Home / Hem / Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning

Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning

Rustika badrum är perfekta för människor som vill ge sitt badrum en grov, hemtrevlig känsla.

Ett rustikt badrum kan se eklektiskt och olämpligt ut.

Den rustika badrumsdekoren erbjuder mycket frihet.

Det är ett utmärkt tillfälle att anpassa rummet. Det kommer aldrig att se ut som något från ett showroom eller en tidning, snarare kommer det att vara ett konstigt utseende som passar dig personligen.

Breckenridge-Discovery-by-Apex-Mountain-Homes Rustik Badrumsdesign: Idéer, fåfängor, dekor och belysning
Bildkälla: Apex Mountain Homes

Det vill säga var ska jag börja? En sådan eklektisk stil har sina egna unika tendenser och element. Här är några fantastiska rustika badrumsidéer som hjälper dig.

enkelhet

En av de viktigaste funktionerna i ett modernt rustikt badrum är enkelhet. Det är inte ett snyggt utseende. Det finns inte många rena linjer och släta strukturer.

Winslow-House-by-Futurian-Systems Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Futuriska system

Lätt lastade material ser väldigt bra ut i den här stilen. Det är ett rå, väldigt autentiskt utseende som kan återspegla hemmets ägares personlighet samtidigt som de förblir väldigt charmiga.

Modern-Master-Retreat-av-Ammirato-Construction-Inc.  Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Ammirato Construction, Inc.

En del av denna enkelhet är att den rustika badrumsdekoren ofta påminner om naturen. Naturliga material används rikligt, liksom intressanta och trevliga strukturer. Du vill ha ett övergripande organiskt utseende.

Mountain-Road-Residence-by-Visible-Proof Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Synliga bevis

När du väljer dina rustika badrumsdekorationer, se till att de lägger till en organisk touch. Den totala effekten ska vara en lugnande stil, den typ av plats där du vill börja och avsluta din dag.

Färger

Enligt den naturliga känsla du letar efter, försök att hålla dig till mycket naturliga färger. Försök med salvia eller jägergrön, bärröd, naturalistisk brun och stenig grå. Mattytor är att föredra framför blanka.

Bear-View-by-Alexander-Design-Build Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Alexander Design Build

Rustika badrum verkar ofta mycket komplexa och skapar ett mysigt och avkopplande utrymme. Lättare väggfärger gör att rummet ser större ut.

Custom-Bath-wth-Japanese-by-Jonathan-McGrath-Construction-LLC Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Jonathan McGrath Construction, LLC

Mörkare färger bör användas i dina rustika badrumstillbehör för att ge rummet en djupare känsla. Använd ljusa färger för att lägga till lite liv och lägg till pricken över i den naturalistiska känslan. Försök att inte använda upptagna mönster, varken moderna eller retro.

Rustik badrumsbelysning

Leta efter lampor som är gjorda av smidesjärn eller som har en naturlig känsla med sin övergripande form. Ingen av dina rustika badrumsbelysning får vara för utsmyckade eller ljusa.

Rustik Glamour-by-JRP-Design-Remodel Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänglighet, dekor och belysning
Bildkälla: JRP Design & Remodel

Antler ljuskronor kan fungera mycket bra om du har takhöjden för att överlämna dem. Ljuset borde vara avkopplande. Tänk på placeringen av all din belysning för att få tillräckligt med ljus över fåfängan och få rummet att se större ut.

En missilstilslampa med glimmerskugga kan placeras på ett accentbord för en fin, bekväm och lugnande glöd.

Rustika badrumsskåp

Naturligt trä är nyckeln till rustika badrumsskåp. De borde ha ett gammaldags utseende. Om du vill ha målade skåp, se om du kan väga ner dem för att visa upp träets naturliga korn och mjuka upp färgerna lite.

Star-Prairie-Lake-Home-by-Lake-Country-Builder Rustik badrumsdesign: Idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Lake Country Builders

Dina skåp ska se ut använda och användbara. Återvunnet trä är ett utmärkt val om du hittar det. De har en charmig, hemtrevlig effekt.

Som alltid, när du köper skåp, se till att du får kvalitetsskåp som tål inte bara användning utan även den fuktiga miljön som skapas av en ofta förekommande dusch.

Rustik badrumsspegel

På samma sätt som skåpen bör din rustika badrumsspegelram vara naturalistisk. Naturligt, nödlidande trä är vanligtvis det bästa valet, men du kan blanda ihop det genom att välja en dämpad mässings- eller smidesjärnram istället.

Prisbelönt Lake Travis-by-Design-Visions-of-Austin Rustik badrumsdesign: Idéer, fåfänglighet, dekor och belysning
Bildkälla: Austin-visioner

Natursten kan också se väldigt vacker ut och cementera badrumets naturliga och lugnande känsla. Undvik att få något för utsmyckat, modernt eller ljust.

Beachfront-Retreat-Master-Ensuite-av-Ed-Leimgardt-Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Ed Leimgardt Contracting Inc.

En polerad känsla är motsatsen till vad du vill ha, och själva spegeln är väldigt ljus. Det finns många intressanta naturliga rustika badrumsspeglar att välja mellan om du letar efter en mindre spegel.

Träramar är de vanligaste, men du kan också hitta metallramar som ser ut som grenar och andra naturliga element.

Mill-Valley-Bungalow-by-Artistic-Designs-for-Living-Tineke-Triggs Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Konstnärliga mönster för livet, Tineke Triggs

Rustika handfat, badkar och fåfänga

En rustik diskbänk ska se gammaldags ut. Om du hittar återvunna delar till ditt handfat och badkar är det fantastiskt! De ger en trevlig skräddarsydd touch. Landshandfat ser väldigt bra ut i ett rustikt badrum.

När du är redo att betala för det kommer natursten att kännas som att ditt badrum antingen var huggen ur sten eller satt ihop från hittad sten.

Västbankens öringdammar från Sargent Rubble Photography Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Sargent Rubble Photography

För dina rustika badrumsblandare och andra kranar, kontrollera om du kan få slitna och dämpade kranar. Undvik ljus krom eller mässing eftersom det kommer att störa den lugna tonen i rummet.

Antika kranar är ganska lätta att hitta och ett utmärkt val för dina rustika badrumskranar. Se till att de fungerar som alltid.

Natural-Bungalow-by-Interior-Design-by-Julie-Johnson-Holland Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Inredningsdesign av Julie Johnson-Holland

Rustika badrumstillbehör

Tillbehören är där de kan bli riktigt mångsidiga. Antikviteter är alltid ett trevligt tillskott, både som en rustik badrumsdekoration och som ett bord eller en bänkskiva. Intressanta stenar eller andra skogsfynd som horn kan också se väldigt trevliga ut. Flätade korgar är perfekta förvaringsbehållare.

Lahontan-Home-Truckee-von-Griggs-Custom-Homes-Inc.  Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Griggs Custom Homes, Inc.

Masonburkar fulla av vildblommor ger en känsla av vår och friskhet. Doftljus är ett utmärkt sätt att inte bara betona rummet utan också att ändra det med årstiderna. Om du har plats kan du gärna lägga till en träbänk.

Handgjord-Log-Home-by-MTN-Design Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: MTN-design

Sängkläderna ska vara sensuella och bekväma. Mjuka, fluffiga badrockar och handdukar gör rummet mysigt. Rustika duschdraperier i badrummet är ofta enkla och saknar upptagna mönster. De kan innehålla subtila kottar eller andra skogsdjur. Många samordnar sina färger med handdukarna.

Rustika badrumsgolv

Trägolv är idealiska för ett rustikt badrum. Om du vill eller behöver använda kakel istället bör det se ut som något från en lodge eller bondgård i dämpade färger. För dina mattor och badmattor, använd indianer eller vilda djurmönster i färger som kompletterar hela rummet.

Rustik-sten-vägg-badrum-av-Eldorado-sten Rustik badrumsdesign: idéer, fåfänga, dekor och belysning
Bildkälla: Eldorado sten

Slutsats

Ett rustikt badrum är ett utmärkt tillskott till ditt hem. Det lägger till en jordnära, lugnande touch i ditt hem. Både boende och gäster tycker det är en trevlig plats att börja och avsluta en lång dag.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*