Home / Hem / Sängram Idéer
Sängram Idéer

Sängram Idéer

Sängram Idéer

En sängram är det grundläggande stödet för din madrass. Sängramar lyfter din madrass från golvet och ger en stabil bas som ramar in madrassens kanter. Inte bara kommer dessa vackra möbler att hjälpa dig att få ut det mesta av din madrass, de finns också i vackra stilar som kan förvandla alla sovrum.

Vilka är de olika typerna av sängramar?

metall

det här är det Mest standard, prisvärda och slitstarka sängramstyper. Det kan vara extremt enkelt och kan ge det nödvändiga behovet av en boxfjäder och madrassuppsättning. Det finns dock potential för en snygg version av metallramen – Vissa stilar inkluderar kurvor, ljusa färger och andra accenteroch erbjuder starkt stöd som komplimangerar din inredningsstil och sträcker sig från shabby chic till bohem.

plattform

Dessa sängramar kompletterar en modern, minimalistisk stil. De är mycket djupt på markenDetta gör dem attraktiva för barn och små husdjur som gillar att hoppa i sängen och gosa med dig. Den typen av sängram kräver ingen fjäderbädd och inkluderar vanligtvis inte en huvud- eller fotdel. Du kan dock alltid lägga till dessa extra bitar om du föredrar det.

Entrétak / låg affisch

Denna sängramstil har fyra stolpar som sträcker sig upp från varje hörn av sängen och ger ditt sovrum en mer elegant, raffinerad känsla. De kan vara höga eller låga som du vill. Ju högre inlägg, desto mer blir din säng i fokus i sovrummet. Denna hög-affisch säng ram kan också paras ihop med en baldakins för att ge ditt sovrum en eterisk känsla.

lager

Denna sängramstil är mycket funktionell och innehåller olika typer av modeller så att du kan hitta den perfekta känslan för att komplettera dess praktiska funktionalitet. Några har inbyggda hyllor för böcker och andra dekorativa föremål. Vissa plattformssängar ingår inbyggda lådor Det är här du kan lagra allt från extra filtar till vakuumförslutna föremål utanför säsongen. En fantastisk lösning för Barnrum och litet sovrum.

Vadderad

Denna typ av sängram är gjord av tyg från topp till botten. Tygtyper inkluderar:

 • läder- för ett rent, manligt utseende;
 • Bomullsduk och linne för en enkel uppgradering som erbjuder omslagskomfort;
 • sammet för ett lyxigt och sensuellt tillskott till alla rum.

Hur ska en madrass passa på en sängram?

I ett ord: mysigt. Din madrass bör vara storleken på sängramen för att säkerställa bästa möjliga passform. Till exempel, om du har en fullstor madrass och din valda sängram är endast tillgänglig i queen size, så kan du Förvänta luckor på sidorna. Samma sak gäller king size-madrasser och king size-sängramar i Kalifornien! Måtten är lika men skiljer sig åt.

Det här verkar inte vara ett stort problem, men det här Håligheter är kända för att fånga föremål som telefoner och strumpor, och värst av allt, små fötter och tassar. Kontrollera alltid måtten innan du gör ditt slutliga köp så att din sängram och madrass matchar (och är säkra!).

Hur bestämmer jag rätt sängstorlek?

En säng är vanligtvis den största möbeln i ett sovrum och kan lätt överväldiga ett mindre utrymme. För att du inte ska känna dig klaustrofob, Placera madrassen på den avsedda platsen. Gå runt i rummet och se hur du mår.

Om du inte har några möbler i sovrummet än, Försök lägga ner tejpbitar för att få en grov förståelse för hur möblerna kommer att passa i sovrummet. Om det är för hårt för din komfort, försök att skala ner det.

Se till att du Ta hänsyn till alla delar av sängramen som sträcker sig längre än madrassenSom det är fallet med vissa plattformssängramar och förvaringssängramar med lådor som kräver utrymme för att kunna öppnas helt.

lämnar minst 30 tum runt varje sida och i slutet av sängen. Till en mer lyxig känsla, tillåt minst 36 tum.

Plattformssäng kontra boxfjäder – vilket är bättre?

Det här är en fråga om personlig preferens. Nedan följer några fördelar och nackdelar med varje stil för att hjälpa dig att bestämma:

Plattformssäng

Fördelar:

 • Madrassen sitter direkt på sängramen. kräver inte en extra fjäderbädd
 • Det perfekta valet för madrasser med minneskum och latex
 • Ger alternativ för lagring
 • Cirkulerar luften och håller madrassen svalare året runt
 • Kompletterar en modern och elegant inredningsstil

Nackdel:

 • Dessa sängramar sitter nära golvet och påverkar personer med rörelsehinder som har svårt att komma in och ut ur sängen
 • Att flytta och flytta möbler kan vara svårare

Box fjädersäng

Fördelar:

 • Ger extra höjd och gör det lättare att komma in och ut
 • Distribuerar och absorberar kroppsvikt bättre
 • Förhindrar att madrassen sjunker
 • Erbjud ett mer traditionellt utseende

Nackdel:

 • Ytterligare kostnader för sängramen
 • Med tiden förlorar det stöd och måste bytas ut
 • Inte begränsat till något förvaringsutrymme under sängen

Hur väljer jag en sängram som passar din befintliga inredningsstil?

Du kanske redan har bestämt dig för en inredningsstil och vill se till att din nya sängram passar perfekt med den befintliga inredningen. Eller du arbetar med en ren duk och du är inte säker på vilken sängramstil som bäst passar dina personliga preferenser.

Oroa dig inte – vi har allt för dig! Kolla in några de vanligaste inredningsstilarna nedan och våra föreslagna sängstilar som skickligt kompletterar varandra.

Samtida

Denna inredningsstil är Moderns upproriska syster. Du kan få inspiration från ett progressivt tema och få in aktuella trender med hänsynslös hängivenhet. Välj att komplettera en modern miljö en plattformssäng – med eller utan sänggavel. Var inte blyg böjda linjer eller starka färgereftersom dessa funktioner illustrerar samtida stil.

Kust

Denna stil ger färger som påminner om en sommardag på stranden. Färgpalett består huvudsakligen av neutrala, sandiga beige och ljusblå och gröna. Men du har frihet här med sängramsmaterial lätta träytor föredras;; Se bara till att du håller fast vid strandfärger som krämer, beige och blått. ETT enkel sängram med lamellgavel kommer att se underbart ut i kustens estetik.

Bohemiska

Den bohemiska stilen är icke-ursäktande, eklektisk och färgstark. Vad sägs om den perfekta sängramen för denna inredning? Svaret ligger i ditt hjärta – lyssna på hans önskningar! Böjda linjer, plattformsstilar, djärva juveltoner och metalliska ytor är alla välkomna här. Om detta är din estetik, vet du redan mycket väl att allt är möjligt så länge du älskar det!

Rustik

Denna inredningsstil ger naturen inuti. tror Trätoner, läder och sten. Varje sängram med en träyta, ren eller i behov, passar bra in i en rustik miljö. En stoppad sängram i läder passar också bra med den här stilen.

Shabby chic

Denna stil ger varje rum en feminin elegans. Mjuka, böjda sängramar av metall gå bra med denna designstil, tillsammans med vadderade stilar. Tänk på ljusa färger som Vit och pastells. Om den har en vintage-känsla kommer den att passa perfekt med designelementen i den stilen.

Franska landet

Denna stil är ett äktenskap med sjaskiga chic element, bondgårdselement och antika franska element. Det förmedlar enkelt mognad, stabilitet och ett rent självförtroende. Ljusa färger, neutrala färger och antikinspirerade kurvor komplettera den här stilen väl.

Minimalistisk

Denna inredningsstil betonar enkelhet, sofistikering och funktionalitet. tror Enfärgade färger och tydliga linjer. En enkel plattformssängram – utan sänggavel – passar perfekt med den minimalistiska stilen. Det är inget väsen, det gör sitt jobb och håller dina väggar rena.

Hur väljer du en sängram för ditt rum eller barnrum?

Försök att fördubbla det. En säng med en rulla erbjuder extra utrymme för gäster och barn och kan enkelt förvaras när den inte används. När du ställer in för den avslappnade gästen optimerar du ditt utrymme. När du handlar en gästsäng har du några ytterligare alternativ. Du kan till exempel välja en dagbäddsram som ska placeras på ditt kontor. Detta ger en bekväm sittgrupp när du inte är i närheten och en plysch säng för att ge gästerna en god natts sömn.

Vilket material ska min sängram vara?

Valet av material för en sängram beror helt på dina personliga behov och preferenser:

 • Mjuka, vadderade material kommer att förlåta om du har små barn som gillar att väcka dig med livliga hopp på sängen – och som kanske bara vill slå din huvudgavel med sina känsliga små huvuden.

 • Men om du har en lurvig familjemedlem som älskar att skrapa, kan vadderade alternativ inte vara så praktiska. För att undvika repade möbler kan du välja ett mer solidt material som nödställda trä eller metall.

 • Sängstomme i trä De är inte bara praktiska för hem med husdjur, de kan också klassificera ett rum. De är robusta och vackra och ger varma toner till ditt sovrum.

 • Om ditt främsta bekymmer är hållbarhet, en metallram är ett självklart val. Metallramar kompletterar ofta modernare interiörer och ger ditt sovrum en elegant känsla med rätt design och färg.

 • Om du är en Lädermöbler Entusiast (konstläder är också bra!) Tänk på att sängramens stil kan vara begränsad. Vanligtvis används läder främst för sängramar för plattform och släde. Så se till att detta passar in i din övergripande designvision.

  Tänk också på att äkta läder kräver särskild vård. Se till att du har lager av rengöringsmedel för läder för att hålla din sängram i ett nytt skick.

Vilken typ av madrass passar bäst för varje sängramsstil?

Plattformssängar av olika sorter är främst utformade för Madrasser med minneskum – Detta beror på att de erbjuder det perfekta stödet via lameller. Vilken typ av madrass som helst kan placeras på en plattformssäng – så länge du är bekväm och sover hela natten är det allt som betyder något.

Sängramar av metallplattform fungerar bra med standard Fjädermadrasser, minneskum och hybridmadrasser. De är ganska mångsidiga och låter dig välja mellan flera varianter så länge du kan hitta komfort. Om du väljer att använda en traditionell metallram, se till att inkludera den en boxfjäder för att säkerställa korrekt stöd och viktfördelning.

Slutsats

Eftersom du tillbringar en nästan otrolig tid i sängen under hela ditt liv, är det perfekt för dig att välja en sängram som passar perfekt till din madrassstil, är estetiskt tilltalande och inbjudande och är glad varje gång du tittar på den. Oavsett de befintliga designelementen i ditt hem kan du välja den mest kompletterande och välkomnande sängramen för att komplettera ditt sovrum.

30 unika DIY sängram idéer - DIY hem A
King Bed King sänggavel plattform säng Återvunna av JNMRusticDesigns.
58 Awesome Platform Bed Ideas & Design - The Sleep Jud
Hemidéer | Diy sängram, Diy säng, flytande b
Bästa barnens sovrumsidéer - The Sleep Jud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*