Home / Hem / Barer och baruppsättningar

Barer och baruppsättningar

Barer och baruppsättningar

Om du har en dyr samling av sprit eller vill bevara smaken av din sprit, kommer det sätt du förvarar på att få stor inverkan på hur länge din sprit håller.

Alkohol behöver i allmänhet skydd mot fyra saker, varför lagring har sitt eget avsnitt i den här artikeln. Låt oss ta en titt på var och en av dessa saker och vad vi ska leta efter i en bar för att hålla din samling säker.

1. UV-ljus

det är allmänt känt att jäsning är processen som gör alkohol till vad det är. Enkelt uttryckt är jäsning en reaktion där sockerarterna i druvor (eller andra växter) bryts ner i alkohol och några andra biprodukter.

När flaskan tappas på flaska inträffar denna reaktion sluta inte. Det är lätt saktar ner dramatiskt eftersom flaskan fungerar som en vakuumkammare och förhindrar att den utsätts för något som kan förändra reaktionshastigheten. UV-ljus är en sak som tillfälligt kan påskynda jäsningsprocessen i vin och förändra en flaskas smakprofil.

Din perfekta bar har förvaringsutrymmen som skyddar flaskor från UV-ljus. Förvaring som inte täcker hela flaskan – till exempel vinbarer där flaskor lagras rymma deras halsar, tillåt inte optimalt skydd mot UV-ljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*