Home / Hem / Samtida inredningselement som ett hus behöver
Samtida inredningselement som ett hus behöver

Samtida inredningselement som ett hus behöver

Det är sant, det moderna livet har kommit in i nästan alla aspekter av våra liv och det har inte ens överträffat inredningen.

Det började med våra kläder, våra bilar och vår teknik, och det överfördes snart till varje objekt som vi har i vårt hem. Inte konstigt att designers driver sig igenom så kallad modern arkitektur, mestadels bryter rikedom av traditionella koncept för att skapa något enkelt och minimalistiskt.

Samtida-interiör-design-element-som-ett-hus-behov13 samtida-interiör-designelement-som-ett-hus-behovBildkälla: Abramson Teiger Architects

Den allmänt accepterade teorin är att trenden avvisar stilar från 1200- till 1300-talen eftersom den stöder rena och strikta linjer, obetydlig inredning och friskhet.

Därför hänvisar modern ofta till att ta ut element istället för att ta med dem. Låt oss granska de samtida inredningselement som ett hem behöver:

Massor av naturligt ljus

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov1 Samtida inredning-design-element som ett hus behöverBildkälla: Eisner Design LLC

Ljus är viktigt för mänsklig existens alltid och överallt. Det påverkar vår omgivning, men mest av allt påverkar det hur vi känner.

Det har vetenskapligt bevisats att människor, som växter, reagerar på ljus. Det är därför du måste se till att det finns tillräckligt med sol i de rum där du tillbringar mest tid.

Du kan förstora dina fönster, designa en takfönster för en hisnande takpanorama eller öppna rummet helt mot din vackra, soliga trädgård. Oavsett vad du gör, undvik mörka och slutna rum utan luft och naturligt ljus.

Färger har lösningen

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov2 Samtida inredning-design-element som ett hus behöverBildkälla: Taylor Hannah Architect Inc.

Samtida stilar stöder neutrala system, så de färger du oftast hittar där är vita, beige, taupe och bruna. Starkare färger är acceptabla så länge du använder dem blygsamt och visar dem på små detaljer (kuddar, mattor, konstverk etc.).

Försök att inte överdriva det eftersom platsen skulle se rörigt ut och långt ifrån den idealiska enkelheten i modern stil.

Fantastiska hem är aldrig överväldigade av färg, oavsett stil. Med så många nyanser av färg finns det inget sätt att markera de extraordinära elementen och du kommer säkert att spendera mer än du förväntat dig.

Dessutom kan levande detaljer endast vara effektiva om de används intelligent. Ta hänsyn till detta om du vill att ditt utrymme ska se coolt ut.

Naturliga och vackra material för användning inomhus / utomhus

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov3 Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behovBildkälla: Tara Seawright inredning

Många förvirrar användningen av naturmaterial med enkla trämöbler, men det finns mycket mer än det i ett modernt hem.

Detta kräver naturliga och organiska lösningar, både för ytan och för interiören. Möbler kan till exempel vara tillverkade av läder, medan sådana också kan användas för mindre dekorativa element.

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov4 Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behovBildkälla: Suiter Construction Company, Inc.

Andra material som du bör använda och bomull, ull, trä, sten, kakel eller vackra textilier. Det som är bra är att de fungerar otroligt bra för både traditionella och moderna utrymmen.

Återigen behöver modern inte vara kall – du kan använda naturliga material för att göra platsen mer välkomnande, särskilt tyger som linne, ull, siden eller krossad sammet.

Du kan applicera dem på dina fönsterbehandlingar, klädsel, kuddar eller till och med tapeter. Du kommer att se att de passar perfekt med andra moderna koncept, som snygga linjer och rena metallacenter.

Utarbetade mönster ska dock undvikas eftersom de inte har något att göra med det rena utseendet som moderna hem försöker uppnå.

Inredning

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov6 Samtida inredning-design-element-som-ett-hus-behovBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

Saken är enkel: håll ytorna rena och släta, undvik snidning och tung prydnad. Gör silhuetter smala men inte läckra och använd ljusa träslag som björk och lönn.

Dessa har en minimal kornstorlek och anpassar sig till andra släta ytor som stål, krom, nickel eller glas.

Håll golven klara men prydliga

Samtida-interiör-design-element-som-ett-hus-behov5 samtida-interiör-designelement-som-ett-hus-behovBildkälla: David Sharff Architect, PC

Samtida formgivare ber om färre och färre element, och det gäller särskilt golv. Samtida golv ska vara enkla, gjorda av vackert bearbetat lövträ och inte ha något på det.

Andra intressanta lösningar är keramiska och porslinsplattor, marmor eller sten, naturligt nog för att vara en del av det fantastiska samtida panoramaet.

Den komfort du brukade ha med mattor kan enkelt uppnås med mjuka mattor under fötterna, särskilt i sittgrupperna i ditt vardagsrum och matsal.

Det öppna golvet flödar

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov7 Samtida inredning-design-element-som-ett-hus-behovBildkälla: Carlton arkitektur

Det första som skulle fånga din uppmärksamhet i ett modernt hem är det öppna golvkomplexet, vilket gör att man kan dra full nytta av platsens flexibilitet och samtidigt hålla alla familjeaktiviteter i ett huvudområde.

Det finns en visuell skillnad mellan zoner, men de smälter gradvis samman medan transformationen inte är märkbar eller oväntad.

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov8 Samtida inredning-design-element-som-ett-hus-behovBildkälla: Rodriguez Studio Architecture PC

Den största fördelen med öppna golv är att de är ljusare eftersom det gör att ljuset kan spridas jämnt istället för att vara inneslutet i ett enkelrum.

Akustik är en extra fördel som berikar ljudet och gör platsen mycket mysigare än vanligt, tillsammans med att det inte finns några väggar som gör att du känner dig trång inuti. Ytterligare fördel: rymd!

Strömlinjeformade detaljer för utsidan

Samtida-inredning-design-element-som-ett-hus-behov9 Samtida inredning-design-element-som-ett-hus-behovBildkälla: chadbourne + doss arkitekter

Om du valde att acceptera samtida inflytande i ditt hem, varför lämna det åt sidan för det yttre? Tro det eller inte, det är mycket viktigt att använda samma stil. Ta därför bort alla krökta, klassiska och historiska ornament från din byggnad.

Om möjligt, byt ut standardtaket mot det som verkar vara ett platt hölje, vars överhäng är utdragna och stora och smälter in i ditt hem nästan omedelbart.

Var så kreativ som möjligt med dina fönster eftersom alla former utanför det normala området kommer att ge ett mer modernt utseende.

Kan låta komplicerat på detta sätt, men ett modernt yttre hänvisar till komplikationerna av utsmyckade och fiskskalade sidospår och tak med enkla lösningar, antingen en enda sidospår eller maximalt förenklade accenter.

att lysa

Samtida inredningselement som ett hus behöver10 Samtida inredningselement som ett hus behöverBildkälla: Adam Dettrick Architects

Armaturer i moderna rum är mer än bara källor till synlighet – de ger ett konstnärligt uttalande! Designers rekommenderar främst bords- och golvlampor, båda med snygga metallytor eller en speciell nyans för att göra dem mer lekfulla.

Ljusreglage och inbyggda lampor är obligatoriska för att justera atmosfären eller för att uppmärksamma viktiga tillbehör och konstverk.

Teknik exponeras inte längre

Om du är uppdaterad, gör lite arbete med de dolda elementspel som designers älskar så mycket. Förutom huvudfokus, försök att “dölja” tekniska innovationer med hjälp av fjärrkontroller och trådlösa anslutningar. Detta gäller särskilt för värme- och kylsystem, som tidigare var ganska exponerade.

Lösningen är både vacker och praktisk tillsammans med det faktum att det är den mest lyxiga touchen du kan använda hemma.

Metall accenter

Samtida-interiör-design-element-som-ett-hus-behov11 Samtida-interiör-designelement-som-ett-hus-behovBildkälla: Camelot Homes

Använd metaller som nickel, stål eller krom eftersom dessa är de vanligaste valen för snygga ytor och ett snyggt utseende. Du kan till exempel köpa rostfria vitvaror i köket eller välja bland en mängd olika metallbelagda badrumsinredning.

Intressant nog hittar metaller sin plats i andra rum också, så många möbler, hyllor, konstverk och lampor består faktiskt av dem. Om inget annat, se till att det finns enhetlighet mellan mellanslag.

Tänk dig uppdaterad

Samtida-interiör-design-element-A-hus-behov12 samtida-interiör-designelement-ett-hus behovBildkälla: Moroso konstruktion

Det är sant – det här är en trend och det kommer sannolikt att förändras om några år. Trender påverkar emellertid varandra och det finns ingen anledning att anta att snygg och formell design som den samtida inte heller kommer att vara perfekt i framtiden.

Designers tror att samtida stil kommer att vara evigt, precis för att den är så praktisk. Minimalistisk betyder luftig, lätt och fräsch, och vi vill alla leva på det sättet.

Det är bäst att bestämma dina designval utifrån din livsstil och inte tvärtom. I slutet av dagen är det ditt hem och du får anpassa, kombinera och upprepa varje detalj som du tror skulle göra ditt hem vackert och oförglömligt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*