Home / Hem / Prisvärda dekorationsidéer för de som har en budget
Prisvärda dekorationsidéer för de som har en budget

Prisvärda dekorationsidéer för de som har en budget

Har du skjutit upp ett välbehövligt och välbehövligt renoveringsprojekt eftersom även tanken på den potentiella kostnaden är skrämmande? Du är inte ensam om du är rädd för idén. Ja, kostnaden kan lätt gå ur hand när du impulsivt närmar dig ett dekorationsprojekt. Men det finns ett bättre och billigare sätt att förvandla dina dekorationsdrömmar till verklighet.

När de utrymmen du tillbringar tid inte längre uppmuntrar dig och inspirerar dig är en översyn av inredningen ett enkelt sätt att återinföra passion i ditt förhållande till ditt hem. Tråkig, tråkig och föråldrad kan förvisas här med ett lager färsk färg, där med en återanvänd möbel; Här ett omarbetat golv, där en hisnande ny lampa.

Men när du har börjat föreställa dig ditt hem med ett nytt öga och uppdaterad estetik är det lätt att bli lurad och vill ändra allt på en gång. För de flesta av oss är dock en stram budget verklighet. Alltför stora utgifter för renovering kan ge mer ånger än glädje. Därför är det viktigt att lära sig så många prisvärda dekorationsidéer och tricks som möjligt. Här är några av de viktigaste hemligheterna för att dekorera på ett ögonblick:

Planera noggrant

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 2 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Om du har en stram budget bör detta steg aldrig hoppas över eller rusas. Börja med att söka efter dekorationstidskrifter, online-resurser och butiker för inspiration. Ta dig tid för det. När du väl har hittat utseendet du vill dela upp projektet i dess komponenter – golv, färg, möbler, dekor och tillbehör. Ta reda på hur mycket varje enskild komponent kostar. Förvänta dig extra kostnader som frakt, installation och arbete.

Var noggrann när du mäter måtten för alla nya möbler du planerar att beställa. Du vill inte sluta med ett stort, icke-återbetalningsbart möbelköp som inte passar där du trodde att det skulle göra. Grundlig forskning i detta skede kan rädda dig från oförskämda stötar när saker går igång.

Nu är det dags att ta en titt på din ekonomi och komma med en realistisk budget. Se om du har råd att göra alla aspekter av den planerade redesignen på en gång, eller om det skulle vara lättare för väskan att gradvis byta utrymme över några veckor eller månader. Det är frestande att ta bort allt från ditt kreditkort idag, men ofta beklagar människor som gör det impulsiviteten. Så planera noga och var ärlig mot dig själv för vad du bekvämt har råd med.

Återanvänd kreativt

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 10 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Att ompröva hur du kan använda det du redan har är ett smart trick för alla som pryder på en krona. Det kanske inte är så spännande, men det sparar mycket pengar. Det finns ingen brist på inspiration i tidskrifter och på internet eftersom tusentals människor har delat bilder och videor av återanvända ädelstenar i sina hem och andra dekorationsidéer med en budget. Titta på de saker du redan äger med nya ögon.

Behöver du verkligen alla nya köksskåp eller kan du bara få dem omgjorda? Finns det lövträ under den tråkiga mattan du sliter upp? Kanske kan det omarbetas och spara kostnaderna för nya våningar. Kan de gamla sovrumsmöblerna uppdateras med en färgfärg? Ja, ibland måste du investera tid och vara villig att arbeta hårt, men besparingarna från att återanvända kan vara fenomenala.

Treasure sparsamhet

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 1 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Gårdsförsäljning, loppmarknader, online-auktioner, fria cykelföretag och sparsamhetsbutiker kan avslöja överraskande skatter. De är fantastiska jaktmarker om du dekorerar med en budget. Lär känna din lokala sparsamhetsbutik. Ta reda på när det blir nytt lager och anländer tidigt.

När du hittar något med potential, undersök det noggrant för tecken på skador eller strukturella svagheter. Låt inte saker som illa klädsel, blek lampskärm eller rostig ram avskräcka dig eftersom allt kan fixas så att objektet ser helt nytt ut. Sparsamhet och kreativitet kan kombineras för att skapa unik inredning och accentbitar för ditt hem till en bråkdel av kostnaden för en helt ny artikel från en butik.

DIY-inredning

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 5 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Inredningen, som visar de möjligheter och mål du lägger till i ett utrymme för att ge den personlighet, kan konsumera en stor del av budgeten utan att lägga till mycket funktion. Så om du kan använda din kreativitet för att dekorera rummet, håll kostnaderna i schack. Om du är en ivrig fotograf, sätt in några av dina bästa bilder för att dekorera en vägg. Om du vet något om konst, spendera lite tid på att skapa en abstrakt bit i dina favoritfärger för att lysa upp rummet. Älskar du stranden och befinner du dig ofta på en?

Samla sedan snäckskal i olika former och färger för att skapa en intressant vinjett för ditt vardagsrum eller badrum. Presentera din omfattande boksamling i öppna hyllor – förvaring och dekoration i ett enkelt mästerverk. Sådana DIY-satsningar resulterar inte bara i stora besparingar utan ger också din unika personlighet till rummet och speglar vem du är för besökare.

Lugna dig

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 8 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Ett vanligt misstag i inredningen är att göra för mycket på en gång. Nya husägare hamnar ofta i denna fälla eftersom frestelsen att flytta in i ett hus som är färdigt från topp till botten är alldeles för frestande. Vi rekommenderar dock att du bor i ett hus så att du bekantar dig med besynner och stämningar. Tiden visar kinks som kräver omedelbar uppmärksamhet och saker som kan vänta.

Att stimulera dig själv är en smart strategi för både din hälsa och din ficka. Vad är poängen med att skynda dig att byta ut skåp innan du flyttar in och sedan – efter att ha bott där ett tag – upptäcka att pengarna förmodligen skulle ha använts bättre för att ändra kökets layout för att göra det mer effektivt? När det gäller budgetering är rusning faktiskt slöseri.

Vi uppmuntrar dig att prioritera och hålla jämna steg. Identifiera det rum som behöver hjälp mest och börja därifrån. Gå rum för rum om tid och budget tillåter. Långsamt kommer bilden av drömhuset i ditt huvud och den där du bor att se mycket lik varandra ut.

Hyra en student dekoratör

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 3 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Om du är osäker på dina designbeslut och känner att du bättre får vägledning av en professionell för att få saker rätt första gången, överväga att anställa en studentdesigner. En inredningsstudent eller dekorationsstudent arbetar ofta för en kraftigt reducerad avgift – om inte gratis – och sparar dig en bunt. Det är en vinn-vinn-situation. Du får den vägledning du behöver för att anställa en designer för en bråkdel av kostnaden, och studenten kan utöka sin erfarenhet och portfölj.

Förvandla med färg

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 4 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Ett par färger är det enklaste och billigaste sättet att helt förvandla ett rum. När ett rum behöver en brådskande uppdatering men du inte har resurser att göra en omfattande redesign, låt färgen komma till undsättning. Prova att måla en ny vägg i en ny färg, hänga konstverk på den och se hur annorlunda ett rum kan kännas med minimal ansträngning. Att måla hela rummet kommer att ge en ännu mer dramatisk omvandling.

Låt belysningen lyfta stämningen

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 6 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Har du någonsin lagt märke till hur mycket belysning i ett rum som bestämmer dess humör? Så välj din belysning noggrant. Lägg till ljus på dimmerna för att kontrollera stämningen i rummet. Byt ut bleka, gamla lampskärmar för en omedelbar ansiktslyftning till alla rum. Köp matchande golv- eller bordslampor för vardera sidan av en soffa eller säng och se rummet plötsligt se ut som det har en mer sammanhängande stil.

Använd möbler sparsamt

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 7 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Om du inte klarar av de möbler du redan äger och inte har hittat något du gillar på loppmarknader och sparsamhetsbutiker, kan du överväga att köpa oavslutade bitar som saknar en topplack eller fläck. Oavslutade möbler kostar inte bara mindre, men du får ofta bitar av bättre kvalitet eftersom tillverkaren inte gömde några brister och brister under färg eller fläckar. Och om din budget just nu är för stram för att ha råd med nya möbler, överväga att uppdatera dina kuddar och kuddar. Du kommer att bli förvånad över hur olika rum och soffa kan kännas med bara några nya kuddar.

Förankra rummet

Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget 9 Prisvärda dekorationsidéer för design på en budget

Glöm inte att visuellt förankra utrymmet, speciellt om det är ett stort bostadsutrymme. Att dekorera med för många små bitar kan få ett rum att känna sig rörigt. Något stort och visuellt tungt – som en bokhylla, ett piano, en öppen spis eller ett stort möbel – ger ögat en plats att vila på eftersom det dominerar rummet. Mindre accent- och dekorationsstycken kan sedan stoppas bort och placeras runt denna kontaktpunkt. Att spendera på bra förankring är en klok investering.

Att dekorera på en budget är mycket möjligt. Ja, det tar mycket tålamod och planering, men det är väl värt ansträngningen. Använd dessa tips och prisvärda dekorationsidéer om du omformar med en stram budget och är på god väg att skapa dina drömmars hem utan att bryta banken.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*