Home / Dekor / Idéer för öppen spis i vardagsrummet
Idéer för öppen spis i vardagsrummet

Idéer för öppen spis i vardagsrummet

Vardagsrums eldstadsidéer – Eldstäder brukade hjälpa alla familjer på vintern när kyla var extremt svår att uthärda utan uppvärmning. I avsaknad av teknik fungerade en eldstad som en naturlig värmekälla.

Idag har eldstaden en ytterligare roll att spela. Eldstäder finns nu i olika former. Det finns också en modern spis som inte använder trä och är täckt med röda tegelstenar. Ta reda på de olika typerna av eldstäder idag som färgar de flesta moderna hem nedan.

Elegant utseende öppen spis i det bekväma vardagsrummet

Elegant utseende öppen spis i det bekväma vardagsrummet
Källa: simpleandsweets.com

Du undrar förmodligen varför en öppen spis ser elegant ut? Finns det en risk att eldstäder ser coola ut med damm och rök? Detta vardagsrum är ett bra exempel på detta.

Eldstaden i detta vardagsrum är faktiskt en traditionell. Du kan se skogar i skorstenen. Förpackad i grå, små formade plattor, är den första idén att få eldstaden att se ren ut.

Dessutom täcks eldstaden av en viss vägg som är vitmålad. Med denna idé ser hela eldstaden ut elegant, vilket matchar den allmänna bekväma känslan i vardagsrummet.

Öppen spis med en stenbakgrund i en stuga

Öppen spis med en stenbakgrund i en stuga
Källa: hgtv.com

Ta dig i perfekt harmoni med naturen genom en öppen spis med stenbakgrund, som vardagsrummet antyder. Denna eldstad kräver extra ansträngningar för att skapa, men som du kan se blir eldstaden centrum för uppmärksamhet bredvid soffan.

Täck över ved och brinnande eld med ett glasöverdrag för att skydda aska och rök som fyller rummet. Stenbakgrunden kan svalna temperaturen lite när värmen når en maximal punkt.

Stenbakgrunden är ett naturligt material som kan bidra till att minska energiförbrukningen under den torra säsongen. För att du inte alltid behöver slå på luftkonditioneringen.

Inbyggd öppen spis i det moderna vardagsrummet

Inbyggd öppen spis i det moderna vardagsrummet

Håll ditt moderna vardagsrum minimalistiskt med en inbyggd öppen spis som den här. Naturligtvis måste du samråda med en inredningsarkitekt eller en professionell i förväg. Eldstaden är snygg och ser minimal ut. Den innehåller den brinnande elden, som traditionellt är fallet.

Det som skiljer det från det traditionella är att eldstaden verkar bli en med väggdelen i vardagsrummet. Ett glasöverdrag omger den främre delen av eldstaden. Med denna idé kan du titta på eldstaden.

Eldstaden ger också rymliga och avslappnade känslor på den plats som avsiktligt lämnas bred.

Öppen spis utan lock i strand reträtt

Öppen spis utan lock i strand reträtt
Källa: Coastalliving.com

Vår nästa idé verkar helt naturlig. Som framgår här innehåller eldstaden timmer som är redo att tändas. Rök- och dammpåsarna kommer troligen att fylla bostadsutrymmet.

Det spelar ingen roll eftersom det är en strandinspirerad stil för det här vardagsrummet. I själva verket stöder kaminen den naturliga känslan av bostadsutrymme, som högst skapar en strandinspirerad interiör.

För att få eldstaden att se cool ut kan du linda den med sådana naturstenplattor.

Lyxig öppen spis i det svarta och guld vardagsrummet

Lyxig öppen spis i det svarta och guld vardagsrummet
Källa: carolannpeacock.com

Vi kallar detta en eldstad som en rumsdekoration, inte längre bara som en värmekälla. I synnerhet kan du skapa en öppen spis som sticker ut från vardagsrummet genom att applicera svart och guld för att matcha den övergripande färgdominansen i rummet.

Ha en eldstad som sticker ut ur vardagsrummet, som bilden visar. Täck eldstaden med ett speciellt staket med guld accenter. Medan detta redan känns lyxigt, använd toppen av eldstaden som ett stativ.

Lägg guldfärgade inramade certifikat eller keramik ovanpå. Lägg färska växter runt eldstaden. Är inte eldstaden en sådan attraktion?

Tappningspis i ett modernt bondgårdsvardagsrum

Tappningspis i ett modernt bondgårdsvardagsrum

En modern bondgård kan välja en öppen spis med denna typ av modellering. Använd en del av hela vardagsrummet som en plats för en öppen spis. Täck eldstaden med massivt trä med en smidig design, som visas på bilden.

Beklädnaden i massivt trä blir eldstads yttersta lager. Täck igen skorstenen med röda tegelstenar som är snyggt ordnade. Därefter kan du se järndörren som täcker kaminens kärna.

Den skiktade designen med starka material gör eldstaden vintage och slitstark.

Vit vanlig spis i det bohemiska vardagsrummet

Vit vanlig spis i det bohemiska vardagsrummet
Källa: Pinterest

För ditt bohemiska-inspirerade vardagsrum, få en helt gratis eldstadsdesign som kan lägga till den övergripande utformningen av rummet. En vanlig öppen spis som den här är mer än tillräckligt bra. En vanlig öppen spis avser ett torg som kan innehålla trä.

Täck eldstaden med tegel så att eldstaden ser robust ut. Dessutom förorenar inte rök och aska rummets vägg fritt. Måla tegelstenarna vita för att göra dem rena och matcha färgen på hela rummet.

Öppen spis med dörr i ett vardagsrum

Öppen spis med dörr i ett vardagsrum

Eldstaden i detta vardagsrum verkar attraktiv. Hela spisen inspirerades av en eldstad i vintage stil som betonar skönhet i sin enkelhet. Detta kan ses från det vita skiktet på eldstaden.

Vi beundrar den främre luckan på den öppna spisen, som ser ut som en minidörr. Du kan stänga och öppna dörren för att kontrollera eldstaden, oavsett om skogen har förvandlats till damm med mera.

Öppen spis i en del av vardagsrummet

Öppen spis på den del av vardagsrummet väggen

I likhet med den tredje idén är vår nionde eldstadsmodell fäst vid vardagsrummet. Speciellt upptar eldstaden en framträdande del av hela väggen. Eldstaden ser unik ut eftersom den böjer sig i linje med väggdelen.

Du kan måla eldstaden i en annan färg än den dominerande färgen på rummet. På detta sätt är eldstaden helt enkelt markerad.

Modern spis i det svarta och gråa vardagsrummet

Modern spis i det svarta och gråa vardagsrummet
Källa: Pinterest

Ta med en modern spis för din moderna vardagsrumsinredning. Du kan medvetet söka hjälp från en inredningsarkitekt eller en professionell i denna stil med öppen spis. Som du kan se på den här bilden använder inte eldstaden trä.

Eldstaden hänger på väggen, som också tar upp tv och skåp. Vissa tekniska möjligheter krävs för att hänga tv: n över eldstaden på detta sätt. Med råd ser den moderna eldstaden minimalistisk och elegant ut.

Få mer inspiration till ditt vardagsrum med dessa vardagsrumsridåidéer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*