk som matchar rummets färger, men tävla inte med din säng eller sängkläder.

Sängväggen kan vara ett uttalande

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 3 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Många hus verkar ha vackra arkitektoniska tillägg, såsom nischer, inbyggda hyllor och andra element som trä eller metall som kan locka uppmärksamhet vid första anblicken. Detta skapar fokus genom att kombinera funktionerna i rummet med valet av ytor du vill göra ett verkligt uttalande.

Väggen blir därför kontaktpunkten och kräver vanligtvis inte mycket i konstnärslinjen. Om du vill ha en mer reserverad inställning till tegel- eller texturväggar kanske du vill måla väggen vit, brun eller ljusgrå för att göra den mjukare.

Låt det finnas ljus

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 16 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Naturligt ljus avspeglar verkligen ett rums skönhet för att skapa en vacker kontaktpunkt när det finns ett elegant fönster i rummet för att skapa en vacker kontaktpunkt. Eller använd även inomhusbelysning för att spela fokuspunkten i sovrummet genom att placera några lampor nära sängen.

Eller om morgonsolen är för störande för dig, tveka inte att blockera den med skugga tills du är redo att börja dagen. Kom dock ihåg att höja persiennerna för att släppa in ljuset för att visa upp skönheten i din nya sovrumsdesign. Experimentera också med en ljuskrona eller hängande ljus för att öka intresset ovanför sängområdet.

Skulpturer och speglar

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 14 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Billiga skulpturer och speglar som är relativt stora kan bli fantastiska kontaktpunkter i ditt sovrumsinredning. Placeringen av mindre konstverk på en stor vägg eller små grupperade speglar skapar också ett mästerligt fokus.

Ett ljus för djärvhet och glamour

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 8 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Baldakiner med en dramatisk känsla för dem, användningar i taket, höga sänggavlar och tuftade användningar på väggarna skapar en atmosfär av lyx och stil.

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 5 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Djärva och ljusa färger, mönster i större skala eller föremål som är intressanta och väcker uppmärksamhet sätts ihop för att stödja utformningen av ett rum som har karaktären av djärvhet och glans av glamour. För högt i tak, lägg till drama genom att kreativt lägga till vackra tyger i taket.

Slutsats

Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum 3 Skapa en iögonfallande kontaktpunkt i ditt sovrum

Du kommer att ha den atmosfär du verkligen vill ha i ditt sovrumsinredning med en uppmärksamhetsfokuspunkt över din säng, som några fantastiska konstverk med lyxiga och enastående arkitektoniska detaljer. Ja, möjligheterna fortsätter. eftersom idéerna är obegränsade.

Det tar bara din fantasi blandat med ett ljus för designexpertis. Du kan söka på internet och tidskrifter efter idéer. Och du kan till och med försöka lägga till en sunburst-spegel. eftersom det verkligen är ett stilelement som är i modet idag.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*