Home / Dekor / Långa vardagsrumsidéer
Långa vardagsrumsidéer

Långa vardagsrumsidéer

IDÉER FÖR LÅNGA Vardagsrum – Ett långt vardagsrum är vanligt i lägenheter och moderna hem. Denna storlek på rummet kan utmana sina ägare så att vardagsrummet inte ser för vanligt ut och alla familjemedlemmar är uttråkade.

Framför dig finns några viktiga tips för att dekorera platsen. Beroende på den exakta storleken på rumslängden kan små detaljer faktiskt göra rummet till en mysig och elegant del av bostaden.

Vardagsrum med gångväg

Vardagsrum med en gångväg

En gångväg ger familjemedlemmar eller gäster ett specifikt utrymme för att utforska vardagsrummet. Du kan välja den främre delen som skiljer soffan och TV: n från bilden. Eller så kan du skapa en gångväg mellan vardagsrummet och andra rum.

Det andra alternativet passar vanligtvis i lägenheter. Med denna enkla skiljevägg kan vardagsrummet se snyggt och tydligt ut. Sammantaget kommer det långa vardagsrummet att se bekvämt och trevligt ut. För vem älskar inte ett snyggt rum?

Vardagsrum med en smal rumsdelare

Vardagsrum med en smal rumsdelare

Ibland är det tillgängliga bostadsområdet tätt. I det här fallet kan du skapa en gångväg och dela upp rummet i andra rum. Vanligtvis passar vardagsrummet bra med matsalen.

Ställ in en soffgrupp och häng TV: n med ett långt skåp under. Med detta arrangemang ser vardagsrummet ut kompakt men inte överfullt. Trottoaren säkerställer i sin tur en jämn separering.

Du kan välja gångväg som skiljer soffan från TV: n eller mellan matsal och vardagsrum.

Vardagsrum med soffgrupp i mitten

Vardagsrum med soffgrupp i mitten

Inom ett långt rum kan du fortfarande skapa en kvadratisk mitt i vardagsrummet. För den tredje av de långa vardagsrumsidéerna måste du som regel sätta en soffa eller stol i mitten. Varför en soffgrupp?

Eftersom en L-formad soffgrupp kommer att rikta våra ögon mot den. Detta hjälper till att ta ögonen från det tomma utrymmet i det långa vardagsrummet som fortfarande kan finnas där. Med det sagt kommer vardagsrummet att se ut som rättvist eller fyrkantigt.

Placera färska växter och stående belysning bredvid soffsatsen för att ytterligare uppmärksamma.

Upplyst långt vardagsrum

Upplyst långt vardagsrum

Ett annat tips för att dekorera ett långt vardagsrum är att välja fönsterrutor och skjutbara glasdörrar för en öppen atmosfär. Om du har ett långt vardagsrum med utsikt över husets veranda, överväg detta tips.

Med vissa ventilationsalternativ släpper vardagsrummet in frisk luft så att alla familjemedlemmar och gäster känner sig lättade. Det ventilationsorienterade urvalet erbjuder också mer utrymme, även om vardagsrummet faktiskt är litet eller smalt.

Strömlinjeformat långt vardagsrum

Strömlinjeformat långt vardagsrum

Ta med möbler och inredning som kan utföra olika funktioner. I ett långt vardagsrum behöver du ibland ta emot ett begränsat antal föremål på grund av det tillgängliga utrymmet. Välj därför vissa typer av möbler.

En lång sektionssektion kan vara ett bra ställe att börja på. Dessa möbler rymmer många människor att sitta tillsammans medan de pratar eller njuter av TV-underhållning. Ställ in skåpet som förvaringsplats.

Du kan placera blommor, frukter eller små ornament ovanför förvaringen. Det effektiva urvalet av möbler gör att rummet verkar lättat.

Vardagsrum med rätt möbelarrangemang

Vardagsrum med rätt möbelarrangemang.  Källa: Pinterest.com

Använd allt tillgängligt utrymme för ett långt vardagsrum. Fyll den med möbler och små dekorationer för att lysa upp vardagsrummet. Så länge du kan ordna dem väl kommer det långa vardagsrummet att se underbart ut.

En sektionssoffa som omger det långa vardagsrummet är ett traditionellt, fint tips som passar alla vardagsrumsstorlekar. Komplettera sittgruppen med en stor lampa och ett skrivbord. Lägg ett arbetsrum eller skrivbord i ett av hörnen för att göra utrymmet mer funktionellt.

Långt vardagsrum med möbler från fönstret

Långt vardagsrum med möbler bort från fönstret.  Källa: YouTube.com

Ordna möbler och inventarier utanför fönstret i ditt långa vardagsrum. Denna stil får vardagsrummet att se brett, fräscht och kreativt ut. Inte längre att ögonen troligen är inriktade på det långa eller smala rummet utan på utsikten genom fönstret.

Detta koncept gör att vardagsrummet verkar “fullt”. När frisk luft eller naturligt ljus kommer in genom fönstret känner alla familjemedlemmar till gästerna lite lättnad. I slutändan får det långa vardagsrummet inte invånarna att känna sig “trånga” eller “fulla”.

Vardagsrum med rundade möbler

Vardagsrum med rundade möbler.  Källa: Modsy Blog

Böj lite från den troliga till den styva känslan du kan få från ditt långa vardagsrum. Du kan göra detta genom att köpa rundade möbler som omger en soffa i en stol i rummet.

Några av de små rundade eller runda föremålen inkluderar det rundade bordet, den runda mjuka stolen och lampan sett från bilden. Med det enkla tipset får en av de långa vardagsrumsidéerna platsen vacker och innovativ.

Långt vardagsrum med bord och matta

Långt vardagsrum med bord och matta.  Källa: sistemascarpecol.com

Den nionde av de övergripande långa vardagsrumsidéerna inbjuder dig att helt enkelt placera en långmönstrad matta som följer med soffgruppen. Placera ett långt glasbord eller inte ovanför mattan, vänd direkt ovanför soffan.

Du kan lägga blommor, socker, snacks eller ljus i bordet. Bordet och mattan sötar inte bara vardagsrummet utan gör också att trottoaren ser vacker ut. Med några nödvändiga möbler och ornament kommer rummet att se kompakt och användbart ut.

Vardagsrum med väggdekorationer

Vardagsrum med väggdekorationer.  Källa: designsbyroyalcreations.com

Du kan ”fylla” väggarna i det långa vardagsrummet med bilder. Vissa föredrar att hänga en TV på väggarna strax ovanför en soffa eller stol. Dessutom kan du ställa in ett flytande litet skrivbord eller bord där du kan placera blommor, frukt eller familjeporträtt.

Du kan gå ännu längre genom att välja panelväggar som kan användas för att lagra dekorationer. De panelerade väggarna är unika och kan betyda väggen i ett vardagsrum. Med denna ödmjuka idé kan ditt långa vardagsrum förbli ett konstnärligt utrymme för ögonen.

Så det här är våra tips för att förvandla det långa vardagsrummet till ett experimentellt utrymme där familjemedlemmar kan samlas för en gemensam inredningsdesign. Vilken layout lockar dig mest, mina pojkar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*