Home / Hem / Röd köksdesign: idéer, väggar och inredning
Röd köksdesign: idéer, väggar och inredning

Röd köksdesign: idéer, väggar och inredning

Vill du ha ett rött kök? Hur röda är röda kök?

För att vara ärlig är rött en ganska stark färg, och det är onekligen kopplat till mat.

Värmen från rött signalerar färsk och god mat.

Röda köks accenter eller röda köksväggar är därför inte ovanliga. Du kan även använda kombinationer som ett rött och vitt kök, ett rött och svart kök eller bara en svart och röd köksdekor.

Rysso-Peters-by-Rysso-Peters-Red köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Rysso Peters

Accentväggar i kök kan också vara röda, och du kan få röda köksbänkar, röda köksskåp, röda köksbänkar, röda köksgardiner och alla andra typer av röda köksdekorationer.

Du kan hitta röda köksidéer online, och du hittar också några dekorationsidéer som hjälper dig att avsluta det röda köket. Dessa skåp och tillbehör, liksom alla andra röda inredningar för kök i allmänhet, kommer att lysa upp interiören och få saker att se fantastiska ut.

Modernt kök av Design-a-Space Red Kitchen Design: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Skapa ett rum

Röda skåp, små dekorationer och till och med ett kök med röda väggar, oavsett om det bara är accentväggar i kök, passar bra med många andra dekorfärger och toner. Röda apparater, ställ eller blomkrukor ser fantastiska ut med svarta, vita eller gråa toner och apparater av rostfritt stål.

Kitchen-by-Gritton-Associates-Architects Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Gritton & Associates Architects

Föremålen i ditt kök som är röda ska matcha de andra saker du redan har i ditt kök. Och en modern inredning harmonerar med din köksdesign.

Stuga-kök-accentuerat av JM-Interiors Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: JM Interiors

Du kan också använda svarta och vita accenter av rött för att ge ditt kök ett bra retroutseende. Att hitta röda rätter, köksredskap, planteringsmaskiner etc. är ganska enkelt.

Snowmass-Plan-Independence-by-Candlelight-Homes Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Stearinljushem

Rött bör dock användas med måtta. En dramatisk accentvägg med röd färg eller röda väggplattor ser imponerande och ljus ut. Röda accenter i kombination med neutrala golv, tak och skåp skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Palace-Court-Kitchen-by-Roselind-Wilson-Design Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Roselind Wilson Design

En körsbärsröd lack på skåpen ger en modern touch. Om du har grå betongplattor och golv reflekterar den reflekterande ytan ljuset och fungerar mycket bra. En skåpdörr i frostat glas med en bakplatta i rostfritt stål passar bra till betong och apparater och lyser upp bakväggen.

Sittplats vid frukost-vid-rötter-kök-sovrum-badrum Röd köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Rötter kök sovrum badrum

Om du vill ha ett sofistikerat utseende, gå till vinröd, bondröd eller dämpad rödbrun. Du kan kompensera detta med djup krom och glatt tyg. Om du inte vill störa den raffinerade rytmen i ett djupt rött kök väljer du bronsbeslag och kopparbeslag istället för krom.

Wynne-Lake-by-Lands-End-Development-Designer-Builde Red Kitchen Design: Idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Lands End Development – Designer och byggnader

Ibland är allt du behöver ett litet stänk av rött. Detta ökar känslan av värme utan att gå överbord. Det finns några sätt att göra detta. Här är några förslag som hjälper dig att komma igång.

 • Kokkärl: Detta är det överlägset enklaste sättet att lägga till en touch av rött. En röd kastrull kan till exempel se bra ut och värma upp köket.
 • Pallar: Röda pallar ser underbara ut i kök som en stuga eller ett blågrönt kök. I en kricka design, ihop med guld, kan du se hur mångsidig rött egentligen är.
 • Spis: I ett rent, vitt kök kan en röd spis som Bertazzonis se fantastisk ut.
 • Dörr: En röd dörr kan vara till stor nytta, särskilt för ett rent, enkelt, vitt kök.
 • Bakgrund: Tapeter kan se fantastiska ut om de används försiktigt, och röda tapeter i ett kök kan se bra ut om de görs rätt.
 • Red Backsplash: När du börjar göra lite mer kan en röd backsplash vara ljus och varm, men det tar inte över hela köket. Om du har en traditionell smak, gå till en viktoriansk röd backsplash.
 • Wall: När du har hela väggen röd, öka ditt spel.
 • Omgivande vägg: Detta definierar ett öppet kök och gör att det känns mysigt och bekvämt.
 • Accentvägg: En accentvägg kan förankra och centrera ditt moderna, öppna kök.
 • Island: Detta är för dem som verkligen, verkligen älskar rött. Älskar du det så mycket att du skulle använda en röd ö?
 • Hörn: Ett rött hörn kan definiera ett kök, men inte överväldiga det.
 • Bänkskiva: En annan för engagerade människor. Du har en zippy, glamorös bänkskiva och du kan använda grå skåp för att lugna ner dem lite.
 • Skåp: Blanda skåp med andra färger men håll dem moderna. Eller gå till ett kök fullt av röda skåp.

Corvallis-Custom-Kitchens-by-Corvallis-Custom-Kitchen-Baths Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Corvallis Custom Kitchens & Baths

Hur man dekorerar golvet med röda plattor

Oavsett om du vill ha de orange-röda terrakottafärgerna eller den skrikande röda nyansen på en brandbil kan du uppnå en riktigt iögonfallande effekt med ett rött kakelgolv. Rött kommer att stärka och ge energi, och nyckeln till att dekorera är att låta golvet spela en ledande roll och vara försiktig med andra färger.

Jagdhaus-Oxford-by-Johnson-Berman Red Kitchen Design: Idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Johnson Berman

Upprepa inte det röda, inte över stora områden

Oavsett hur mycket du älskar rött golv, bör rött inte upprepas på andra stora ytor som bänkskivor, väggar, möbler och apparater. Det är en stark färg och du kan faktiskt ha för mycket bra.

Red-Kitchen-by-Highland-Design-Galerie Red kitchen design: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Highland Design Gallery

När du går in i ett kök och ser ett rött hav dras din blick inte till ett enda rött element som golvet.

Upprepa det röda med accenter

Men om du lägger till några små röda accenter kommer hela golvet att springa. En vattenkokare eller behållare med rött te kan användas, eller ett mönstrat tyg som innehåller rött kan användas för fönster, stolar eller mattor. Om du har öppna hyllor eller skåp med glasfönster målar du bakpanelerna röda.

Farmhouse-Fabulous-Bow-NH-of-New-England-Design-Elements Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: New England designelement

Skapa ett rutnät med röda brickor som ger en intressant backplash.

Lägg till andra färger också

Om du inte vill ha ett tråkigt utseende, bör andra färger blandas in i rummet. Tre färger kommer att klara sig, och det fungerar bra med massor av interiörer, särskilt 60-30-10-regeln. Detta innebär att man använder 60% av den dominerande färgen och 30% och 10% för den andra respektive tredje färgen.

Wahroonga-Sydney-by-The-Renovation-Broker Rött köksdesign: idéer, väggar och inredning
Bildkälla: Renovationsmäklaren

Om du inte har mycket väggutrymme, antar att rött är din dominerande färg. Färgat trä, metallytor eller jordsten och keramiska toner räknas inte som färger. Ljusneutrala färger som solbränna, elfenben, vit eller ljusgrå räknas inte nödvändigtvis heller, men du kan använda dem som färger om du vill.

Magnusson-Residenz-von-Architrix-Design-Studio-Inc. Röd köksdesign: idéer, väggar och inredning
Bildkälla: Architrix Design Studio Inc.

I ett rött, vatten- och gult retrokök är dina vita skåp och väggar bakgrund. I ett modernt rött, vitt och ljusgrått kök är dock vitt och ljusgrått redan färger.

Modernt kök-av-Peg-Berens-Interior-Design-LLC Rött köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Peg Berens Interior Design LLC

Färger som svart, mörkbrun och mörkgrå är mycket svårare, men det beror till stor del på hur mycket du använder på ett enda element. En svart tavlaccentvägg är en bakgrund, men att måla varje vägg svart gör den till en färg.

Ögat bör dras upp.

Ett rött kakelgolv fungerar vanligtvis som kontaktpunkt, men du vill inte att folk ska fortsätta titta på det. Ögat kan dras med en gallerivägg med inramade konstverk, eller genom att fylla din vitrin med en samling vintageporslin.

Fastighetsbeställning efter Arnal-fotografi Röd köksdesign: idéer, väggar och dekor
Bildkälla: Arnal Photography

Hänglampor i konstglas kan hängas över ön, eller så kan du till och med hänga en ljuskrona över frukostbordet. Fönsterbehandlingar bör ses med toppdetaljer, till exempel med fransar.

Sammanfattning

En röd färg kan ge en iögonfallande accent och livlig energi till din köksdesign och inredning. Röda viner är kraftfulla och spännande och lägger mycket till den funktionella inredningen när du lagar mat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*