Home / Dekor / Rumdelare Idéer
Rumdelare Idéer

Rumdelare Idéer

RUMINDELARE IDÉER – Rumsdelaren spelar en viktig roll, särskilt om du äger ett litet hus eller en lägenhet. Vissa rumsavdelningsmaterial förmedlar sina egna specifika roller som skapar “mer utrymme” för typen av hus eller lägenhet.

Vi samlar 10 exempel på rumsdelare som vi hoppas kan inspirera dig när du letar efter en lämplig rumsdelare. I var och en av rumsdelarmodellerna kommer vi att förklara hur inlägget förändrar rummet.

Öppna dörren som en rumsdelare

Öppna dörren som en rumsdelare
Källa: curbed.com

En öppen dörr är vårt favorit trick som rumsdelare. Ta matsalen som ett exempel. Matsalen väljer den öppna dörren som skiljer rummet från det andra rummet.

Det betyder att alla som kommer för första gången känner till skillnaden mellan de två. Samtidigt håller dörren de två rummen breda. Och särskilt för matsalen, som verkar ta bort en del av det faktiskt stora utrymmesbehovet.

Från matsalen kan vi titta på vad som händer i det andra rummet.

Gardin som en rumsdelare

Gardin som rumsdelare
Källa: onekindesign.com

Att sätta upp stora och tjocka gardiner är en av de välkända modellerna för rumsdelare i dagens hem. Det billiga och enkla sättet att installera gardiner i detta exempel hjälper till att maximera det täta utrymmet.

Industrisovrummet verkar uppta det begränsade utrymmet, vilket sätter upp några gardiner för att dela upp några av rummen. Du kan helt enkelt svepa gardinen åt vänster eller höger för att öppna eller stänga den. När gardinen öppnats leder den till sovrummet.

Medan den är stängd hjälper gardinen till att täcka vad som händer i nästa rum. En sådan smart idé till ett bra pris.

Rumdelare gjord av metalliska rutor

Rumsdelare gjord av metalliska rutor
Källa: housebeautiful.com

En annan modern rumsdelare är metallfärger som faller på golvet uppifrån. Detta kan vara ett coolt alternativ för din trånga lägenhet eller hus. Rumsdelaren skiljer gästrummet eller vardagsrummet från sovrummet.

Rumsdelaren sparar så mycket utrymme. Den enkla idén kan informera alla om olika funktioner från de två rummen. Samtidigt förblir utrymmet lättare.

Bilden visar att hela utrymmet är avsett för sovrum, vardagsrum och arbetsrum. Placera växter och blommor här och där för att fräscha upp hela området.

Rumsavdelare i trä

Rumsavdelare i trä
Källa: livingroomideas.eu

Rumdelaren påminner om kinesisk arkitektonisk design. Rumsavdelaren använder olika geometriska former och väljer ljust trä. Mellanväggen verkar leda in i vardagsrummet och är inredd med levande växter.

Partitionen sparar också så mycket utrymme. Materialet gör att rumsdelaren känns varm. Vi applåderar hur den enkla designen gör att partitionen ser modern ut. Fyrkantiga och rektangulära plattor kan verkligen bli så coola.

Inte konstigt att vardagsrummet senare väljer träbordet för att visa växterna.

Återvunna lådor som rumsdelare

Återvunna lådor som rumsdelare
Källa: idealhome.co.uk

Har du använt trälådor? Vi ser vanligtvis lådor på traditionella marknader eller butiker. Så du kan förmodligen köpa dem när de är till salu och sedan återanvända dem som rumsavdelare som den här.

Det gör att du vill rädda planeten först. Det finns sju lådor som utgör rumsdelaren. De är ordnade så att de ser kompakta och dekorativa ut. Vi kallar det lika dekorativt som det tar böcker, leksaker och växter.

Du kan först måla om fälten med vita eller andra färger som du vill.

Träskivor som rumsavdelare

Träskivor som rumsavdelare
Källa: idealhome.co.uk

Trä blir en rumsdelare igen. Den här gången används materialet som en enkel bit som faller ner på golvet uppifrån. Rumsdelaren fungerar sedan som en förvaringsplats för keramik och andra tillbehör.

Rumsdelaren skiljer vardagsrummet och matsalen. Rumsdelaren blockerar de två rummen. Detta passar dig mycket bra om du har ett stort eller rättvist hus eller lägenhet. Rumsdelaren kommer att gynna dig eftersom det ger avskildhet för dem som gör aktiviteter i matsalen och vardagsrummet.

Betong med växter som rumsdelare

Betong med växter som rumsdelare
Källa: home-designing.com

Denna rumsdelare ser bättre ut för ett stort hus eller en lägenhet, men du kan naturligtvis också träna för din lilla. Rumsavdelaren är gjord av betong som är vitmålad.

Det finns levande växter som säkert kommer att fräscha upp alla rum. Se till att du rengör och vattnar växterna regelbundet. Rumsavdelaren blir en självständig dekoration.

Smart rumsdelare

Smart rumsdelare
Källa: amazing interiordesign.com

En sådan smart rumsdelare. Å ena sidan fungerar rumsdelaren som en bokhylla och display. Du kan se några böcker, familjeporträtt och samlingar som fyller hyllan. Och detta blir den verkliga blockeraren i hela rumsdelaren.

Det mesta av rumsdelaren förblir öppen. Det finns levande växter som får ”speciellt” ljus från de inbyggda lamporna ovan. Rumsavdelaren ligger mellan det tomma utrymmet som leder till sovrummen.

Bokhylla som rumsdelare

Bokhylla som rumsdelare
Källa: home-designing.com

Trä fascinerar oss alltid med sin mångsidighet. Till exempel används materialet som en rumsdelare efter att ha målats vitt. Rumdelaren rymmer den superstora bokhyllan.

Var och en av träkanterna ser enkel och minimalistisk ut. Massor av böcker packar rumsdelaren. Detta är bra för alla bokmaskar där ute. Naturligtvis kan du fylla rumsdelaren med andra föremål.

Rumsdelaren lämnar ledigt utrymme här och där för att hålla området lite bredare.

Dörr som rumsdelare

Dörr som rumsdelare
Källa: roomdividersny.com

Inte själva dörren med knappar som du kan dra eller trycka på. Den sista rumsdelaren väljer en dörr som verkar hänga eller flyta. Dörren är vitmålad för att matcha rummet.

Rumsdelaren verkar inte vara transparent. På detta sätt kan det dölja vilka aktiviteter som äger rum i rummet från utsidan. Rumsdelaren passar alla husstorlekar, från små till stora.

Det här är våra 10 rumsdelare som täcker hela rums- eller husstorlekar. Välj en som passar din storlek och budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*