Home / Hem / Säljer fastighet: 6 tips för att öka värdet på din fastighet

Säljer fastighet: 6 tips för att öka värdet på din fastighet

När det gäller att få ditt familjehem på marknaden vill du se till att du får så mycket pengar som möjligt för din fastighet vid varje försäljning. Det värsta scenariot borde vara att få marknadsvärdet för det.

Lyckligtvis finns det många gratis instruktionsguider tillgängliga online som kan visa dig hur du maximerar ditt hems återförsäljningsvärde. Om du inte gillar att läsa finns det många videor på YouTube med 10 tips för att öka värdet på din fastighet som du kan titta på. Det viktigaste är att du lär dig så mycket du kan innan du noterar din fastighet hos en lokal mäklare och accepterar visningar.

h Fastighetsförsäljning: 6 tips för att öka värdet på din fastighet

I den här artikeln kommer vi att dela några tips för att skapa värde i ditt hem. Tänk dock på att inte alla kan vara lämpliga för din egendom. Du måste verkligen bestämma om det är värt att slutföra någon renovering. Till exempel, om konstruktionen tar veckor och bara lägger till 2% till ditt hems återförsäljningsvärde, kanske det inte är värt det.

1. Dela upp ditt hus

Det kan låta som en löjlig idé till en början, men att dela ditt familjehem i två eller flera lägenheter kan lägga till mer än 30% av det totala värdet beroende på vilket område i landet du befinner dig i. När en fastighet är uppdelad i flera enheter kan ägare verkligen maximera hyresintäkterna. Som ett resultat är det ofta mycket lättare att sälja ditt familjehem när det delas upp.

Naturligtvis måste du få bygglov från berörda myndigheter innan du gör ett sådant projekt. När du väl har tagit hand om det kan du enkelt dela ditt hus med ett Toronto takläggare. Du kan enkelt och enkelt göra alla ändringar du behöver.

2. Konvertera din källare

Wohnraum-Keller-Umbau-12 Fastighetsförsäljning: 6 tips för att öka värdet på din fastighet

Om du omvandlar ditt källare till användbar förvaring eller bostadsyta kan du öka värdet på en byggnad med upp till 25%. Att starta ett stort projekt som att uppgradera din källare kan vara dyrt, men det är värt det även om du behöver finansiera det.

Omvandling av en befintlig källare till bostadsutrymme är dessutom ett relativt enkelt husbyggnadsprojekt som kan slutföras utan större störningar för resten av din fastighet. I bebyggda städer skapar varje sista kvadratmeter användbart utrymme som du skapar i din fastighet mervärde.

3. Städa upp det omgivande landskapet

Din fastighet måste ha bra vägarna om du vill få bästa pris. Detta betyder nej Främre trädgårdar och uppfart du måste se bra ut

Även om du bara klipper din gräsmatta och rensar allt ogräs mellan uppfartens plattor, kan ditt vägs hem attraktivitet tiofaldas. Om du har mycket mark runt ditt hem som går ur hand, kan du behöva överväga att använda ett professionellt lokalt landskapsföretag.

4. Förvandla din vind till ett sovrum

Generellt gäller att ju fler sovrum din fastighet har desto högre återförsäljningsvärde. Att lägga till ett extra sovrum kan faktiskt öka mer än 15% till marknadsvärdet för en hyreshus.

Svart-trappa-loft-sovrum-vit-huvudgavel-brun-stol fastighetsförsäljning: 6 tips för att öka värdet på din fastighet

Inte alla typer av vindar kan omvandlas till ett vardagsrum, eftersom takets form och höjd kan begränsa alternativet. Dessutom måste du se till att de grundläggande strukturerna på din fastighet kan stödja en vindkonvertering.

5. Byt ut badrummet

Ett nytt badrum kan lägga upp till 5% till återförsäljningsvärdet, särskilt om ditt nuvarande badrum är mer än ett decennium gammalt. Kom ihåg att bilder på badrummet kommer att visas på din sida med fastighetsförteckning online gammalt snyggt badrum kan skjuta upp många köpare. Att renovera ditt badrum behöver inte kosta mycket. Du kanske kan göra mycket av jobbet själv genom att köpa möbler och inventarier i slutänden eller ex-showroom för att hålla nere kostnaderna.

6. Byt ut Windows

Om din fastighet för närvarande inte har väderbeständiga, moderna fönster kan investering i den här uppgraderingen tillföra ett betydande värde för ditt hem. Du måste se till att du anställer ett fönsterinstallatör som är helt reglerat och använder fönster från godkända tillverkare.

Förhoppningsvis har de sex tipsen ovan gett dig några saker att tänka på när det gäller att tillföra värde till din fastighet. Du kan hitta många fler tips online. Så ta dig tid att undersöka dina alternativ.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*