Home / Hem / Shabby chic inredning, stil, tips och inspiration
Shabby chic inredning, stil, tips och inspiration

Shabby chic inredning, stil, tips och inspiration

“Shabby” är det enda ordet att du aldrig ska luras när det gäller att ta med de olika aspekterna av shabby chic inredning i alla rum. Detta är en designstil som säkert kommer att ge en enorm mängd elegans i ditt hem, även om det visuellt inte verkar som mycket formalitet.

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-5 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Ännu bättre är det faktum att du inte ens behöver söka i exklusiva butiker efter möbler, textilier eller tillbehör som passar till den hemliga chic stilen i ditt hem. Dessutom kan du till och med ha något som matchar den här stilen i ditt eget hem som du kan återställa! Sammantaget är den sjaskiga, eleganta inredningsstilen en av de mest populära eftersom bitarna som är förknippade med stilen inte bara är extremt lätta att hitta och förvärva utan också är mycket budgetvänliga.

Här är några shabby chic inredningstips som du kan skriva ner och följa för att få stilen in i ditt eget hem.

Hur definieras shabby chic?

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-10 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Definitionen av den shabby chic inredningsstil är ganska enkel. All inredning verkar sliten, inklusive alla möbler och tillbehör. Stilen definieras ofta som ”eklektisk” i naturen, eftersom den kombinerar saker som pastellfärger med antika möbler och feminina blommönster med spets. Dessutom kallas den shabby chic stilen ibland för “vintage chic” eller “country chic”.

Hur man uppnår den shabby chic stilen

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-9 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Den shabby chic inredningsstilen uppfanns för cirka 20 år sedan och är fortfarande populär idag. Som tidigare nämnts är denna stil extremt enkel och billig att arbeta med. Det betyder att du kan hitta och köpa äldre och / eller äldre möbler och tillbehör till bra priser. Dessutom kan du köpa moderna möbler om du vill göra en shabby chic renovering själv.

När det gäller färgschema, se till att börja med en enkel vit om du vill använda den här stilen. Lägg sedan till, som tidigare nämnts, några detaljer om pastellfärgerna som du tror passar rummet. När det gäller golv finns det två vanliga typer som passar bra till den shabby chic stilen: vitkalkade plankor och naturliga golv. De mest grundläggande tillbehören som kompletterar stilen inkluderar korgstolar och träbänkar.

Den shabby chic inredningsstil kan också användas i rum som badrummet. I det här området fokuserar du mer på att montera vintageinredning. Om du har en gård kan du också tillämpa en shabby chic design med hjälp av upcyklade utemöbler och till och med ett sommarhem i vintage stil.

Få den shabby chic stilen

Shabby Chic Interior Design-Style-Tips-and-Inspiration-7 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Här är några mer shabby chic inredningstips som hjälper dig att uppnå utseendet i ditt hem.

Som nämnts tidigare fungerar ett grundläggande vitt schema mycket bra när det gäller färg, särskilt i ett utrymme som ett vardagsrum. Mjukt blekta sängkläder i kombination med transparenta gardiner skapar en lugnare och lugnare luftstil. Tillbehör som en ljuskrona och trämöbler ger rummet en glamorös touch.

När det gäller tillbehör är huvudmålet att alltid hålla en balans mellan äldre, slitna saker och saker som är mer eleganta. Lägg till exempel silvertillbehör på träbord i ett rum. Blommönstrade mattor och gamla, grova spetsar hjälper också till att föra den lilla chic stilen till ett rum. Som nämnts tidigare är rena gardiner en fantastisk touch i ett illa chic, designbelastat rum och de ser ännu bättre ut när de hängs i smidesjärnridåstänger. Ett annat fantastiskt shabby chic inredningstillbehör som passar i alla rum är en blomvas med doftljus som kommer att fylla hemmet med sådana underbara dofter.

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-8 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Möbeldekor är också en viktig aspekt av den sjaskiga chic inredningsstil. Soffor är till exempel en av de vanligaste möblerna i denna stil. Ju större soffa, desto bättre. Detta är särskilt fallet när soffor är utrustade med tvättbara sitsöverdrag. När det gäller detta och alla andra möbler är det bäst att leta efter bitar som har aspekter som medvetet slitna fläckar i lager av färg som skapar den “vintage” och “antika” looken av den shabby chic inredning, stil passar så väl. Leta efter pastellfärger som ger dem mycket mer karaktär. För att hålla jämna steg med den shabby chic stilen kan du använda praktiskt taget alla typer av trämöbler, så länge du målar den vit. Det bästa sättet att få det “vintage” utseendet är att måla träet med antingen sprayfärg eller penslar och sedan slipa ner några av de målade områdena med sandpapper. Vi rekommenderar att träets hörn slipas för att ge dem ett “grovt” utseende.

Använd antika ramar för konstverk och speglar

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-6 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Om du gillar ramar för konstverk och / eller speglar som är utsmyckade men vill använda dem i din shabby chic stil, är detta helt möjligt. Allt du behöver är en snabb sökning efter sådana ramar, som vanligtvis finns billigt på platser som loppmarknader. När du hittar en du gillar är allt du behöver göra att slipa den lätt, följt av ett vitt eller pastellfärgat jobb. När det är klart, gruppera några av dessa ramar över soffan i ditt vardagsrum.

kristallkrona

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-1 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Som redan nämnts tillåter den lilla chic inredningsstil också en touch av elegans i rum där stilen presenteras. Det bästa exemplet på detta är ljuskronor. Vanligtvis vill du hänga något så här antingen i hörnet av ett rum eller över ett bord för att lägga till extra ljus. De bästa ställena att hitta dessa föremål är på garageförsäljning och till och med på eBay.

Vintage tillbehör

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-3 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

För att tillbehör verkligen ska lysa i ett sjaskigt elegant rum är det bäst att hålla väggar och golv enkla med ett enda lager vitkalk.

Lägg linneservetter på matbordet

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-2 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

Att placera linneservetter på ett matbord i en shabby chic stil ger en speciell touch av fina middagar. Detta är särskilt fallet när servetterna kommer i en mängd olika slitna färger snarare än en enda färg. En duk som ser fläckig och gammal ut i naturen ger också inspiration till den lumpiga chic inredningen. Du kan också komplettera ensemblen genom att lägga vintage-silver på bordet.

Använd vintagekoppar för drycker

Vintagemuggar som fint porslin lägger också till den shabby chic inredningsstil, särskilt när det gäller underhållning. De kan användas för drycker som te, men de kan också användas för ätliga föremål som sockerbitar och andra små snacks. En annan charmig touch till den lumpiga eleganta inredningen kan vara de ojämna vintage kopparna och faten som blandas ihop.

Slutsats

Shabby-Chic-Interior-Design-Style-Tips-and-Inspiration-4 Shabby Chic Interior Design, Style, Tips and Inspiration

I slutändan kommer den lumpiga eleganta inredningsstilen definitivt att lägga till en helt ny dimension i ditt hem som är både lugnande och avkopplande.

Om du gillade att läsa den här artikeln om Shabby Chick inredningsstil, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*