Home / Hem / Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum
Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum

Det finns ingen bättre kostnadseffektiv lösning för att fräscha upp eller renovera ett vardagsrum än att välja rätt kuddar. Dekorativa vardagsrumskuddar ser söta och inbjudande ut. Det är precis så alla föreställer sig känslan av ett perfekt vardagsrum.

Att dekorera med kuddar (eller kuddar som de ibland kallas) kan hjälpa dig att samordna olika designelement. Avsluta för att skapa kontinuitet och balans mellan dina färger, mönster och texturer. Men deras största fördelar är mångsidighet och prisvärdhet.

Som du kan se är det enkelt och intressant att dekorera med kuddar. Du bör dock inte bara kasta några av dessa i soffan för att få magin att hända.

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum9 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Kristina Wolf Design

Först och främst måste du göra ett noggrant urval och anpassa det till den stil som du redan har stött i ditt vardagsrum (till exempel moderna dekorativa kuddar).

Ditt yttersta mål är att göra rummet otroligt vackert. Det är därför vi har sammanställt de viktigaste tipsen som hjälper dig att fatta det bästa beslutet:

Hur väljer du de perfekta kuddarna för ditt vardagsrum?

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum8 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Annette engelska

Lyckligtvis finns det hundradelar av ett roligt sätt. Innan du gör ett slutligt köp måste du bestämma dig för:

  • Färger
  • mall
  • Storlekar
  • Överensstämmelse med din stil

Överensstämmelse med din stil

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum7 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Jessica Bennett Interiors

Har du ett vardagsrum med en igenkännlig stil? Stilarna varierar från traditionella till samtida (retro, Medelhavet, asiatiska, country och många andra). och det finns speciella kuddar att gå med var och en av dem.

Rätt kuddestruktur kan väcka dina sinnen

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum10 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Kelly Nelson Designs

Faktum är att det är den enda anledningen till att textur är så viktig när du väljer kuddar. Linjer fångar uppmärksamhet oavsett var de appliceras (väggar, möbler, dörrar, mattor etc.).

Strukturer är tilltalande visuellt även om de är släta och otrevliga. Det är just därför kuddar kommer på scenen – ett mänskligt öga är alltid på jakt efter landskapets centrum, vilket innebär att du kan använda kuddar som den centrala delen av rummet.

När en person fokuserar på det vackra utseendet på dina kuddar kommer de omedelbart att frestas att sitta på dem och koppla av.

Texturer är lika kraftfulla som färger, även om många inte kan bedöma deras verkliga värde. Till exempel kan en “hårig” mongolsk kudde gjord av naturligt fårskinn vara en stor kontrast till din blanka skinnsoffa.

Samma regel gäller omvänd: chenillesoffor med rika texturer kommer att locka mer intresse med silkeslen kuddar.

välj storlek

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum6 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Abbe Fenimore Studio Ten 25

Kastkuddar kan köpas i alla möjliga storlekar. Allt beror på deras syfte (små läggs vanligtvis till för att berika ett antal större medan de större fungerar som ryggstöd eller till och med golvplatser) samt storlek och struktur på ditt vardagsrum.

Välj en form

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum12 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Stephanie Wiley Photography

Som med storlek finns kastkuddar i många olika former (rundor, kuddar, rutor eller till och med rektanglar). Till och med de galnaste idéerna som kommer att tänka på (stjärnor, hjärtan, godis, etc.) kan finnas på den lokala kuddaffären.

Denna variation gör att du kan ordna utrymme med moderna dekorativa kuddar, eller till och med kombinera de du gillar bäst. Blandning av kuddar är verkligen ett av de mest framgångsrika sätten att lägga till variation i ditt vardagsrum.

Val av färger och mönster

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum1 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Jill Wolff Interior Design

Det här är troligen den del som kommer att ta upp det mesta av dina ansträngningar för kuddplanering. Först och främst kan du välja en standardpalett, som den du redan har använt i ditt vardagsrum.

De som gillar att experimentera kan dock gå utöver gränserna för balans och harmoni och välja en kontrasterande lösning som väcker mer intresse.

Vad vi föreslår är klassiska och eleganta val (mönster som mjukgör lädermöbler eller färgglada kuddar på traditionella gungstolar). Återigen är kuddrenovering varken svår eller dyr, och det finns ingen anledning att inte testa dina kreativa idéer.

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum2 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: JONATHAN CALVERT | inredningsarkitekt

Den mest effektiva lösningen är att välja en färg som matchar konstverk, tyger eller liknande vardagsrumsacenter. Kom ihåg att det ska finnas en enda accentfärg som enkelt kan kombineras med resten av ditt vardagsrum.

Experiment och variation är välkomna så länge de är begränsade och de tjänar inget annat syfte än att lägga intresse och naturlig kontrast till utrymmet.

För kuddar vars färg du verkligen gillar är det en rimlig lösning att renovera och byta ut föremål.

Placering och arrangemang

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum5 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Eileen Kathryn Boyd Interiors

Tro det eller inte, stil har det sista ordet när du är Köper din kudde. Till exempel skulle ett modernt hem välja ett udda antal kuddar eller ojämna kombinationer av stora och små kuddar.

Vad som också är en utmärkt idé för moderna vardagsrum är att begränsa paletten, tryck och mönster på kuddarna och göra ett “neutralt” val istället.

Traditionella inställningar kräver symmetriska arrangemang, vilket innebär att dina kuddar ska levereras i jämnt antal och placeras så att de tydligt liknar deras anslutning. Liknande former, färger och mönster krävs också.

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum13 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Men den traditionella designen hindrar dig inte från att kombinera storlekar, så du kan kombinera din stora kollektion med en uppsättning av samma, mindre kuddar.

Trimning är också tillåten (särskilt snöre och fläta för små kuddar och tofsrandar för större kuddar).

Eklektisk dekoration skulle innebära att du skulle ha turen att göra det experiment du tycker är nödvändigt. Ändå stöder även eklektiska rum ett jämnt antal kuddar eller liknande placeringar och arrangemang.

Helst bör du välja samma tyg, medan färgerna ger dig gott om utrymme för att skapa dina egna kombinationer.

Kompensationskuddar

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum3 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Tobi Fairley inredning

Glöm inte att välja de som går ihop och ser harmoniska ut när du köper dekorativa kuddar. För det mesta räcker det inte att köpa bitar som följer med dina soffor och stolar, utan en samling som passar hela rummet.

Din sfär av fluffen måste verka relaterad så att vardagsrummet inte blir helt ur funktion. Du behöver inte nödvändigtvis köpa kuddar, du måste välja kuddar med liknande färger eller texturer.

Blandning av kuddar kan å andra sidan vara kraftigt underhållande. En visuell anslutning kan inte heller uteslutas den här gången. Innan du börjar matcha dina kuddar, överväga följande tips:

  • Kuddarna ska vara en kompatibel men kontrasterande färg till soffan de ligger på, men de ska tillhöra samma “kuddfamilj”, lika placerade på vardera sidan av soffan.
  • Soffkuddar kanske inte matchar om deras färg liknar soffans färg. Återigen bör de ställas mot varandra.
  • Soffor ser fantastiska ut med en central långsträckt kudde som blandar färgerna och mönstren på de små sidokuddarna.

Fokusera på funktionalitet

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum4 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: Garret Cord Werner Arkitekter & inredningsarkitekter

De flesta kuddar är avsedda att vara funktionella snarare än vackra och dekorativa. Därför kommer de med en avtagbar förpackning som kan öppnas och tvättas regelbundet.

Sådana kuddar är gjorda av naturlig bomull, vilket innebär att de kan tvättas i maskin istället för kemtvätt. Sanningen är att de inte är så attraktiva som en lyxig sidenkudde kan vara, men de är mycket mer praktiska (speciellt för familjer med barn eller husdjur).

Tänk på ett ämne

Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rum14 Samtida dekorativa kuddar för vackra och bekväma rumBildkälla: FRÖDESIGN

Dekorativa kuddar är en utmärkt föregångare till ett övergripande tema i ditt vardagsrum. Till exempel kan marinblues inspirera ett nautiskt tema eller till och med personifiera rymden för ivrig resenärer eller havsbeundrare. Av denna anledning anses kuddar vara mycket personliga och idealiska för att avslöja din smak och intressen.

Dessutom finns det inget utrymme som inte drar nytta av en samling coola kuddar. När du har lyckats dekorera ditt bostadsutrymme kan du gå vidare till detta prisvärda äventyr och förvandla nästan alla hörn med godkännandekuddar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*